Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо не хващам wifi ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо не хващам wifi ?

Здравейте.

За коледа си купих нов лаптоп - HP 250 G4. Проблема е, че дори на 1 метър от рутера сигнала ми е супер слаб и ако има някой друг вързан към мрежата, аз не мога да се свържа. На 4-5 метра дори не открива wifi-то. Имам още 2 лаптопа вкъщи и нямам никакъв проблем със свързването. Опитах и на други места да се свържа към мрежа, но без успех.

Понеже лаптопа си го купих за да го използвам в камион, поръчах и антена за усилване на wifi, с идеята по паркингите да си хващам интернет от камиона. Със въпросния усилвател хващам интернет на километри, но когато го махна .... няма никой!?

Сравнявах в сайтовете един от старите ми лаптопи с този и характеристиките на wifi свързването са едни и същи. Какво да правя? Лаптопа ли е кофти или нещо трябва да се направи?

пП. Не разбирам повече от това да го използвам и заради това питам.....
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

От: Защо не хващам wifi ?

Пробвай да сложиш на лаптопа УСБ Уай-Фай стик ..
    Ако, всичко е добре .. мятай лаптопа обратно в магазина .. или ... си го карай с външния приемник
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да де ама... защо ми е лаптоп като пак ще има един тон кабели и тнт.
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Ето какво пише

LAN 10/100 Мбит/сек, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth
        Това какво означава и изобщо от значение ли е ?

Коментар

Някакъв проблем с драйверите на wifi адаптера? Да не е сложен в някакъв суперикономичен (от гледна точка на консумация на ток) режим?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Може да означава скапан приемник или антена.
            Не каза с външния работи ли?
            Последно редактирано от CarTest™; 03-01-16, 14:05.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Много в възможно. Къде и какво да търся? Лаптопа е с Уиндоус 10

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнение
                Много в възможно. Къде и какво да търся? Лаптопа е с Уиндоус 10
                От win10 нямам представа, но чета, че се случва да има оплаквания точно от проблеми с wifi

Иначе, на моя стар HP в Properties -> Advanced на wifi адаптера имам настройки за Power management и Мощност на предаване (Transmit power).
                Ние не сме неутрални!

Коментар

И аз лятото взех един лаптоп на фуджицу и се оказа, че въпреки написаното по него, работи само на 811.n а модема ми е на 811.b. Та сега е със забучен стик за 811.b .
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Фабрично и заводски почти сигурно му е разкачена антената от картата.До сега 3 пъти ми се е случвало на чисто нови лаптопи.Може леко да се отвие капачето отзад на ви фи картата и да се види ако има откачено да се закачи, ако не в магазина за рекламация.

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                      Фабрично и заводски почти сигурно му е разкачена антената от картата.До сега 3 пъти ми се е случвало на чисто нови лаптопи.Може леко да се отвие капачето отзад на ви фи картата и да се види ако има откачено да се закачи, ако не в магазина за рекламация.
                      Не че е невъзможно, ама преди да започне да отвива капачета, по-добре първо да види дали проблемът му не е софтуерен.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Сега го направих да е на "максимална производителност" и изведнъж сигнала скочи на максимум, но след това отново нещата си останаха по старо му..

Коментар

А ако срита 10-ката по кокалчето и се върне на 7-ца, може и на неговата улица да изгрее тропическото слънце.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Да бе.. дадох 250лв за уин 10 и сега да сложа 7............

Коментар

Ако е нов отиваш обратно в магазина,все пак има гаранция.Ако е втора употреба провери кабелчетата на антената.
                              Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
                              Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X