Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Намиране IP на DVR "Vesko".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Намиране IP на DVR "Vesko".

Купих почти без пари един DVR от колега от форума с ясното съзнание, че не всичко му е наред. Дивиарчето работи достатъчно добре на чинчове и ме съмнява, че и на мрежа си работи добре, но без софтуера му не мога да разгадая какво IP, порт и пароли има. Ако ги знам е възможно сам да си изтегли плъгини за да тръгне на съответния браузер.
    Та съм готов да платя на всеки, който успее да го подкара. Или да каже какво и как да пробвам, че съвместно да го подкараме. Ще публикувам всичко каквото имам за него.

" двр ????? пише Веско каквото и да значи 4-канала видео 4 канала аудио.
    Има проблем с разпознаването на хард диска демек не го познава и не може да записва ако някой може да си го оправи. (това не ме интересува)
    Без захранване картината му беше добра.

Ето ги пробите на веското.
    Не успях или поне не мога да настроя браузъра правилно от към секюрити.

Според мен трябва първо да му настроиш мрежата видимо от снимките които съм пуснал съм го направил на 192.168.0.115 май беше (вижда се от едната снимка, че наистина го е пуснал на това IP, но при моя рутер не тръгна нито на 192.168.0.115, нито на 192.168.1.115).Но мисля,че след това го пуснах на фактори ресет (явно заради това е избягало IP-то).
    И би трябвало да стигнеш до място на което иска някава парола която аз така и не успях да разгадая."

Темата за продажбата - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=212194 Става въпрос за Vesko-то
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160828_12329.jpg
Прегледи:2
Размер:34.3 КБ
ID:6122084Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160828_21153.jpg
Размер:36.8 КБ
ID:6122085Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160828_25805.jpg
Размер:40.5 КБ
ID:6122086Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20161015_6951.jpg
Размер:42.6 КБ
ID:6122087Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20161015_7972.jpg
Размер:46.6 КБ
ID:6122088Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20161015_8271.jpg
Размер:65.8 КБ
ID:6122089Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20161015_8573.jpg
Размер:53.0 КБ
ID:6122090
    Последно редактирано от Veselin Monkov; 25-10-16, 12:21.

От: Намиране IP на DVR "Vesko".

Това трябва да си взема IP-то от рутера чрез DHCP. От рутера виж какви IP адреси е раздал - от менюто търси дали има нещо като DHCP List... Ако пък на рутера е забранен DHCP го разреши.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Направи facroty reset през менюто като навигираш с мишка. После в google vesko + default ip and password
      От там нататък го търсиш на посоченото ip като имаш в предвид и компютъра ти да е в този субнет.
      В смисъл ако двр е на 192.168.1.20 ип на компа ти трябва да е 192.168.1.2 примерно

Коментар

Събота и неделя ще ги пробвам тия работи, че дистанционното му остана на вилата, а аз съм в далеко до петък.

ПП. Намерих нещо. Ще го оставя и тук за ако някога се случи някой друг да търси - https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...l3Bbzep5iKI1fg
        Според това с 192.168.1(или 0).88 admin и 123456 би трябвало да стане.
        Последно редактирано от Veselin Monkov; 25-10-16, 17:52.

Коментар

Не се получи. Нито с айпитата, нито с DHCP. През чинчовете си върви на телевизора, но май не се виждат с рутера нещо.
          Тц. Нещо друго е, защото в момента са вързани 2 IP камери и лаптопа, от който пиша, а това DHCP гледам, че показва само 2 неща. Сега погледнах - едната от камерите се гледа през външно IP (95.158....) и може би затова я няма в тоя DHCP list.

Име:Graphic1.jpg
Прегледи:1
Размер:85.9 КБ
ID:5732482
          Последно редактирано от Veselin Monkov; 28-10-16, 11:50.

Коментар

нямаш ли IP скенер да видиш какво има в мрежата ти?

Коментар

Виж от команден ред с arp -a дали няма да излезе нещо:

Име:arp.jpg
Прегледи:1
Размер:88.1 КБ
ID:5732570

Основното тук е, че за да се виждат две локални устройства, трябва да са от една мрежа. В първоначалната му настройка Веско е от мрежа 192.168.0.х, а твоят компютър и рутер са в мрежа 192.168.1.х, за това няма как да се виждат. За да се видят, най-лесно е да си сложиш статично IP на твоя компютър от същата мрежа, например 192.168.0.200 и маска 255.255.255.0 или 255.0.0.0, като по-универсална. Гейтуейя може да остане празен.

Друго, което виждам е, че двр-а има VGA изход за конзолата и USB за мишка и може направо да влезеш в него и да му видиш настройките от вътре или не работят?
              Последно редактирано от connann; 29-10-16, 11:57.

Коментар

То всъщност като имаш локално достъп до двр-а и менуто, можеш да влезеш в networks и да си сетнеш каквото искаш IP

Коментар

Трябва да се настрои веското към съществуващата мрежа а не мрежата към веското.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Пробвах със всичките скенери, които имах. Намират по 1-2 камери, последния показа рутера, двете камери и лаптопа. Но DVR-a не вижда. Пробвах и това с ДОС-а. Пак не го намери. След малко му нося един телевизор и го застъпвам с дистанционното.
                    Прикачени файлове

Коментар

Благодаря на всички за съветите. С телевизора и дистанционното му настроих айпито и порта и вече ги намирам. За съжаление подканващата страница за сваляне на необходимия плъгин не реагира никак. Дали е възможно да е от настройките, които му измислих?
                      Прикачени файлове

Коментар

Не е от настроиките. Пробваи с интернет експлорер

Коментар

Да, пробвай с интернет експлорър - само той поддържа ActiveX. Само че си с прекалено нова версия на браузъра (нали си с Windows 10), може да не тръгне. Ако е възможно ъпгрейдни и DVR-a.

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                          Трябва да се настрои веското към съществуващата мрежа а не мрежата към веското.
                          По принцип е така, но първо трябва да се добере до настройките на DVR-a

Коментар

Пробвах да го ъпдейтна, ама търси флашка. Не ще да се самоъпдейтва от нета. Утре ще пробвам IExplorera, май има и един компютър с XP - ще видя и на него. Хрома показва за части от секундата екрана по-горе (от Edge-то) и го закрива с нещо сиво. Не сетих и с Мозилата - утре ще е.

Коментар

Нали го търсиш на порт 55
                              URL ,настройки,разрешаваш чавките на всички актив Х контроли задължително
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X