Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Удължаване на гаранция в Тех.......маркет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Удължаване на гаранция в Тех.......маркет.

Удължаване на гаранция в Тех.......маркет, има ли смисал?
    За определена сума има опция да увелича гаранцията от 2 на 5 г, но какво покрива тази удължена гаранция?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Удължаване на гаранция в Тех.......маркет.

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    За определена сума има опция да увелича гаранцията от 2 на 5 г, но какво покрива тази удължена гаранция?
    Ами трябва да питаш там. Аз си я удължих за ТВ безплатно... Дано не се налага да я ползвам

Коментар

Как така безплатно???
      На мен навсякъде само пари ми искат
      Питам тук, защото там всичко обещават само да ми вземат стотина лева а после знаеш как е: "а да ама то това така, онова иначе........."
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Има! Смениха ми дисплея на лаптопа няколко дни преди да изтече удължената гаранция.

Коментар

Гаранцията е стока - плащаш и получаваш. Попитай ги какво точно влиза в гаранцията, защото ако е лимитирана само им даваш пари.

Коментар

Абе всичко влизало, даже и кражба, ама как защо, какичката не знаела и само ми се усмихва

Коментар

не забравяй!

"Обявените от производителя гаранционни условия НЕ съществуват в природата"

....някъде из законите на Мърфи
              ....подочут разговор от отдел "Гаранционно обслужване" в гореупоменатата Техносергия..

Коментар

Когато си купувах преди 5-6 години лаптоп от същата верига,сглупих,и си купих още 3 год. допълнителна гаранция.Аз го приех като застраховка,но не било баш така-когато на 4-тата година намокрих лаптопа,не ми признаха гаранцията-някакъв ми губи 20 мин. време по телефона за да ми обяснява,че едва ли не трябва при земетресение тавана да падне върху техниката.Измислено е да се събират едни пари,и... почти никога-да не се дават...Както и застраховките въобще в България са една невероятно рискова инвестиция от невероятни оптимисти...

Коментар

Аз на всички да припомня основното правило на търговското право:
                  Кьорав карти не играе

Вместо да питате по форуми - четене му е майката.

Коментар

Между ЗАСТРАХОВКА и УДЪЛЖЕНА ГАРАНЦИЯ има голяма разлика. Удължената Гаранцията по принцип, просто ти удължава гаранционния период при при стандартните условия на гаранцията. Ако има някакви други условия те трябва а са упоменати. Застраховката си е застраховка. Примерно може да ти го пази от кражба, повреда... Обаче там има толкова условности. Примерно познат ми обесняваше, че му преглагали застраховка на лаптопа против кражба. Обаче ако кражбата стане от жилище. Ако си вървиш по улицата и някои ти го грабне не важи

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Обаче ако кражбата стане от жилище. Ако си вървиш по улицата и някои ти го грабне не важи
                      Разбира се че не "важи" - ако си вървиш по улицата и някой ти го грабне е "грабеж", а не "кражба".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Аз на всички да припомня основното правило на търговското право:
                        Кьорав карти не играе

Вместо да питате по форуми - четене му е майката.
                        Ясене, за да разбереш договорите трябва да си завършил право.
                        Преди време пуснах цифрова телевизия на още един телевизор и останах неприятно изненадан, като видях, че някой канали ми ги няма, отидох в офиса на доставчика и там ми заявиха, че е нормално да е така, защото нямам клаузав договора, че ги искам каналите и на втори телевизор, а договора си е договор. Е аз знам ли какво трябва да имам или да нямам, затова питам тук препатили.

Коментар

Производителя дава гаранция на нещата,в които е сигурен.За другите уреда трябва да изрецитира ,,Аз съм Българче'' и да завие на ляво на следващото кръстовище...
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ясене, за да разбереш договорите трябва да си завършил право.
                            Договор който не разбирам не подписвам. Много добре си живея така.

Отделно че гаранциите обикновено ги пускам в кошчето на магазина. Така или иначе нещата дето ги купя или веднага ги разчаствам да видя какво има вътре, или правя промени по конструкцията, или ги ползвам не съвсем по предназначение, или и трите. Та ако трябва да отговоря конкретно на въпроса в темата - не ти трябва удължена гаранция.

Коментар

Наскоро си накупих доста техника и от двете технота.

Още не съм ползвал тази гаранция но разпитах и ето какво установих:
                              1. Удължената гаранция се дава не от производителя и оторизирания сервиз а от застрахователна институция, в моя случай доста известна такава;
                              2. Ако възникне гаранционно събитие в срока на удължената гаранция се обаждаш на застрахователя, после е негов ангажимент да вземе уреда и да го занесе в оторизирания сервиз за негова сметка и да поеме ремонта. След отремонтирането застрахователя ти го връща на теб.
                              3. Застраховката покрива всичко което е упоменато в нормалната гаранция, т.е. дефекти на компоненти вследствие нормална употреба. (Никъде не покриват гаранция от умишлени повреди например намокряне на лаптоп, предполагам същото важи и за повреди от токов удар или мълния)

Поздрави и дано съм бил полезен
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X