Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DVI-D от РС, HDMI преходник - няма възможност за аудио към TV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: DVI-D от РС, HDMI преходник - няма възможност за аудио към TV

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Да. Практически всички "нови" видеокарти имат поне един HDMI. С дъната не помня дали беше същото, ама много вероятно.

Аз съм си инсталирал DLNA сървър, телевизора има WiFi, и си гледам филмите без кабел. "Новите" телевизори имат поддръжка на DLNA. Виж каква е хавата при теб.
    Питане:
    През тази магическа инсталация можеш ли да прекараш HD audio, ама истинско? Представям си такава постановка: сървъра мята на телевизора, телевизора си получава блу рей видео и си го пуска а звука от него (телевизора) през оптика отива до домашното кино, което си го разпознава като DTS или подобен формат и го разхвърля по тонколоните без да се налага да прави глупости с неговия си процесор. Възможно ли е?
    42

Коментар

Възможно е, стига телевизора да има такъв изход. Но винаги минава през процесора на телевизора - все пак звука е синхронизиран с картината.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, смяна на видеокартата. Решено.
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
          Питане:
          През тази магическа инсталация можеш ли да прекараш HD audio, ама истинско? Представям си такава постановка: сървъра мята на телевизора, телевизора си получава блу рей видео и си го пуска а звука от него (телевизора) през оптика отива до домашното кино, което си го разпознава като DTS или подобен формат и го разхвърля по тонколоните без да се налага да прави глупости с неговия си процесор. Възможно ли е?
          Да, у нас е точно така. Само с уточнението, че даже нямам ДЛНА сървър, направо съм му шернал директорията със филмите и си ги чете от там. И през уайърлес нещо не се справяше с ХД филмите та го вързах с кабел (но рутера ми е под телевизора). Телевизора е Панасоник. Звука излиза ДТС, Долби диджитал или там каквото си е във рилийза през оптичен кабел и влиза в домашното кино.

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
            Да, у нас е точно така. Само с уточнението, че даже нямам ДЛНА сървър, направо съм му шернал директорията със филмите и си ги чете от там. И през уайърлес нещо не се справяше с ХД филмите та го вързах с кабел (но рутера ми е под телевизора). Телевизора е Панасоник. Звука излиза ДТС, Долби диджитал или там каквото си е във рилийза през оптичен кабел и влиза в домашното кино.
            Интересно как телевизота ти чете директно от уиндоус шере? Малко го могат...

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
              И през уайърлес нещо не се справяше с ХД филмите та го вързах с кабел
              То има уяйърлес и уайърлес. Аз сум с 3 антенен 300 мегабитов рутер в съседната стая, зад дебела железобетонна стена. Никога не е имало проблем какъвто и филм да му пусна през DLNA, дори ако някой работи на компира (i7 4790K, 4.4GHz), който е вързан с кабел към рутера. Виж ако трябва нещо да прекодира в реално време, с някои Full HD филми вижда зор.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблемът е решен с нова видеокарта.

Благодаря
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X