Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Другото лице на софтуера с отворен код.

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Другото лице на софтуера с отворен код.

    Отварям темата с уговорката, че всяка прилика с нещо е напълно случайна. Развивам напълно академична разработка, за запълване на свободно време.
    Задание:
    1. Правим система за онлайн регистрация и провеждане на офроуд състезание. Понеже си нямаме доверие един на друг - всичко това ще работи паралелно на компютрите на всички желаещи. Арбитрирането ще се случва подобно на Биткойн - базата данни и изпълнимият код ще се легитимират от който има 51 процента мнозинство на версията.
    2. Всичко е с отворен код, на публичен достъп и дефект тракинг система. Примерно github.
    3. Спечелилият се гласува подобно на Биг Брадър - онлайн.

    4.а. (алтернативен сценарий) - плащам на някой с още повече свободно време дето прави кръпка на кода - да направи така, че аз да взема прасенцето от първото място. Представям се някак с изгнилия ми дрънгел, но незадоволително. Обаче...
    4.b. Плащам и на някой дето прави обектната noSQL база данни, която също е с отворен код и извън съмнение. При проверка на таен юзър с акаунт 12344321 - следващата транзакция да има пълни привилигии за писане по цялата база.
    4.c. Информирам програмиста от 4.a.
    4.d. В деня на състезанието се логвам с юзър 12344321 и пускам UPDATE да увеличи гласуванията по мой адрес със 100. Стъпката може да се изпълни произволен брой пъти. Гласуването е прозрачно онлайн, и аз мога да видя дали ми харесва резултата, напълно легално.

    Тестване - алтернативните функционалности ще работят само на алфа версия на базата, сорсът на която не е публикуван, щото има нова версия. Обаче цялото горно нещо се билдва с MAVEN, и той решава с кои компилирани jar-ове да работи.

    Някой може ли да ми попречи да спечеля прасенцето, бидейки страничен наблюдател?

  • #2
    От: Другото лице на софтуера с отворен код.

    Рабин, повтарям: образовай се по темата.

    Сега 100 човека дето си нямат понятие от сигурност и IT ще забъркат каша с модераторска работа в нея, а ти дето явно знаеш думичките - научи и как се ползват.
    А модераторската работа ще си я спестя.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X