Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за авто-CD Magneti Marelli RT3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за авто-CD Magneti Marelli RT3

Добро утро!

Имам следния проблем - авто-ЦД-то ми се мръщи на дискове и не иска да ги чете, независимо дали става дума за data дискове с МР3-ки, навигационни (през него чете и навигацията) или аудио. От време на време проработва, но в общия случай не иска да ги чете.

Става дума за ей такъв модел устройство, фабрично вграждано къде ли не:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:313439656_1_1000x700_magnitola-rt3-magneti-marelli-rt3-n3-02-peugeot-citroen-ivano-frankovsk.jpg
Прегледи:1
Размер:68.8 КБ
ID:6118459

Примерна снимка на надписите отгоре:

Име:3535397800_1322250289.jpg
Размер:182.5 КБ
ID:6118460

Досега какво съм опитал да направя за решаване на проблема:

Почистване на оптиката - разглобих устройството и внимателно с клечка за уши почистих лазера. Беше относително мръсен, след почистването нямаше останали нишки от памука, ефект обаче нямаше абсолютно никакъв.

Тъй като прежалих лазера и реших да го сменя, пробвах да му врътна потенциометъра за усилване на захранването на светодиода - фабрично беше на 705 ома, намалих го до около 400. Повече не смея, тъй като ме е страх, че ще го опукам набързо. Ефект - никакъв.

Вчера смених и самия лазер с нов:

Име:s-l500.jpg
Размер:45.2 КБ
ID:6118461

За съжаление обаче ефект пак няма... Почвам да си мисля, че проблема може да не е в лазера. Огледах всички кондензатори - използвани са само полимерни вместо електролитни или там както се казват. Абе от тоя тип дето не се надуват (уж!) Което не значи, че не може проблема да е от там де.

Като цяло всичко си работи - радио, контроли, телефон, навигация (когато прочете карта, иначе дава само текущите координати), ама не чете дисковете. Надеждата ми е някой ако може да ми подшушне насока къде мога да търся проблема?

EDIT: Така като го гледам след сутрешни мъки - с новия лазер пък изобщо не иска нищо да чете. Да не изпускам някоя калибрация, запознаване нещо?
    Последно редактирано от swartalf; 04-08-16, 06:54. Причина: Поясняване в заглавието
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

От: Въпрос за авто-CD Magneti Marelli RT3

Малко развитие - с новата глава изобщо не развърта диска, както се оказва. След връщане на старата и УВЕЛИЧАВАНЕ на съпротивлението на врътката на оптичната глава, сега със старата чете почти всички дискове които му ръгна - аудио, МР3, дискове с карти за навигацията...
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Похвално желание за експерименти.

Коментар

Аз се надявах някой дето знае какво правя да сподели малко информация, че в момента е малко стреляне в тъмното с изненада от резултата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X