Здравейте колеги,
Може темата да е банална за някой - за мене е проблем .
Изложение :
Имам монтиран DVR с 4 камери , интернет връзка и рутер на вилата .
Мога да ги наблюдавам и да променям параметри ( в DVR) дистанционно.
Както и да движа камерите (ако са с такава опция) чрез PTZ протокол.
Уловката е - с динамично IP съм.
Нета е към БулСат . Обръщението към DVR_a е нещо от типа " name.dbr.ddns.bulsat. ц о м " .
Въпрос :
Kak да използвам(възможно ли е) PTZ протокола за камерите от DVR , за да управлявам нещо друго - например като дам въртене на камера 1 на ляво - да си светна лампата на терасата , или камера 2 надолу - да пусна помпата да качи вода в цистерната на лятната баня .
Ако има някакъв друг вариант за ДУ на консуматори през НЕТ - цялата гимнастика с DVR отпада .Идеята е да се сложи някакъв контролер с достъп през нета .
Пак споменавам - динамично IP.
Вярвам , че доста хора се чудят как да си свършат елементарни неща на лозето или вилата без да се разкарват на 20-30-60 км за едното нищо.
Отпада варианта с GSM дайлърите !!!
Може темата да е банална за някой - за мене е проблем .
Изложение :
Имам монтиран DVR с 4 камери , интернет връзка и рутер на вилата .
Мога да ги наблюдавам и да променям параметри ( в DVR) дистанционно.
Както и да движа камерите (ако са с такава опция) чрез PTZ протокол.
Уловката е - с динамично IP съм.
Нета е към БулСат . Обръщението към DVR_a е нещо от типа " name.dbr.ddns.bulsat. ц о м " .
Въпрос :
Kak да използвам(възможно ли е) PTZ протокола за камерите от DVR , за да управлявам нещо друго - например като дам въртене на камера 1 на ляво - да си светна лампата на терасата , или камера 2 надолу - да пусна помпата да качи вода в цистерната на лятната баня .
Ако има някакъв друг вариант за ДУ на консуматори през НЕТ - цялата гимнастика с DVR отпада .Идеята е да се сложи някакъв контролер с достъп през нета .
Пак споменавам - динамично IP.
Вярвам , че доста хора се чудят как да си свършат елементарни неща на лозето или вилата без да се разкарват на 20-30-60 км за едното нищо.
Отпада варианта с GSM дайлърите !!!
Коментар