Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мтел - "разумно потребление". WTF?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мтел - "разумно потребление". WTF?

Първоначално публикуван от Данаил Андреев Преглед на мнение
    Само пакет безплатни минути.....интернет не ползвам.
    Това е една идея по-безполезно от предния ти пост.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Хахахаххаха
      Слагайте Мтел в некоректните търговци!

П.п. За справка, Теленор и Вива също имат подобни планове и не, не мамят. Достатъчно КЗП и КРС им е на главата, за да направят толкова малоумна "реклама" или план.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
        П.п. За справка, Теленор и Вива също имат подобни планове и не, не мамят. Достатъчно КЗП и КРС им е на главата, за да направят толкова малоумна "реклама" или план.
        То е ясно, че всички са един дол дренки. Ама аз никъде не съм твърдял, че мамят. Най-лошото определение трябваше да е подвеждаща реклама. Както се разбра (ще видим между впрочем) не е както го мислех.
        Макар, че пак ще се върна на тълкуването на обяснението - на всички дето им е ясно и еднозначно приемат за дадено, че всички допълнителни ограничения се налагат след изразходването на въпросните 5GB (както например е писал Чавдар) ще кажа, че това никъде не го пише и да се приема за дадено е наивност. Пише, че може да се наложи допълнително ограничение след изразходване на 30% от включените на максимална скорост MB. Т.е. черно на бяло си пише, че при достигане на 30% от въпросните 5GB може да бъде наложено допълнително ограничение на скоростта, което изобщо не е задължително да е след първото ограничение. Та комбинацията от "имате 5GB на максимална скорост" + "можем да ви наложим допълнително ограничение ако изразходите 30% от тези 5GB" води до възможността да бъде въведено въпросното ограничение, а не до гарантиране на 5GB на максимална скорост. Надявам се вече всички разбраха какво имам предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          То е ясно, че всички са един дол дренки. Ама аз никъде не съм твърдял, че мамят. Най-лошото определение трябваше да е подвеждаща реклама. Както се разбра (ще видим между впрочем) не е както го мислех.
          Макар, че пак ще се върна на тълкуването на обяснението - на всички дето им е ясно и еднозначно приемат за дадено, че всички допълнителни ограничения се налагат след изразходването на въпросните 5GB (както например е писал Чавдар) ще кажа, че това никъде не го пише и да се приема за дадено е наивност. Пише, че може да се наложи допълнително ограничение след изразходване на 30% от включените на максимална скорост MB. Т.е. черно на бяло си пише, че при достигане на 30% от въпросните 5GB може да бъде наложено допълнително ограничение на скоростта, което изобщо не е задължително да е след първото ограничение. Та комбинацията от "имате 5GB на максимална скорост" + "можем да ви наложим допълнително ограничение ако изразходите 30% от тези 5GB" води до възможността да бъде въведено въпросното ограничение, а не до гарантиране на 5GB на максимална скорост. Надявам се вече всички разбраха какво имам предвид.
          Добре бе, явно много държиш, че такова животно няма, щото ти нещо не можеш да го видиш. И Ясен ти го написа с думи прости

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Аз пък съм пробвал и е така. Договорения трафик си върви с нормална скорост, дрънка едно смс и скоростта намалява. След ОЩЕ 30% скоростта намалява още повече.
          Ама щом ТИ казваш, наивен съм. Ходи питай адвокат, вместо да пълниш форума!
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Silverfox, ползвам пренос на данни от ментел някъде от 1999та.
            С трафика не лъжат. Ако ги натиснеш ще те режат на колкото пише (64 или 128кбпс). Освен това си има начин да провериш потреблението си.
            Тия дето викат че всички телекоми са еднакви, да прочетат "Бай Ганьо" и по-специално обяснението че едните и другите са маскари.
            По-големи маскари от ТелеМор нема, мрежата им е лагава (претоварена) и препродават ресурси. Ползвал съм служебно (рабирай за не ФБ) сичките трима глупаци и мисля че баш по тоя начин мтел нема да те преметнат. И не, не работя нито във Виваком, нито в Теленор нито във Мтел.
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

...Както се разбра (ще видим между впрочем) не е както го мислех...
              Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Добре бе, явно много държиш, че такова животно няма, щото ти нещо не можеш да го видиш. И Ясен ти го написа с думи прости

Ама щом ТИ казваш, наивен съм. Ходи питай адвокат, вместо да пълниш форума!
              Искаш ли да внимаваш повече?

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                ....Тия дето викат че всички телекоми са еднакви, да прочетат "Бай Ганьо" и по-специално обяснението че едните и другите са маскари. ...
                Бай-Ганьо сме го чели малко след написването му
                Освен да четеш Бай-Ганьо, е добре да прочетеш описанието на услугите на мобилните оператори...
                Ето какво пише например MTEL:
                Business Roaming Unlimited е роуминг тарифа, с която срещу дневна такса ....., получавате възможността да говорите, да изпращате кратки съобщения и да ползвате неограничено мобилен интернет*
                *Ползвате мобилен интернет в рамките на разумното потребление (до 1 GB на ден).
                Vivacom за подобна услуга:
                Включените минути за входящи и изходящи разговори, изходящи съобщения и МВ-ти в роуминг в пакета са в рамките на разумното дневно потребление;
                За разумно дневно потребление в роуминг се приемат 200 минути за разговори, 200 съобщения и 500 МВ-та;
                Теленор по принцип откакто открито се опитаха да ме излъжат с предплатена карта, са ми извън полезрението - изцяло задраскани. (Преди закупуване на карта получих тяхно изрично потвърждение, че с нея мога да се обадя до конкретна дестинация, а в последствие твърдяха, че наистина може да се обадя, ама номера който се опитвам да набера не съществува)

Та казваш много са различни и да четем 'Бай Ганьо' - отивам да чета - напомня ми тукашен персонаж ?!
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                  Silverfox, ползвам пренос на данни от ментел някъде от 1999та.
                  С трафика не лъжат. Ако ги натиснеш ще те режат на колкото пише (64 или 128кбпс). Освен това си има начин да провериш потреблението си.
                  Тия дето викат че всички телекоми са еднакви, да прочетат "Бай Ганьо" и по-специално обяснението че едните и другите са маскари.
                  По-големи маскари от ТелеМор нема, мрежата им е лагава (претоварена) и препродават ресурси. Ползвал съм служебно (рабирай за не ФБ) сичките трима глупаци и мисля че баш по тоя начин мтел нема да те преметнат. И не, не работя нито във Виваком, нито в Теленор нито във Мтел.

Ментаците ги напуснах от години и сега не знам как са, но тия в нещо да не лъжат, звучи ми невъзможно.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Аз то 1999 съм на Мтел и засега никога не съм имал оплаквания от сметките. Имаше един период, в който ги забавиха с няколко месеца и се понатрупаха, но мисля, че и тогава всичко си беше наред. Сега съм в корпоративна група, ама нещо индивидуалните планове станаха по- на сметка от корпоративния и мисля да се прехвърля. И аз видях тоя Трансфер и мисля, че няма нищо неразбираемо, както и крайно смущаващо, в описанието и общите условия. Като цяло е нормално да има някакви ограничения, но е недопустимо цитираните с малки букви ограничения да променят напълно смисъла на обявеното с големи букви. Ето защо никой не си го позволява заради риск от глоби за подвеждаща реклама.
                    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Няма какво да си "изграждате мнение" за такава голяма фирма. Общо взето има периоди в които някой от тях е относително свестен и тия периоди минават. Понякога въпросните политики са свързани със смяната на някой директор, понякога - не. Аз лично имам историйки и за трите, че и за четвъртия, но не им се впрягам чак толкова защото все нещо трябва да се ползва.

Коментар

Да, според мен не може да става въпрос за лъжа, а предимно за подвеждане - 'криене под черта' или с малък шрифт на важни за избора параметри...
                        А за сметките - оплакване не съм правил, защото са спазвали уговорените параметри. Обаче преди години разкарах МТЕЛ точно защото параметрите не ме устройваха...
                        И след като ги разкарах сметките ми паднаха от 800лв на 250... Сега параметрите обаче отново са се поизравнили - Юни ще мога да споделя повече за сравнението, защото тогава ще бъде 'търга' за следващия годишен договор
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Това:
                          Пише, че може да се наложи допълнително ограничение след изразходване на 30% от включените на максимална скорост MB. Т.е. черно на бяло си пише, че при достигане на 30% от въпросните 5GB може да бъде наложено допълнително ограничение на скоростта, което изобщо не е задължително да е след първото ограничение.
                          и това:
                          След изразходване на посочения трафик на максимална скорост, скоростта на връзката се намалява до 64 Kbps. Мобилтел има право да въведе допълнително ограничение по отношение на скоростта, в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 или повече % включените МB на максимално достижима скорост.

са съвсем различни неща. Земи го снимай тоя договор, защото не е редно да ти обяснявам точно на теб (създал си ми впечатление на юридически грамотен човек) каква роля играят и запетайките по тези договори. А, свободните преразкази на клаузите могат само да генерират подобни теми.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Няма такова нещо като безплатни минути...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Няма такова нещо като безплатни минути...
                              Естествено Те си влизат в таксата.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Вчера отново се опитах да звънна на *88. Изтраях 15 минути без успех. Тази сутрин в 08.00 нова проба и след малко чакане успях. "Сътрудникът" обясни, че това ограничение може да се наложи след изразходване на трафика на максимална скорост, но може и да не го наложат. Те си преценяват. Дотук ясно.
                                Сега за това какво са написали и с това приключвам.
                                Консултирах се юрист. Много се извинявам на пратилия ме при адвокат супер модератор, че не се обърнах към такъв, ама мисля и това е прекалено пренапрягане от моя страна, за да се занимавам да убеждавам някой си, който ми е все тая какво и как е разбрал. Ама понеже тонът започна да се изостря си дадох този зор.
                                Та отоговорът на юриста:

Преди всичко, клаузата нарочно е съставена неясно, за да може да допуска нееднозначно тълкуване.
                                Единият, очевидният, вариант на тълкуване е - втора редукция на трафика, едва след изчерпването на 5-те GB и падането до 64 Kbps.
                                Това, обаче, е само на пръв поглед и хипотетично може и да го спазят.
                                Според мен, клаузата е съставена по този начин, за да им "върже гащите" в случай, че не могат да ти осигурят максималната скорост преди изчерпването на 5 GB.
                                Има предвидени две ограничения - едното е след изчерпване на 5 GB и то е твърдо.
                                Второто е плаващо - може да се приложи, може и да не се, като критерият дали да се задейства е "разумното потребление".
                                Това, че е подредено в изречение след първото, съвсем не означава, че налагането на тези ограничения е хронологично.
                                "Допълнително" най-вероятно означава факултативно, а не второ по време.
                                Логиката сочи, че е по-вероятно "неразумното потребление" да се отнесе към периода на по-висока скорост и изрично посочен обем от който могат да се отчетат 30%, отколкото при потребление за период на ниска скорост и липса на критерий за обем на потреблението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X