Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабелна цифрова телевизия БЕЗ външен модем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кабелна цифрова телевизия БЕЗ външен модем?

Оказа се проблем човек да получи това, което си избере. Някои оператори просто не обслужват тази част на града.

При Blizoo нещата вървят по 75 Ω кабел, т.е. за ползване на интернет е задължително инсталирането на модем. Отделно на това и скоростта на обмен на данни не е гарантирана...

Спарки, като ,,съсед" - вие кой доставчик имате на работа
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      ... Отделно на това и скоростта на обмен на данни не е гарантирана...
      Никой не гарантира скорост за домашни абонати.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз съм с такова каквото е снимал "Лисицата". КА/или КАМ/ модул.
        Заглобил съм го в телевизора в слота отстрани и си оперирам с щатното дистанционно.
        Явно си зависи от оператора дали предлага.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Никой не гарантира скорост за домашни абонати.
          И все пак
          LZ1EMS

Коментар

Модем за нета трябва ако си на ADSL-а на БТК т.е нет през домашния телефон или по коаксиален кабел заедно с телевизия.Харчи ток.
            Прави разлика между цифрова телевизия по коаксиален кабел /DVB-C стандарт/ за там трябва модул и карта за декодиране.
            Другият вид цифрова телевизия е IP телевизия ,преноса е по "интернет протокол" по LAN и върви с приемник на оператора.Демек второто дистанционно е неизбежно.Този тип телевизия в пакет с интернет от един доставчик е поносим , ако има оптика до сградата, иначе като пуснеш два HD канала , нета умира или обратно.Телевизията ползва трафик на нета
            Моят съвет е нет и тв от различни доставчици- ако има авария/ никой,никога и никъде не застрахован/ на тв доставчика ,поне ще имаш нет и обратно.
            При по-малък /квартален / оператор имаш по лесен достъп до експлоатационния персонал , без да минаваш през офисни кифли и гей-мениджъри
            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнение
              .Демек второто дистанционно е неизбежно
              Ми не е така. Преди бях на МенТел, сега съм на Рибаком - и при двата оператора, дистанционните им имат програмируеми бутони за най-често използваните функции на телевизора. Така,че си използвам само дистанционното на доставчика.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнение
                Моят съвет е нет и тв от различни доставчици...
                Звучи разумно, ще проуча. Вероятно ще излезе скъпо, щом услугата няма да бъде ,,пакетна"...
                LZ1EMS

Коментар

Провери дали има оптика на Вива наоколо. Дистанционното им се програмира да управлява телевизора.

Коментар

Net 1 пък са с два кабела - ЛАН и ТВ , и ако не държиш на HD няма нужда и от второ дистанционно и модем.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Oще нещо за CA модулите - наличието на място за такъв в телевизора не гарантира, че ще ти върши работа. Провери дали има dvb-c тунер. Относно Близу - влизането е с един ИЛИ два кабела в зависимост от това къде живееш. Ако влизането е само с един то ще бъде както си казал с коаксиал, който може директно да вкараш в телевизора и да си джиткаш с вафлата на телевизора. За интернета си минаваш през модем. За мен това е по-добрата схема.
                      42

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        Net 1 пък са с два кабела - ЛАН и ТВ , и ако не държиш на HD няма нужда и от второ дистанционно и модем.
                        Що второ дистанционно и момедм ?!? ТВ с СА модул приема всички канали, в т.ч. и HD, Интернет си отива в рутера.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Net 1 пък са с два кабела - ЛАН и ТВ...
                          Много им се бях навил, за съжаление нямат покритие в нашия район...
                          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                            Oще нещо за CA модулите - наличието на място за такъв в телевизора не гарантира, че ще ти върши работа. Провери дали има dvb-c тунер. Относно Близу - влизането е с един ИЛИ два кабела в зависимост от това къде живееш. Ако влизането е само с един то ще бъде както си казал с коаксиал, който може директно да вкараш в телевизора и да си джиткаш с вафлата на телевизора. За интернета си минаваш през модем. За мен това е по-добрата схема.
                            Така де, ама интернет по коаксиал, че и през модем... звучи ми... бавно.
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Що второ дистанционно и момедм ?!? ТВ с СА модул приема всички канали, в т.ч. и HD, Интернет си отива в рутера.
                              Нещо не ми се получи с СА модула, пробвах 3 различни, телевизора разпозна 2 от тях обаче не се появява меню , пък нет1 не са кодирани и съответно карта няма, та от съпорта им ми казаха , че dvb-c модул трябвало външен.
                              Последно редактирано от maystor; 21-08-15, 18:11.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                Така де, ама интернет по коаксиал, че и през модем... звучи ми... бавно.
                                Бавно-бавно...колко да е бавно - в къщи съм на модем и си имам между 140 и 150 МГб даулоуд. Виж ако обаче си върл сийдър и ти трябва ъплоуд модема не е за теб...ограничен си до макс 8 МГб.
                                И такъв един въпрос, който задавам на приятелите си - за какво реално са ти повече от 20МГб?
                                Прикачени файлове
                                42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X