Не знам дали ми трябва, но мисля да си купя видео-регистратор за Диското. Достатъчна е резолюция, при която се виждат ясно лица и рег.№ на коли. Има ли такива с предна и задна камери? Каква памет и екран са оптимални? Ако екранът се лепи на предното стъкло до навигатора - май ще стане дискотека ... Дайте съвети, мнения и препоръки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Камера за кола
Свий
X
-
От: Камера за кола
Екрана няма голямо значение, защото не е от приоритетните неща. Има с 2 камери. За резолюцията колкото по висока толкова по добре. Ако вземеш FullHD може и да запива в по ниска, докато обратното няма как да стане. Добър вариант за избор на такова устройство е да напишеш "video register" в Google, да погледаш малко тестови клипове и ще стигнеш до това което ти харесва...
Ето 2 примера: Първия е 720P а втория FullHD гледай ги на максимална разлика. Общо взето единия е 2-пъти по качествен от гледна точка на резолюция..
Коментар
-
Разгледай търговските партньори на Форума. Има един който продава камери за кола. Не го приемай като абсолютна препоръка, просто прочети дискусиите там.
Основна интрига в тези камери не е резолюцията, а работата на тъмно. Паметта е второстепенен въпрос защото SD карти се продават отделно и правилният подход е да набодеш максимума който камерата поддържа (32 или 64 гигабайта за повечето съвременни). Двойни камери има, има и такива на които втората се свързва с 5м кабел и може да е другаде а не отпред. Но ако целта ти е само борба с нарушенията на пътя, втората камера не ти помага особено.
За екрана - повечето позволяват да настроиш екрана да угасва автоматично и да не ти засветва зрителното поле.
Коментар
-
Да, търговския партньор на форума е доста навътре в нещата...
Мога да кажа личния си опит и разсъждения от около едномесечна експлоатация на що годе добър FULL HD модел с предна камера...
Важен е ъгъла на оптиката - зависи какво търсиш. При голям ъгъл виждаш доста по-встрани, но пък забрави за прочитане на номер при повече от 10м...
При по-малкия ъгъл се вижда по-добре, но губиш страничното видимо поле.
Моята камера я взех с GPS и с предупреждение за полицейски засади и т.н. - много удобно нещо. Освен това има прекрасно магнитно закрепване, което не те тормози ако я откачаш (просто я лепваш на магнита, и камерата си взема от там захранване, без да има нужда да включваш кабели и т.н.).. Освен това можеш да я завъртиш в каквото си искаш положение - например да снимаш назад, ако има нещо интересно.
Има батерийка, която може да снима няколко минути (например да изкараш камерата и да заснемеш нещо отвън)...
При FULLHD и битрейт около 15Мbps , 64GB събира спокойно целия път например от София до Варна, че и още около час отгоре...
Но хубавите камерки са скъпи... За съжаление не успях да изчакам по-новия модел на моята камера, който се очаква да излезе всеки момент. И която е поддържа 128GB дисково пространство и две FULLHD камери със SONY матрици (едната камера с дълъг кабел и отделен монтаж - идеално за отзад)...
Ако е ей-така за експеримента - 'китайците' са що годе приемлив компромис...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Какво ви е мнението са тази камера:
Видео регистратор за автомобил, бус, камион:
*HD 1280x720 DVR регистратор
*зарядно ( 12V - 24V ) към запалката
*USB кабел
*стойка за монтаж на предното стъкло
*ръководство за потребителя
*презареждаща се 3.7V Li-ion батерия BL-5C
Характеристики на HD камера за автомобил, бус, камион:
*Технически параметри:
*2.5" TFT цветен въртящ се на 360° екран
*120° ъгъл на видимост
*6 инфрачервени светодиода за нощен режим
*mini USB, A/V Out
*режими на камерата:
1280x720 - хай дефинишън
848x480 - WVGA
640x480 - VGA
*видеоформат: AVI
*1/4 цветна CMOS WVGA HD светлочувствителна матрица
*поддържа SD и MMC карти за памет до 32 GB автоматично включва ( изключва ) записа при подаване ( отпадане ) на захранване
*запис само при движещ се обект или постоянно ( по избор )
*час и дата на всеки кадър бързо пускане и спиране на записа с един бутон бързо превключване на дневен нощен режим
*формат на снимката: JPEG
2048х 1536
1600х1200
1280х1024
*интерфейс: USB 2.0
*размер: 106x62x33mmЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнениеТвоята каква е че и аз търся подобна?
Резултата например тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...24#post2747524
Нощен режим с подсветка умишлено не съм търсил - опита ми с други камери показва, че подсветката зад стъкло не върши работа - стъклото прави екран и пак нищо не се вижда навън...
А добрата матрица и оптика се оправят добре на тъмно на фарове...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Здравейте
Ето това се вижда от видеорегистратор за 25 лв. от продавалника
http://youtu.be/vZYtd_zvh4MЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар