Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви са тези елементи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви са тези елементи ?

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Приемам всякакви съвети и идеи,литиевойонните вероятно няма да ги зареждам правилно в последствие.
    Гугъл, търсиш на Софийския Илиенци фирма правеща пакети за бормашинки и др.
    Имат си всичко, пращаш повредения пакет пълнят го с батерийте капсуловат го и ти го връщат.
    Имат си машина за точкова заварка и правят нещата що годе добре, съдружниците взеха няколко винтоверта от ибей и рециклираха батерийте, вече 3-та година си ги ползваме и нямаме оплаквания от китайските батерий!

Коментар

Като споменахте машинката за точково - мога да услужа с една дето събирам в момента именно с тази цел

Коментар

Машината, която имаш според мен е Вюрт ABH 20 SLE. Произвеждани са за Вюрт от Бош.
        Бош продава същите машини под името GBH 24 VRE.

Съвсем скоро се интересувах как стоят нещата с цените на батерии и зарядни за тези машини. Машината изпуши и трябваше да се види колко може да се вземе за батерията и зарядното в Ибея.

Нови батерии от Бош за тези машини отдавна не се произвеждат,но за сметка на това има много прилични китайски реплики в Ибей

Нова батерия за Бош се намира за 40 евро,ако обаче е обявена за Вюрт, цената почва от 60 евро.
        Зарядно също се намира за около 40 евро.

При тези цени не мисля че си струва да плащаш да ти сменят елементите у нас с някакви съмнителни.

Ако смяташ наистина да работиш с тази машина, най добре си купи батерия и зарядно и си работи на воля.

С уговорката, че машината е много стара като модел, най вероятно е поработила доста и според мен не си струва никаква допълнителна инвестиция в нея.
        Нашата на 12тата година изпуши (буквално) лулата на мира и се пренесе в вечните ловни полета.
        В Ибей тяло за такава машина без зарядно и батерия в състояние близо до перфектно също е около 40 евро, но не ни се откъснаха от сърцето.

Самата машина както си забелязал е доста тежка и неудобна за работа,като при това не е особено мощна.
        Ако трябва да се дупчи дълго време с една ръка над глава може да получиш схващане.

Взехме нова машина,и изобщо не съжалявам за старата.

Ако машината ти трябва за инцидентни работи според мен пак не си заслужава да инвестираш в нея - нередовното използване на никеловите батерии ги съсипва за норматив.
        Последно редактирано от wert; 11-05-15, 00:11.

Коментар

Има голяма вероятност да мине и през митница. Но ми се струва невъзможно нова 24в. (3000мAh. +) за толкова пари.
          Последно редактирано от veskov; 11-05-15, 12:23.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от wert Преглед на мнение
            Машината, която имаш според мен е Вюрт ABH 20 SLE. Произвеждани са за Вюрт от Бош.
            Бош продава същите машини под името GBH 24 VRE.
            Да ..такъв е !

Както писах по горе,не смятам да отделя повече от 50 лв. за елементи,от вчера машината я оборудвах с батерипак за колан с две батерии по 12 волта от 7 амперчаса и зарядно ,машината работи добре,удря съвсем прилично,след тунинга машината олекна доста,в момента зареждам чисто новите батерии,утре ще си покаже колко отвора ф6 с дълбочина 50 мм. може да направи с едно зареждане.Перфоратор почти няма ден да не ползвам,кога по малко,кога цял ден.Ползвал съм макита ,не моя,с едно зареждане правеше 60-70 отвора на ф6 по 50 мм. Колко държеше вюрта с неговата си батерия за да имам база за сравнение ?
            Последно редактирано от Roninn; 11-05-15, 23:59.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

За подобни цели го остави както си го направил в момента, по- добро не можеш да постигнеш. А и с 12в/7ач. вероятно сте заринати.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                А и с 12в/7ач. вероятно сте заринати.
                Абсолютно вярно
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Има голяма вероятност да мине и през митница. Но ми се струва невъзможно нова 24в. (3000мAh. +) за толкова пари.

Току що погледнах -в момента има на цени към 53 евро. Ако се търси редовно и упорито ще се появят и на 43 .
                  Става дума за отдавна излязла от производство машина. Повечето машини от серията отдавна са отишли за скрап, а този който има работеща, както автора на темата, в повечето случаи няма да има желание да инвестира в нова батерия. Предлагането в случая е по голямо от търсенето,и това предопределя падането на цената. За нови и актуални машини - там е друга бира, цените на ерзац батериите са съвсем съвсем различни.

Roninn, предполагам питаш за бетон. Ние дупчим основно меки тухли, и съвсем малко в бетон за пирон дюбел 6/40

За ориентация само - 5-6 годишна батерия издържаше с едно зареждане 100-120 дупки 6мм в тухла, и след това 20- 25 дупки в бетон.

Това с колана е хитро,стига тежестта на колана да не ти затруднява работата.

Коментар

Вече два дни правя дупки всякакви,с първия цикъл на нов комплект за един ден продупчих 7 плочи с ф 14 и 6 бетонни трегера с ф12, 80 бр.отвора ф6 50мм.дълбочина и бетериите към края започнаха леко да умаляват,днес на втори цикъл работи цял ден без признак за умора на батериите,утре почва нов обект,удобство си е акумулаторния перфоратор,не че не ползваме два на кабел.Тоя вюрт съвсем не е слаб,доста добре си удря,по моята скала около 2 джаула трябва да е.

Коментар

Само не мога да свикна с бошовете перфоратори с това че трябва да натиснеш за да започне да удря,ако е мека стената или там каквото пробиваш е малко странно,ту удари,ту не,имаме един кабелен такъв и той е така.Аз имам няколко пежо,макита,райдер тежък къртач и едно спарки което ползвам най често,те всички без бош са еднакви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X