Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Импулсни телефони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Импулсни телефони

За тях знам само, говориш ли с такъв и ще ти трябва сериозен кредит за сметката!
    Има толкова много въпроси:

Защо се нарича импулсен?
    Кой има право на такъв?
    На какво основание се придобива?
    Какво струва на притежателя?
    Как се формира заплащането?
    Как притежателят печели и какъв процент?
    Аз мога ли да имам такъв?

Вероятно ще има още въпроси. Ако някой е наясно, нека сподели. Предполагам, ще е интересно и на други съфорумници.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

От: Импулсни телефони

Хм, вече не се наричат импулси а с добавена стоиност. В днешно време всеки може да има такъв.
    Не съм много в час в момента как стоят нещата, преди беше по 50 лв на месец...

Коментар

Да уредим Дядо Владо с един такъв?
      Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Отговорите с в минало време

Защо се нарича импулсен?
        Наричаха се инпулсни защото много хора от властимашите имаха , и инпулси се "набираха" от нарочни хора.И при тези кражби се казваше ,че се крадът инпулси а не пари.Пък закона нищо не казвал за кражба на инпулси.
        Кой има право на такъв?
        Всеки които сключи договор с някои от GSM операторите.
        Договор с оператора и в който оператора определя минимален месечен оборот.
        Като обикновен GSM
        Според договора преди беше 70% за оператора 30% за теб.
        Виж по горе.
        Ако покриваш условията на оператора с които сключваш договора.
        Пак обръщам внимание , това са стари данни.

Коментар

Да разбирам, времето на разговора, според цените на оператора, струва някакви пари. От тях операторът отчислява 30% и ги дава на собственика на телефона?
          В договора има ли условие за минимална цена на разговорите?

Коментар

Според сега действащите нормативи "телефонен номер с добавена стойност" в България започва с 0900.

Понятието "импулсен" е от времето когато БТК-то имаше понятие "таксов импулс" и на него се базираха всичките им сметки. Градски разговор - 1 импулс, междуградски - някакви импулси в минута според разстоянието, международен - повече импулси, според зоната. "Цената на импулса" беше политически рефрен. "Импулсен телефон" беше градски номер, обаждането на който струваше (много) повече импулси от очакваното. БТК отдавна изостави тази ценова схема, но понятието остана в разговорния език. Първите популярни услуги с "импулсни" телефони през 90-те години бяха еротичните събеседници и астролозите.

Към момента всички или почти всички телефонни оператори (и мобилни, и не мобилни) предлагат подобна услуга. В сметките на потребителите това са "услуги с добавена стойност" и напоследък са по-популярни SMS с добавена стойност, отколкото гласовите обаждания. В частност, паркирането в "зоните" на София, публикуването на обяви в този Форум, много благотворителни кампании, както и много други неща се заплащат така.

Теоретично всеки може да има такъв номер, но на практика операторите работят с "търговци на дребно" за малките клиенти.

Цената за минута разговор или SMS, както и дяловете за оператора, за посредника и за крайния получател се договарят в много широки граници.

Коментар

Да по банка. Има минимален оборот, изразен като брой инпулси. А всеки инпулс има една и съща цена.Която за съжаление не помня.Има различен брои инпулси в минута.Като фирмата ако има обява беше длъжна да обяви колко са. На обявата се пишеше цена в лв. за минута.

Коментар

Ето ви бизнес идея - открийте си телефон с добавена стойност, изтеглите 10на малки бързи кредита и спрете да ги плащате .

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                  За тях знам само, говориш ли с такъв и ще ти трябва сериозен кредит за сметката!
                  Има толкова много въпроси:

Защо се нарича импулсен?
                  Кой има право на такъв?

Вероятно ще има още въпроси. Ако някой е наясно, нека сподели. Предполагам, ще е интересно и на други съфорумници.
                  Някога се таксуваше на импулс, т.е. електрически сигнал отваряне на линията или на време(пак импулс) който задейства електромагнит който задейства зъбни колела на брояч, нямаше елекронни таймери и от там е "импулсен"
                  Няма учредено по закон "право". Ако убедиш оператора (платиш) получаваш. Извън бранша съм от 15 години, но си спомням че меринджейчетата на "импулсните" бързо схванаха далаверата и искаха процент за да те одобрят. Далаверата беше че от някой телефон седят на разговор 100 минути, после "лъвчето" казва на оператора имам 100 минути входящи - дължиш ми Х лева, оператора плаща (като правило що'т е голям) и тръгва да си търси парите от абоната, пък онзи казва "включили са се към кабела ми" (иди докАжи) и те така накратко......малкия щипка от големия с позволение на малките меринджейчета
                  Какво стува сега, как се придобива и т.н питай в конкретния оператор, въпрос на договор и ......връзки

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                  Да уредим Дядо Владо с един такъв?
                  Някога се създаде една фирма станала популярна като "Мобифон", и в създаването и там имаше един Владо (тогава не дядо) който макар и малък беше фактор..........беше
                  Благодаря това за "импулсния" го приемам като шега
                  Последно редактирано от дядо владо; 22-10-15, 23:29. Причина: нещо ми е уморено и греша :-(
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Някога се създаде една фирма
                    Ето вода от извора!
                    Разкажи сега за подводните камъни и има ли файда да си регистрираме такъв телефон. Освен това, как да привличаме клиенти?

Коментар

Дядо Владо разказва по-скоро за един по-разбойнически период. То тогава всичко в държавата беше по подобен модел. Моите сведения са от по-кротки времена.

Коментар

Привет колеги, реших да не пускам нова тема и да питам тук, макар че не става дума точно за "импулсни телефони", от известно време почнаха да ми звънят за какво ли не, единия път беше да ми предлагат "бяла карта" бързите кредити, мине се време и ми звънят за някаква анкета, пак се мине време пък ми звънят за някаквo пък проучване, и тъкмо мина повече време без да ме притесняват и хоп ми звънят от някакъв малък странен номер: +359 88 1551, този път реших да не вдигам и мина един час и пак ми звънят от същия номер, според вас какъв е този номер, и има ли начин да не ми досаждат по никакъв начин от всякакви такива обаждания, не стига спамовете по имейли и къде ли не, та и по телефона ?

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                          Привет колеги, реших да не пускам нова тема и да питам тук, макар че не става дума точно за "импулсни телефони", от известно време почнаха да ми звънят за какво ли не, единия път беше да ми предлагат "бяла карта" бързите кредити, мине се време и ми звънят за някаква анкета, пак се мине време пък ми звънят за някаквo пък проучване, и тъкмо мина повече време без да ме притесняват и хоп ми звънят от някакъв малък странен номер: +359 88 1551, този път реших да не вдигам и мина един час и пак ми звънят от същия номер, според вас какъв е този номер, и има ли начин да не ми досаждат по никакъв начин от всякакви такива обаждания, не стига спамовете по имейли и къде ли не, та и по телефона ?
                          и аз бях така ,който не се сетеше не ми звънеше за нещо, но колега от форума сподели хитра програмка Blacklist Plus в която вкарваш всеки телефон, който не искаш да те безпокои. На отдругата страна му дава винаги заето. Но телефона трябва да е андроид.
                          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                            ...... Но телефона трябва да е андроид.
                            Да, защото в ябълковите си е вградена функция.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ползвам "ябълката" наистина я имам тази функция, но ако почвам да блокирам наред номерата не си е работа, че все звънят от най-различни по близост поредни номера, може ли някой да каже откъде е все пак е този номер, който писах в по-горния си пост че този път изобщо не реших да вдигам, дали има възможност ако се обърна към оператора и да подам молба да не ми звънят от никакви такива рекламни, анкети, бързи кредити и т.н.,по начин както вече не получавам рекламните им sms-и?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X