Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракер за местоположение на малко дете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тракер за местоположение на малко дете?

Търся да си купя тракер за следене на местоположението на малко дете (2 години и 2 месеца понастоящем, докато се натуткам ще стане на 2 и половина) в реално време.

Изисквания:
    ----------------
    - тегло, размери и форма подходящи за носене от малко дете. В идеалния случай - нещо тип часовник, гривна, висулка, ключодържател.
    - да работи както на открито, така и на закрито (сгради тип летище, МОЛ и т.н.). Предполагам това ще изисква както ГПС модул така и ГСМ такъв?
    - приемлива точност на определяне на местоположението. Наясно съм с възможностите на цивилната техника (имам 2 автомобилни и един туристически ГПС) и не търся нещо с точност 5 см, но +/- 100 метра определено не са ми опция, особено в закрити пространства.
    - умерено водоустойчиво (дъжд, търкаляне в локви, плацикане в плитък басейн)
    - по възможност приемника да е обикновен смартфон (ясно е че ще се инсталира апликация), съвместимост и към iПръчка (устройствата на съпругата ми) и към Андроид (съответно моите)
    - ако приемника е отделно у-во - да е нещо с носими размери.
    - да може да функционира нормално на територията на България (задължително) + желателно поне на територията на Европа (екскурзии, почивки и т.н.).

Пожелателни функции (найс-ту-хев, но не е болка за умиране ако ги няма):
    ------------------------
    - геофенсинг + възможност за пращане на СМС-и при напускане на определената зона
    - SOS бутон/функция
    - възможно най-издръжлива батерия (24 часа е абсолютния приемлив минимум, от там нагоре - по Мечо Пух)

Бюджет - ще ми се да кажа безлимитен (кой може да сложи цена на сигурността на детето си?), но тъй като все още през прозореца на хола си виждам ТЕЦ Изток, а не Лаго Ди Комо.... да кажем ориентировъчно нещо от сорта на до 1000 лева еднократна инвестиция в устройство(а) + до около 100 лева месечни такси. Мога да се замисля и за по-скъпи варианти, стига наистина да си заслужават.

Приемам и линкове (макар че доста рових в нета, но винаги може да изскочи нещо което съм пропуснал), но определено най-ценни ще ми бъдат лични впечатления от родители, които вече ползват такива устройства.

П.С. И да - ще ми бъде приятно да обсъдим колко съм параноичен, и как навремето сме скитали сами по цял ден само с един ключ на врата, и без никой да знае къде сме, и пак сме оцелели. Просто смирено искам да помоля да не е в тази тема
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

От: Тракер за местоположение на малко дете?

Че си параноичен, параноичен си, ама очевидно не си сам
    https://www.hereofamily.com/
    http://www.amazon.com/gp/product/B00...6KKNQAZJVSN2ML
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На 2,2 години "тракера" е само и единствено от модел "хомо сапиенас"....
      ....понеже тук съм описал извстни премеждия, сподели къде те "апикучизагъзо" може на лични, може по телефона.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Доде се натуткаш още малко, ще му купиш смартфон, а оттам нататък Spy Software, коооолкото си искаш.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Понеже и аз имам 2.2г. То едва ходи(даже в повечето случаи иска да го носят) какъв ГПС... За ръчичката и това е...
          В къщи постоянно се следи в едно око, а на обществено място да го пуснеш само, абсурд...
          И аз съм на мнението на Тропчо. В момента в които навърши съзнателна възраст един смартфон ти решава проблема...

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            , а оттам нататък Spy Software, коооолкото си искаш.
            Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            В момента в които навърши съзнателна възраст един смартфон ти решава проблема...
            Надай те се, еле пъ за женско.....ама е извън темата
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Че си параноичен, параноичен си, ама очевидно не си сам
              Ми... да кажем, че мисля в перспектива

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              ....понеже тук съм описал извстни премеждия, сподели къде те "апикучизагъзо" може на лични, може по телефона.
              Нямам конкретен повод, засега жената ме търпи Просто лека форма на родителска параноя. Или тежка - зависи от гледната точка

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Доде се натуткаш още малко, ще му купиш смартфон, а оттам нататък Spy Software, коооолкото си искаш.
              Смартфон не планирам да и купувам поне още 5-6 години, така че не е опция за момента.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Понеже и аз имам 2.2г. То едва ходи(даже в повечето случаи иска да го носят) какъв ГПС... За ръчичката и това е...
              В къщи постоянно се следи в едно око, а на обществено място да го пуснеш само, абсурд...
              Не планирам да я пускам сама на обществени места за момента, естествено винаги аз или майка и я наглеждаме. Просто е доста буйно дете, постоянно тича насам-натам, не обича да я водят за ръка. Буквално докато се обърнеш и вече е на няколко метра и даже не се и обръща да ни търси. Преди време се беше измъкнала по терлици от един детски кът, където бяхме оставили да я гледат докато обядваме със жена ми - аниматорките я бяха проспали, добре че бяхме в същия ресторант и я видяхме. А и тепърва ще расте, не мога да очаквам на 4-5-6 години да е залепена за нас 24/7. Та ей за такива случаи е добре да имам допълнително подсигуряване.

Коментар

За 2 год. дете по-скоро нещо като електронна гривна - да писва ако се отдалечи на повече от 10 м например. Иначе Виваком предлагат такава услуга - бипър , но през телефон. Само че това ще е подходящо поне за 5-6 годишни деца.
                По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Имам предвид, че един смотан смартфон, с възможност да го следиш е около 100 лв. и 15 лв. на месец мобилни данни. Иначе, СОТ-овете предлагат около 80 кинта устройство със СИМ-карта, 60 кинта инсталация (която на теб не ти трябва) и 2,5 лв. на месец. Устройството тежи около 200 грама, ама за подробности не знам. Питай колегата Ronin, той ще ти разбие представите за тия техники.
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Преди години,пред същите чуденки,купих една американска глупост,но не сработи..
                    Провери нещо такова:
                    http://www.amazon.com/Mommy-Im-Here-.../dp/B0009PLRXK
                    Пътят е целта.

Коментар

Продавам: GPS/GPRS Tracker TK102B
                      Ревюта в нета колкото искаш.
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Да не си помислите че се бъзикам ще се аргументирам.
                        Имам деца на 1.5 и 3 години.
                        И на двете е абсолютно невъзможно да им сложиш/закачиш нещо и да не си го махнат сами - шапки в това число.

Аз предлагам нещо за имплантиране подкожно - мисля за кучетата се имплантираше чип ама дали има такава функция не знам.

Поздрави
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                          ...кой може да сложи цена на сигурността на детето си?
                          Примерно аз. За чудесията която описваш към момента съм готов да дам не повече от 50 лева и не предвиждам честата и употреба. Не защото не обичам децата си, а защото има други аспекти на тяхната сигурност, свързани с управлението на по-големи рискове, за които се правят по-големи разходи и по-сложни компромиси.

Освен това, както си описал устройството е кошмар от гледна точка на изтичане на информация към трети лица. Т.е. намаляваш риска за случайно (неадресирано) похищение или изгубване, за сметка на безкрайно улеснение на някой който иска да похити конкретно твоето дете. Или жена ти примерно. Много кофти сделка, поне за мен.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                          ...Аз предлагам нещо за имплантиране подкожно - мисля за кучетата се имплантираше чип ама дали има такава функция не знам.
                          За наше щастие технологията е все още много далеч от това. Чиповете за кучета и котки се разчитат само при старателно опипване на животното с четеца. Има и за хора такива (ползват се в някои страни и служби за безконтактна автентикация и подобни).

Нещо което е трудно да се свали и има подобна роля е гривната за домашен арест.

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                            Продавам: GPS/GPRS Tracker TK102B
                            Ревюта в нета колкото искаш.
                            Благодаря за предложението. Изкушаващо е от гледна точка пренебрежимо ниската цена, но от ревютата в нет-а оставам с впечатлението, че не е точно това което търся, така че засега ще продължа да се оглеждам за опция която по-добре ми пасва на очакванията.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                            Имам деца на 1.5 и 3 години. И на двете е абсолютно невъзможно да им сложиш/закачиш нещо и да не си го махнат сами - шапки в това число.
                            Аз предлагам нещо за имплантиране подкожно - мисля за кучетата се имплантираше чип ама дали има такава функция не знам.
                            Да, винаги има риск детето да си махне тракера по една или друга причина, но предполагам с постоянство и подходяща аргументация ще може да се научи да го носи. Определено опцията да имплантирам каквото и да бил на детето си не ме радва никак, така че даже не го разглеждам и като хипотетичен вариант.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Примерно аз. За чудесията която описваш към момента съм готов да дам не повече от 50 лева и не предвиждам честата и употреба. Не защото не обичам децата си, а защото има други аспекти на тяхната сигурност, свързани с управлението на по-големи рискове, за които се правят по-големи разходи и по-сложни компромиси.
                            Съгласен съм, просто за момента така са ми се стекли нещата, че мога да си позволя и малко по-голям бюджет.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Освен това, както си описал устройството е кошмар от гледна точка на изтичане на информация към трети лица. Т.е. намаляваш риска за случайно (неадресирано) похищение или изгубване, за сметка на безкрайно улеснение на някой който иска да похити конкретно твоето дете. Или жена ти примерно. Много кофти сделка, поне за мен.
                            Отново съгласен, с едно важно уточнение. Търсеният ефект е предпазна мярка точно срещу случайно изгубване, разсеяност и т.н. На този етап не мисля, че аз или член на семейството ми представляваме интерес от гледна точка похищение, а ако се появи такъв риск - там вече говорим за съвсем други предпазни мерки, които пък струват едни съвсем други порядъци $$$. Ако някой има нужда от информация за моето или на семейството ми местоположение - предполагам че и в момента няма да му е особено трудно и скъпо да си я набави.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Много добре го е казал Дядо Владо. Ти за тези пари които мислиш да хвърляш по подобно устройство, по добре си наеми някой човек, като не можете да се оправите с опазването му до като сте из моловете. И без това, локализация в сгради, което търсиш като едно от основните изисквания е доста.... смело. Смея да твърдя, че няма да останеш доволен. Избяга ли ти GPS сигнала е доста трудно локализация по клетки. А пък на закрито съвсем. Да не говорим за дискомфорта на детето, да разнася подобна джаджа. С постоянство и добра аргументация казваш ще стане да го убедиш да го носи. Пък не можеш да го убедиш колко е вредно така да щъка?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X