Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AUTO rennbahn (slot cars)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• AUTO rennbahn (slot cars)

Попадна ми тази зарибяваща игра и незнам какво е захранващото напрежение и също така ме интересува къде да вържа захранването (имам всички необходими части).Комплекта е правен в ГДР и предполагам доста от вас го знаят (имам и релси с разколнения за влакче ,но нямам локомотив и вагони (пак в ГДР е правено и от там ми е загранването-подходящо е нали?)).Возилата са Мелкус Вартбург Ф3 и още една формулка с осем цилиндров веобразен двигател.
    Ето снимки от това за което става дума (не съм ги правил аз)
    Прикачени файлове
    много преди старта...

До: AUTO rennbahn (slot cars)

играе ми се ,а пък неща да ги изгоря от глупост.......помогнете
    много преди старта...

Коментар

Добре де, казваш, че имаш всички необходими части, на снимката се вижда, че има адаптер с кабел за 220V
      Какво точно ти трябва?
      И аз имам влакче "НО", то се захранва от 2Х4.5V плоски батерии, значи 9V.
      Ако нямаш захранване пробвай с такива батерии, поне няма опасност да изгори нещо

Коментар

Трябва ти трансформатор 220-12V. Регулаторите за скоростта (черните реостати с двойните кабели) се свързват към трафа и другият им кабел с белите, плоски накрайници се свързва с пистата. Те са асиметрични и не можеш да сбъркаш при монтирането им към пистата. Обърни който и да е от правите участъци и ще видиш мястото за контакт от долната им страна. Трафовете бяха на PIKO, същите се използваха и за влакчетата. Продаваха ги на времето в "Млад техник". Тази кафява кутия не е ли трансформатор? В комплекта май имаше сива кутия за батерии 4.5 Волта, но количките пият много тоци и бюджета не стигаше за батериите.
        Това е базовият комплект, продаваха отделно прави участъци, завои, виражи, подпори... Пистата ми заемаше цялата стая и идваха приятели с техните колички да правим състезания. Там направих и първият "тунинг" на автомобил . Голяма краста, но трудно се вреждахме от бащите си. К'во ти трябваше да ми напомняш за тази игра
        Приятни забавления.
        Ако ти омръзне ми пусни ЛС-още си пазя пистата, но нямам колички
        Последно редактирано от Tramp; 06-12-07, 01:00.
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
          Трябва ти трансформатор 220-12V. Регулаторите за скоростта (черните реостати с двойните кабели) се свързват към трафа и другият им кабел с белите, плоски накрайници се свързва с пистата. Те са асиметрични и не можеш да сбъркаш при монтирането им към пистата. Обърни който и да е от правите участъци и ще видиш мястото за контакт от долната им страна. Трафовете бяха на PIKO, същите се използваха и за влакчетата. Продаваха ги на времето в "Млад техник". Тази кафява кутия не е ли трансформатор? В комплекта май имаше сива кутия за батерии 4.5 Волта, но количките пият много тоци и бюджета не стигаше за батериите.
          Това е базовият комплект, продаваха отделно прави участъци, завои, виражи, подпори... Пистата ми заемаше цялата стая и идваха приятели с техните колички да правим състезания. Там направих и първият "тунинг" на автомобил . Голяма краста, но трудно се вреждахме от бащите си. К'во ти трябваше да ми напомняш за тази игра
          Приятни забавления.
          Ако ти омръзне ми пусни ЛС-още си пазя пистата, но нямам колички
          благодаря ти за точния отговор.Направх това което написа и днеска ги тествах-само едната обаче тръгна (вартбурга) ,другата не(ще я отворя да видя какво прави проблема ,но предполагам че някоя жичка се е скъсала).
          Спомена че нямаш автомобилчетата-немогат ли да се направят-не мисля че е трудно(на нормално автомобилно моделче (мисля че мащаба е 1/32 ,но едва ли е проблем и 1/42) да му се постави двигателче).
          много преди старта...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X