Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видеонаблюдение на обект без удобства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видеонаблюдение на обект без удобства

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Тази схема е ясна, ама идеята е за максимално компактно изпълнение.
    Това е максимално компактното решение при повече от една камера. 3G рутери се намират доволно малки, а ценово ще е далеч по-добре, от закупуване на 3G камери и за всяка по една SIM карта. Рутерът може да го сложиш във водонепромукаема кутия на някой стълб.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Не че нещо, но дали камерите и рутера няма да са първите откраднати от обекта

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Проблемът с 8-те алкални батерии се решава мн. лесно - запояваш 2 кабелчета на + и - и си захванваш с 12 волта през адаптор или от акумулатор 12 волта...
        Камерите работят на 6 волта. 8-те батерии са вързани и паралелно.

Ползвам такава камера от почти година, с 6в. акумулатор държи по 3-4 месеца с по 10-ина снимки на вечер. Може да се настройва за работа в определен интервал от време. Ползваната от мен до сега в бг се предлага ~700лв., рискувах и поръчах от Китай с подобни опции за 89€, но все още не съм я получил. http://www.offroad-bulgaria.com/show...06#post2934306
        Последно редактирано от TONI 1977; 11-04-16, 22:36. Причина: добавяне

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          На колко метра трябва да вижда камерата и при пълен мрак ли?
          Да речем 10-15 м.

Първоначално публикуван от wert Преглед на мнение
          Не че нещо, но дали камерите и рутера няма да са първите откраднати от обекта
          Не е невъзможно. Поради което няма много смисъл от твърде скъпи чудеса на техниката.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

WiFi камери по 20 долара, 2 броя
            Raspberry Pi - 40 долара
            4G донгъл - 20 долара
            И още малко дреболии за 10тина долара

Спретнах си следното нещо - камерите гледат. Като мръдне нещо - пращат e-mail. Той пристига в рамките на 10тина секунди на телефона. Ако преценя, че става нещо нередно - връзвам се към камерите и гледам. Ако преценя, че има драма - звъня на СОТа и те отиват на място.

Колко е трудно - месец работа (от идеята до работещо нещо) за да се подкара всичко. Raspberry-то е access point. Връзва към рутера в нас който е с външен постоянен IP адрес и си извежда портовете на вън през него. Вади 2 интерфейса - SSH към компютъра и HTTPS порт за активиран/декативиране на motion detection-а и гледане на snapshot-и. Бонусите са, че motion detection-а може да бъде настроен според различни изисквания. Има обикновенно по 2 фалшиви аларми на ден - една сутрин и една вечер - като се включват/изключват светодиодите за нощно виждане. Следи постоянно дали правилно си е извадил портовете и дали работят камерите и при драма - праща email. Недостатъка е, че прави една картинка на всеки 3 секунди - камерите не могат да дадът повече, почват да правят проблеми.

Ако някой разбира от такива неща - ще го пусна open source. Само да довърша последните подробности .

Ей такива снимки праща по e-mail като има движение. Долу в дясно е маската на засечено движение. Върху нея се прави "ерозия" за да се отстранят шумовете и затова не хваща целият обект. Има още за донасторйки по логиката за motion detection.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cam.jpeg
Прегледи:1
Размер:42.9 КБ
ID:5710527

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
              WiFi камери по 20 долара, 2 броя
              Raspberry Pi - 40 долара
              4G донгъл - 20 долара
              И още малко дреболии за 10тина долара

[ATTACH=CONFIG]861682[/ATTACH]

Брей каква ще да е тази wifi камера, за и за 20$

Иначе по питането на Чавдар бих заложил на IP 1.3mpx с IR за 30 м.
              Принципно може да се върже директно към рутер без да се слага nvr...

Коментар

Аз също имам интерес към такова видеонаблюдение ,но не можах да избера подходящо. При всичките опции където ми предлагаха все нещо не ми вършеше работа,и не избрах нищо.Мисля че колегата Roninn може да помогне с мнение което ще ни помогне за правилният избор.

Коментар

Щом задачата е конкретизирана и за нощно виждане: 1 бр. WiFi IP-камера с IR подсветка + 1 бр. 3G acces point + 1 br SIM за данни.
                  От комбинацията каметра + качество на интернета ще зависи и качеството на изображението.

Малко ми се губи смисъла за видео в реално време (не срещнах да е посочено в заданието), бих заложил на MJPEG (който може да се взима директно от камерата и да "опреснява" с лесен скрипт на някоя страничка на място на видео, но ще хаби интернет).
                  Камерата си има FTP клиент и си качва MJPEG периодично (ако го желаем) и/или изображенията от алармите на сървър (който може да е безплатен или най-евтиното, което работи е 3 лв./месец) и/или изпраща на е-майл (Gmail - 15 GB free).

Другите екстри си вървят: web access до устройствата, DDNS...

Ако има потенциал за открадване: разделяне на устройствата.
                  3G acces point може се захрани със соларна самоделка, IP-камерата ще си "гори ток", особено нощно време.

П.П. access point-а може да е и стар сматфон
                  Публикувайте отговор

Коментар

Друг вариант е сот, след като си далеч от мястото и подобна хитринка (не е реклама) http://www.vbox7.com/play:16c8653ead, по принцип би вършило работа ако си в близост и влизащите са "принудени" да минат през точно определено място "за по-лесно"

Коментар

Аз не виждам никакъв смисъл камерата да е WiFi.
                      Една IP камера за външен монтаж на 1.3mpx с нощно виждане до 30 метра е 160 лв.
                      Рутер с 3g опция е 70 лв.
                      За 230 лв набюдението ти е готово...

Коментар

Зависи от целта и бюджета.
                        Ако ще се търси просто едното гледане,една усб ХД камера и един тп-линк с 2 усб порта стигат ( грубо около 79-80лв.).
                        Друга работа е отдалечени записи ден/нощ,камера с подсветка до 30 м,външен монтаж,PoE. Както и да го смятам ( а го правя често) отиват към 300 лв. Ама си е издържана работа,слагаш забрвяш и ползваваш.
                        Use since:
                        OpenBSD 3.x
                        FreeBSD 4.x
                        Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Брей каква ще да е тази wifi камера, за и за 20$
                          ...
                          Най-евтината китайска . Wi-fi защото е по-удобно. Raspberry-то е едновременно и 3G рутер с другите работи. И ми спестява прекаването на кабели.

http://www.aliexpress.com/snapshot/7...70525479557009

Само дето сега цената е различна .

А за варианта с мобилен интернет през 3G рутер дето го мислите - как камерата ще праща нещата на вън? Ще ви трябва SMTP сървър евентуално и да праща e-mail-и през него. А моите камери не можаха да се оправят със SMTP-то на gmail сървърите.

Коментар

Най-евтината китайска . Wi-fi защото е по-удобно. Raspberry-то е едновременно и 3G рутер с другите работи. И ми спестява прекаването на кабели.

А за варианта с мобилен интернет през 3G рутер дето го мислите - как камерата ще праща нещата на вън? Ще ви трябва SMTP сървър евентуално и да праща e-mail-и през него. А моите камери не можаха да се оправят със SMTP-то на gmail сървърите.
                            Распбърито няма процесорната мощност да рендърва с добра резолюция, а повече от една камера и читава резолюция пък никак няма да може да ги клати задоволително.

Рендъринга на изображения иска изчислителна мощност, ако ще се пращат снимки, примерно по 3 на секунда е друга бира ама аз не знам как това се постига, в смисъл не съм ги правил никога е нямам опит, с распбъри и видео с добро качество обаче имам опит и не останах никак доволен, моите две стотинки.
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Какъв е проблема. В случая 3g ти е wan интернета(все едно си включил кабел в wan порта). Така, че няма никакъв проблем да праща.
                              С външното ип има малко драма, но и това се решава...

Коментар

Име:4bdf59c0-618e-414d-bf8a-3716e2b67fe3.jpg
Размер:72.0 КБ
ID:5710563 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1a2f7712-1c04-48fa-81bd-3357528ac36d.jpg
Размер:66.2 КБ
ID:5710564Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ad180601-2b04-4189-b9e3-dda13d289af8.jpg
Размер:82.4 КБ
ID:5710565Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4d7d694c-277d-4176-be32-179ae6438bd0.jpg
Размер:56.5 КБ
ID:5710566Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d595577d-dc1a-43c1-ad2f-d6fac8a29d56.jpg
Размер:69.3 КБ
ID:5710567Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7e573ac9-78c5-445b-aa39-5296603d3070.jpg
Размер:39.8 КБ
ID:5710568Натиснете снимката за да я уголемите

Име:88b4c399-f0d8-4a45-a539-52b90d869984.jpg
Размер:46.9 КБ
ID:5710569Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d5981891-eb8f-4d2d-9398-9b36f5660207.jpg
Размер:74.5 КБ
ID:5710570

Това са скреен шот със доста по ниско качество от реалното,камерите са 1.3 мегапиксела със 3.6 мм обектив,подсвета е доста мощен,кара около 60 метра доста ефективно.Всички шотове са правени през телефона ми,и се гледат през мрежа 3G последните две са по Wifi точка с точка от родопите до Пловдив и скороста е доста висока.Тези през 3G имат доста забавяне около 10-30 сек.
                                Черно белите шотове са без никакво осветление,пълен мрак,за да стане ясно колко е мощен подсвета,камерите са с PoE
                                Снимките са правени при облачно време съвсем умишлено,на снимките вътре се чете без проблем екрана на двата компютъра.
                                Всички обекти се намират извън града и разполагат само със 220 волта.Последните две са група къщи в родопите

Проблем и решения при наличието на свързаност няма, при наличието на някаква връзка било 3-4G или друго,проблема е със трафика от IP камерата/те а не от вида на връзката.За читаво наблюдение най-добре във някаква кутия качена на трудно достъпно място да се сложи NVR със по голям примерно 18 амперчасов акумулатор ,от там нататък рутер с 3г и гледаш от където искаш.

Важно тези системи работят без статично ИП,ползват безплатно китайски сървър с нещо от рода на DDNS който работи безупречно,без каквато и да е настройка минава през firewall и т.н

Решението на колегата с роспберито е много добро с тая уговорка че иска ХДД на което да пише,няма как да прекараш ИП трафик с поточно видео през 3г и да се получи нещо дори задоволително,това си е трафик ,затова ХДД е буфер ,при проблем установено с получаване на имейл ако обекта позволява и не е строителна площадка примерно,гледаш онлайн какво има,запис можеш да дръпнеш и след като е дръпнат да си го гледаш.

За нещо подобно иде реч,дали е двр или Нвр е все тая,вместо wifi е мобилната мрежа

Име:Apple-TV-Airplay-CCTV-Camera-Network-Diagram.jpg
Размер:51.2 КБ
ID:5710577
                                Последно редактирано от Roninn; 12-04-16, 19:34.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X