Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камера за кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Камера за кола

Не знам дали ми трябва, но мисля да си купя видео-регистратор за Диското. Достатъчна е резолюция, при която се виждат ясно лица и рег.№ на коли. Има ли такива с предна и задна камери? Каква памет и екран са оптимални? Ако екранът се лепи на предното стъкло до навигатора - май ще стане дискотека ... Дайте съвети, мнения и препоръки.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

От: Камера за кола

Не съм съвсем запознат ,но в сайта на Гармин има такива играчки

Коментар

Екрана няма голямо значение, защото не е от приоритетните неща. Има с 2 камери. За резолюцията колкото по висока толкова по добре. Ако вземеш FullHD може и да запива в по ниска, докато обратното няма как да стане. Добър вариант за избор на такова устройство е да напишеш "video register" в Google, да погледаш малко тестови клипове и ще стигнеш до това което ти харесва...

Ето 2 примера: Първия е 720P а втория FullHD гледай ги на максимална разлика. Общо взето единия е 2-пъти по качествен от гледна точка на резолюция..

Коментар

Разгледай търговските партньори на Форума. Има един който продава камери за кола. Не го приемай като абсолютна препоръка, просто прочети дискусиите там.

Основна интрига в тези камери не е резолюцията, а работата на тъмно. Паметта е второстепенен въпрос защото SD карти се продават отделно и правилният подход е да набодеш максимума който камерата поддържа (32 или 64 гигабайта за повечето съвременни). Двойни камери има, има и такива на които втората се свързва с 5м кабел и може да е другаде а не отпред. Но ако целта ти е само борба с нарушенията на пътя, втората камера не ти помага особено.

За екрана - повечето позволяват да настроиш екрана да угасва автоматично и да не ти засветва зрителното поле.

Коментар

Да, търговския партньор на форума е доста навътре в нещата...
          Мога да кажа личния си опит и разсъждения от около едномесечна експлоатация на що годе добър FULL HD модел с предна камера...
          Важен е ъгъла на оптиката - зависи какво търсиш. При голям ъгъл виждаш доста по-встрани, но пък забрави за прочитане на номер при повече от 10м...
          При по-малкия ъгъл се вижда по-добре, но губиш страничното видимо поле.
          Моята камера я взех с GPS и с предупреждение за полицейски засади и т.н. - много удобно нещо. Освен това има прекрасно магнитно закрепване, което не те тормози ако я откачаш (просто я лепваш на магнита, и камерата си взема от там захранване, без да има нужда да включваш кабели и т.н.).. Освен това можеш да я завъртиш в каквото си искаш положение - например да снимаш назад, ако има нещо интересно.
          Има батерийка, която може да снима няколко минути (например да изкараш камерата и да заснемеш нещо отвън)...
          При FULLHD и битрейт около 15Мbps , 64GB събира спокойно целия път например от София до Варна, че и още около час отгоре...
          Но хубавите камерки са скъпи... За съжаление не успях да изчакам по-новия модел на моята камера, който се очаква да излезе всеки момент. И която е поддържа 128GB дисково пространство и две FULLHD камери със SONY матрици (едната камера с дълъг кабел и отделен монтаж - идеално за отзад)...
          Ако е ей-така за експеримента - 'китайците' са що годе приемлив компромис...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Твоята каква е че и аз търся подобна?

Коментар

Няма ли поне един доволен потребител, който да препоръча конкретна марка и модел за такава камера?

Коментар

Какво ви е мнението са тази камера:
                Видео регистратор за автомобил, бус, камион:
                *HD 1280x720 DVR регистратор
                *зарядно ( 12V - 24V ) към запалката
                *USB кабел
                *стойка за монтаж на предното стъкло
                *ръководство за потребителя
                *презареждаща се 3.7V Li-ion батерия BL-5C

Характеристики на HD камера за автомобил, бус, камион:
                *Технически параметри:
                *2.5" TFT цветен въртящ се на 360° екран
                *120° ъгъл на видимост
                *6 инфрачервени светодиода за нощен режим
                *mini USB, A/V Out
                *режими на камерата:
                1280x720 - хай дефинишън
                848x480 - WVGA
                640x480 - VGA
                *видеоформат: AVI
                *1/4 цветна CMOS WVGA HD светлочувствителна матрица
                *поддържа SD и MMC карти за памет до 32 GB автоматично включва ( изключва ) записа при подаване ( отпадане ) на захранване
                *запис само при движещ се обект или постоянно ( по избор )
                *час и дата на всеки кадър бързо пускане и спиране на записа с един бутон бързо превключване на дневен нощен режим
                *формат на снимката: JPEG
                2048х 1536
                1600х1200
                1280х1024
                *интерфейс: USB 2.0
                *размер: 106x62x33mm

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
                  Твоята каква е че и аз търся подобна?
                  Datakam G5 REAL BF (по-малък ъгъл от аналогичния модел CITY, и с поляризационен филтър)...
                  Резултата например тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...24#post2747524

Нощен режим с подсветка умишлено не съм търсил - опита ми с други камери показва, че подсветката зад стъкло не върши работа - стъклото прави екран и пак нищо не се вижда навън...
                  А добрата матрица и оптика се оправят добре на тъмно на фарове...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Благодаря.

Коментар

Аз ползвам LS460W и една съвсем безименна. Безименната нищо не вижда на фарове.

Коментар

Здравейте
                        Ето това се вижда от видеорегистратор за 25 лв. от продавалника
                        http://youtu.be/vZYtd_zvh4M
                        ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

трябва да се фокусира

Коментар

Тва ако има мъгла не си предстсвям

Коментар

Просто е криво сглобена или има някъде врътка за фокус който китайчугата е забравил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X