Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос 24V-12V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос 24V-12V

Имам Wireles Remote Control (безжично дистанционно)за лебедката но проблема е следния.Лебедката и инсталацията на автомобила са 24V а дистанционното е за 12V а аз нямам възможност да взема нужното ми напрежение от единия акомулатор.Как мога да преработя схемата на дистанционното за да мога да го ползвам на по-високото напрежение. Варианта с готов трансвертер от 24V на 12V не ме устройва понеже нов струва повече от самото дистанционно.Интересувам се как мога да променя съществуващата схема.Благодаря предварително.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

До: Въпрос 24V-12V

Със интегрална схема - стабилизатор на напрежение LM7812 би трябвало да се получи. Струва стотинки, но трябва да видиш това дистанционно коло ток черпи.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Какво значи дистанционно? Какво има в него?
      78хх реално дават половин ампер, на 700 мА изгарят и с радиатор. И 24 В на входа ще и дойде много.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Какво значи дистанционно? Какво има в него?
        В блока за управление няма много неща ,общо взето това е двуканално дистанционно управление и схемата командва две релета които нямам идея колко може да черпят.На това LM7812 дават1,5А и немисля че релетата черпят толкова много
        Последно редактирано от banjo; 01-12-07, 23:59.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Чакай, чакай. Това какво е? Радиоуправление? Пулт със жица и копчета?

Коментар

Чакай, чакай. Това какво е? Радиоуправление? Пулт със жица и копчета?
            Да ,като автомобилна аларма е.Ето какво изрових за LM7812.
            Прикачени файлове
            Дий Снайдер

Коментар

Уф. Аз съм ги измислил тия чипове, няма кво да ми ги показваш. Покажи пулта. Има ли жица между него и лебедката, или няма?

Коментар

Уф. Аз съм ги измислил тия чипове, няма кво да ми ги показваш. Покажи пулта. Има ли жица между него и лебедката, или няма?
                Блока за управление е свързан с жици към лебедката които управляват селеноидите,точно него трябва да направя да се захрани с 24V тоест да му направя един вид конвертор на напрежение или както там се нарича.Пускам ти снимки на изделието за да се ориентираш в обстановката но съжалявам че немога да пратя схема ,не съм толкова добър в тая област за да я сваля от платката.Иначе добре са го замислили за тоя бърз монтаж ,включва се в куплунга на мястото на обикновенното управление и с щипката се свързва с масата ама лошото при мен е че всичко ми е на 24V а акомулаторите са на майнатат си и не е удачно да пускам толкова дълъг единичен кабел с 12V.Надявам се с общи усилия да успеем да го подкараме това нещо.
                Прикачени файлове
                Дий Снайдер

Коментар

Още едно уточнение,контакторите на релето ще бъдат отделени от схемата понеже досега захранването на платката и управляващата част са свързани заедно и ще стане нещо такова
                  Прикачени файлове
                  Дий Снайдер

Коментар

Мисля, че няма да е никакъв проблем да се преработи платката. На разбиращ човек ще му коства най-много час да се ориентира и преправи схемата.
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Мда. Каша. Тъпа приставка. Просто купувайте лебедки без буква i.
                      Трябва да се разгледа платката. Може да проработи на 24 В, може да иска конвертор.

Коментар

Тъй като намотките на релетата са за 12V, най-вероятно ще трябва допълнителен стабилизатор. В противен случай, при продължителна работа е възможно да замиришат неприятно. Другият вариант е да се сменят с 24V релета, а електрониката да продължи да се захранва от вградения 7805, без да се преправя оригиналната схема. При втория вариант задължително трябва да се проверят работните напрежения на електролитните кондензатори на входа. Трябва да поне за 35V.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          При втория вариант задължително трябва да се проверят работните напрежения на електролитните кондензатори на входа. Трябва да поне за 35V.
                          Сега кондензаторите са за 25V а това е малко защото зареждането е към 28V.Абе ще трябва да му се бае на това чудо.
                          Дий Снайдер

Коментар

Ако желаеш, прати ми платката и аз ще ти я върна преправена.
                            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Вземи и далечните копчета, че да не се размести приемника ако му сменяш напрежението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X