Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сателитен приемник и споделяне на карта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сателитен приемник и споделяне на карта

Здравейте,

Има ли техничари, които се занимават с това?
    Вероятно темата е банална но искам да ползвам споделяне на карта от Булсат или Виваком м/у 2 или повече приемника.
    Ясно ми е, че с приемник от оператора тази работа не става.
    Какъв приемник като минимум ми трябва за този, който ще шерва картата?

От "другата"страна имам идея да ползвам един GM Triplex който си ползвам за ефирна телевизия за момента само.
    Той не става за карта на оператор доколкото зная но би трябвало да може да се ползва като "клиент" ако стартира Енигма...

Та какво трябва да купя като минимум за приемника, който ще споделя картата?
    Зная, че тая работа с трици не става, пари ще трябват но и не искам хвърлям пари колкото кола за дриймбокс...
    Колкото по-бюджетно, толкова по-добре.

Благодаря!
    Враг усраине

От: Сателитен приемник и споделяне на карта

Приемниците на Булсата, фабрично са един вид "женени" за картата с които идват заедно, можеш да ползваш например - Булсатска чиния и конвертор към Вивакомски приемник, но знам че е почти мисия невъзможна, да ползваш твоя карта на друг приемник, дори да са на един оператор...

Коментар

Ясно е за приемниците на оператора.
      Те не стават за тази работа. И за доста други не става ама тва е друга тема.
      От оператора можело да се вземе само някакъв адаптер за тяхната карта вместо приемник.
      След това картата с адаптера (Май е CONAX но работещ с тяхната карта) се слага в друг приемник, който има такъв слот.
      Ей този примерно.
      Обаче от тук нататък ми е пълна мъгла.
      Този от примера ще работи със сигурност но едва ли може да прави такива магии като споделяне на картата през интернет!
      Всъщност и той стриймва текущият канал през мрежа (поне така пише) но не това ми трябва
      Враг усраине

Коментар

Питаш за шеринг.
        1. Купуваш си хакерски приемник на Линукс, от типа на Dreambox, Vu, и подобни. Поне за 10 вида знам.
        2. Намираш си шейх.
        3. Вкарваш неговите настройки и гледаш.

За мен се обезсмисли при ниските цени за втори, трети и четвърти приемник за Булсат.
        Смисъл има ако гледаш други спътници. Цяла наука е, просто не си заслужава за 3 лева месечно, Булсат ти дават приемник за 12 лева, и не си зависим от Интернет.

Коментар

Приключих с тези занимания преди няколко години, и сведенията ми са малко вехти, но все пак.
          Откакто минаха на булкрипт, с булсат имаш шансове само с т.н. V1 карта, с каквато нова не можеш да се снабдиш, а трябва да си късметли с такава карта, обикновено намираща се в стар sd приемник.

Виваком не ставаше.

Във всеки случай, при 2,40 за допълнителне приемник при булсат, финансовото измерение на операцията е много безсмислено. Смисъл има, ако се закачиш нещо луксозно от рода на sky uk/de/it, ако все още е възможно, че май вече не е.

Коментар

OK, дайте пример за актуален приемник на пазара, който може да прави това.
            Без дриймбокс и подобен клас - толкова пари няма да дам.
            Вероятно имам такава стара карта на Булсат (неактивна в момента) но акцента беше за Вивацом.
            Сигурно ли е че вивацом не може да се споделя?

Освен това остава въпросът дали мога да ползвам моят си приемник (линка от 1 пост) в ролята на "клиент"?

Ето му накратко спецификациите, до сега не съм му инсталирал Енигма.
            Бачка си със Спарк - както съм го купувал на времето.
            Ако той не стане за вивацом направо се отказвам от "проекта".
            Вероятно наистина е безсмислено упражнение при цените за 2 приемник...

3 Tuner DVB-S2/S2+T&C HD
            Linux OS
            Conax card reader - x2
            Common Interface (CI) - Not available
            Dual BOOT System
            Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X