Имам Wireles Remote Control (безжично дистанционно)за лебедката но проблема е следния.Лебедката и инсталацията на автомобила са 24V а дистанционното е за 12V а аз нямам възможност да взема нужното ми напрежение от единия акомулатор.Как мога да преработя схемата на дистанционното за да мога да го ползвам на по-високото напрежение. Варианта с готов трансвертер от 24V на 12V не ме устройва понеже нов струва повече от самото дистанционно.Интересувам се как мога да променя съществуващата схема.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос 24V-12V
Свий
X
-
До: Въпрос 24V-12V
Със интегрална схема - стабилизатор на напрежение LM7812 би трябвало да се получи. Струва стотинки, но трябва да видиш това дистанционно коло ток черпи.http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеКакво значи дистанционно? Какво има в него?Последно редактирано от banjo; 01-12-07, 23:59.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеЧакай, чакай. Това какво е? Радиоуправление? Пулт със жица и копчета?Прикачени файловеНеможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеУф. Аз съм ги измислил тия чипове, няма кво да ми ги показваш. Покажи пулта. Има ли жица между него и лебедката, или няма?Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
-
Мисля, че няма да е никакъв проблем да се преработи платката. На разбиращ човек ще му коства най-много час да се ориентира и преправи схемата.Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
Тъй като намотките на релетата са за 12V, най-вероятно ще трябва допълнителен стабилизатор. В противен случай, при продължителна работа е възможно да замиришат неприятно.Другият вариант е да се сменят с 24V релета, а електрониката да продължи да се захранва от вградения 7805, без да се преправя оригиналната схема. При втория вариант задължително трябва да се проверят работните напрежения на електролитните кондензатори на входа. Трябва да поне за 35V.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеПри втория вариант задължително трябва да се проверят работните напрежения на електролитните кондензатори на входа. Трябва да поне за 35V.Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
Дий Снайдер
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар