Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с пищящо/жужащо зарядно за батерии на фотоапарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с пищящо/жужащо зарядно за батерии на фотоапарат

Глобализацията отдавна ме свикна с различните песнички които ми пеят различните ми зарядни устройства (като се почне от епизодичното скръц скръц на зарядното ми за АА батерии и се стигне до кучешкия кошмар на 12 волтовата струваща 1.50$ тапичка в колата), но днес ми дойде малко в повече.

Взех си зарядно марка Watson dual не знам какво си за батериите на фотоапарата, не изглежда съвсем зле, с две гнезда е (полезно) и най-вече - със сменяеми шини за различни видове батерии. Преди да го взема четох-препрочитах - джаджата си е явен генеричен боклук, под марките Pearstone и Pro нещо си дава най-различни дефекти, пищи и прочее, но под марката watson ужким не пищяла.

Та за непищенето на изпитаната марка уатсън - таратанци. Пищи си и още как.

Естествено, има лек - пищи само когато я поставя гадта вляво или вдясно от мен, на 90 градуса (демек като е насочена право към ухото ми). Когато е пред мен или зад мен под ъгъл - не чувам пищенето (за разлика от всеобхватното пищене на usb джаджата в колата), но това не ме успокоява предвид че не виждам грам причина да плащам пари за нещо което ми напомня че остарявам. Тоест - виждам, но тези неща са в друг раздел

Та на въпроса:

- С цялото си неразбиране - подозирам че пищенето в модерните зарядни се дължи на някоя джаджа която така или иначе си пищи, но на ултразвук, и че причината да я чувам е че не пищи на правилните честоти.

- Това нещо зависи ли от начина на включване (в контакта направо, през разклонител, само на контакт, с други консуматори на контакт, и т.н), или просто гадта си е боклук.

- Струва ли си да взимам нова (тая се връща при продавача естествено), или е вероятно просто концепцията да е боклучеста ? От това нещо ми харесват броя гнезда, сменяемите гнезда, и глезотийското екранче с процентите заряд.

- Като възможно развитие на темата - така и така ме мъчат пъклени планове да си направя сам някакво зло зарядно в кутия, на което да бода гнезда за различни батерии. Има ли готови елементи в продажба които просто да си наредя и да знам че работата е направена непищяща и работеща, възможна ли е употребата на нещо съществуващо (някакво по-яко зарядно от нещо друго), и ако да - по силите ли е на монтажен мазол като моя милост който в най-добрия случай е способен да запоява не много тънки жички ?

- За информация - в ибей от скоро има зарядни с двойно гнездо, достатъчно евтини са та да може човек да си вземе и да ги изкорми за да им ползва само пластмасовите гнезда и разните там шини.

Малко дълго стана, но ми писна. За протокола - батериите ми са 7.2 волта и 3.6 според модела апарат. Ако ще е самоделка - искам да си има всички защити на оригинално зарядно (и повече от на китайските по пет долара).

Благодаря предварително за всякаква информация.
    Издъних се на Тюринг теста

От: Проблем с пищящо/жужащо зарядно за батерии на фотоапарат

Пищи най-често импулсното захранване или нещо около него. С електронното управление на уред който правим имахме такъв проблем - смениха някакъв кондензатор по спомен и се оправи. Сега с нов модел който разработваме имаме същия проблем ама там е от малко трафче за разделяне и още не знаем как ще го борим ако се стигне до серийно производство. Обикновено е чист мрежов шум - от 50-те Hz в контакта.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Понеже са празници и хората са в по-добро настроение (надьеюсь) - та си позволявам хумористично отклониене и версия за причината:

- Не е зарядното. На жУвотни ни обърнаха глобално тия маскари, и затова сме започнали да чуваме в ултрадзвуковия диапазон.

Поздрави и Весели празници!

Коментар

"Пищи" общо взето от някое дроселче, бобинка или подобно, което се "тресе" с някаква честота... Напълно е възможно да е валидно за цялата серия, вземи провери дали има много такива оплаквания. Ако ли не, може пък ти да си уцелил "къса клечка" и ако го смениш да се оправи. Във всеки случай, "пищенето" за твое спокойствие не е запазена марка на но -нейм китайски работи. Моето зарядно за батерии "пищеше" здраво, пък си е САЩ-ско и то най-доброто което можеше да се купи. Във версия две оправиха проблема... Аз се опитах (заедно с Ясен) да го оправим като полеем заподозряните елементи със силикон. Пищенето си остана, иначе си работи перфектно...

Това къде ще го включваш няма никакво значение, обикновено проблемът идва от някой преобразувател работещ на честота която чуваш... нея или хармониците и.

Предполагам ще можеш да си направиш наистина "яко" зарядно, може би трябва да се обмисли нещо като:

https://www.dcpower.eu/icharger-206b/

Ще можеш да зареждаш всичко, само му трябват подходящи "гнезда"...
        VPetrov.photography

Коментар

Пищенето идва от дросела вътре и е възможно да е скофтен.
          Принципно не трябва да се чува.
          Вероятно е кофти бройка.
          Аз имам няколко адаптора за HP лаптопи.
          Едната бройка само пищи при натоварване.
          Просто не я ползвам!
          Иначе за тежката артилерия - има също така iCharger 106.
          Ако не ти трябва толкова голям ток и възможност устройството за записва процеса на заряд във вътрешна памет е добра алтернатива.
          И много по-евтина.
          Освен това през ибей спестяваш мита и ддс-та.
          Е, губиш гаранцията в известна степен но търговеца е много точен и шипинга е убийствено бърз.

П.С: Дължа извинение на Иван за горното
          Враг усраине

Коментар

На мен ми пищи захранването на лаптопа,но еи така-тутутутуту пиииип,тутутутуту пиииип,като се заслушам и се успивам...
            А монитора (настолния) пищи като е изгасен?!
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Зарядно писне ли и вода тръгне ли (има и още, но) нямат спиране. Купуваш, докато попаднеш на добро на съответния пазар.

Коментар

Да, сетих се и за жената
                Враг усраине

Коментар

https://www.dcpower.eu/icharger-206b/

Това доколкото виждам (може и да бъркам) иска външно захранване, средно 18 волта, така че пак отиваме на евентуално пищящо такова.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Хм... Пак казвам, че импулсните не "пищят" по презумпция.
                    А айчарджъра със сигурност е гласовит, но тембъра е по-скоро "бръмчащ", особено като се впрегне в сериозна работа...
                    Тия вентилатори така и не успяха да ги направят безшумни
                    Враг усраине

Коментар

Оооо, аз не казвам че като е импулсно трябва да бръмчи. Напротив аз (както и всички ние вече) ползвам доста импулсни и не съм забелязал (не съм обърнал внимание може би) проблеми от такова естество.
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

За вас не знам ама аз в последно време почвам да преминавам на линейни навсякъде, където е възможно.
                        Майната и на ефективността като се има предвид как сер.т болшинството импулсни в ефира.
                        Към @Goblin:

Аз от доста време ползвам чарджър от типа на споменатият вече iChager за всичко, вкл. батериите на камерите.
                        И аз имам както 3.6 така и 7.2V.
                        Не съм открил обаче универсална шейна, на която да пасват всички видове а те не са никак малко...
                        Сега очаквам едни такива щипки но още не са дошли и не мога да кажа доколко ще са практични.
                        Обаче с един айчарджър решаваш абсолютно всички нужди.
                        Точно 206 модела бачка в убийствено широк обхват от входно напрежение: от 10 до 28V.
                        На практика можеш да го захранваш от всичко.
                        106 е лимитиран и в това отношение: 18V макс.
                        Това донякъде е ограничение - например с адаптор за лаптоп (масово за 19V) не ще.
                        Има защита вътре и се сърди.
                        Пробвано е
                        Та така.
                        Но пък ти имаш вариант да изкорубиш електрониката на това, което имаш и да ползваш механиката му с шейните заедно с айчарджира или каквото там избереш.
                        Това също е става и е на доста по-сносна цена!
                        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                          ... Аз се опитах (заедно с Ясен) да го оправим като полеем заподозряните елементи със силикон. Пищенето си остана, иначе си работи перфектно...
                          Интересно, че стана дума.

Миналата седмица успешно накарах моето да пищи, като просто му смених захранването. Оригиналното 12 волта го загубих и му вкарах 16 волта от лаптоп. Идеално работи - но свири. Като го включа на акумулатор - не.

В общия случай свиренето на импулсните захранвания идва не от това че работят на чуваема честота (напоследък работят над 100 килохерца и даже и комарите трудно ще ги чуят). Въпросът е че всяко импулсно захранване си има област на устойчивост (в която говори с постоянен коефициент на запълване) и при работа с товар извън нея (най-често по-малък) то се включва и изключва с някаква чуваема честота.

Минималният възможен коефициент на запълване е вроден недостатък на импулсните захранвания като такива и се определя от скоростта с която транзистора може да се включва и изключва.

Възможни начини за борба:
                          - намаляване на работната честота на импулсния преобразувател (тя често е измислена от въздуха и елементите позволяват да се свали). Това намалява минималната ширина на импулса.
                          - намаляване на захранващото напрежение (когато ни е под контрол) - това увеличава ширината на импулсите над минималната
                          - поставяне на изкуствен товар на захранването (резистор) - отиде ни ефективността, ама обикновено помага

Коментар

Тъй като както казах частично съм се борил с такъв шум съм открил за себе си следното. Има няколко вида шум - "пилкане" от кондензатор или импулсно, "бучене" от индуктивен елемент и "жужене" придружено с трептене от резонанс което е най-често при 50Hz и траф, но съм го виждал и с нагревател опрян в ламарина. Борбата е трудна.
                            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                            Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X