Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опит за ВЗАИМОПОМОЩ - социален експеримент в обхвата на форума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Опит за ВЗАИМОПОМОЩ - социален експеримент в обхвата на форума

Гледам че прекалено много се коментира въпроса за доверието.
    Което означава че е трудно двама души да се доверят и да свършат нещо заедно.

Аз например съм имал такъв случай. Запознаваме се се човек по Интернет.
    Човека има проблем и аз трябва да му помогна. Човекът ме познава от половин час разговор
    обаче без проблем отваря компютъра си със TV.
    И аз работя 2 часа на неговия компютър по неговия проблем.
    Работата е да му програмирам Ардуиното да прави едни неща.
    Ардуиното му е закачено за лапотопа.
    Човекът се намира във Великобритания. Друга култура, друг начин на мислене.
    И по-голяма доза доверие.

Коментар

Re: Опит за ВЗАИМОПОМОЩ - социален експеримент в обхвата на форума

Бат Гошо аз гарантирам за теб човек. Ама си се захванал с доста неблагодарна работа. Ясно е, че рано или късно ще се случи проблем. И всеки който е "гарантирал" и той ще бъде споменаван родословно.
      Точно и аз това се опитвам да обясня, най лесно е - направете една група с покани, там се добавят хорицата които смятате, че ще свършат нещо, и така собственика на групата, ще е одобрил членовете и. Там всеки може да се представи кой е и скакво се занимава и така да помагаме с каквото можем. Даже може и форум за супорт да се направи - въпреки че си има такъв - не смятам че за нещо което може да се опише стъпка по стъпка е нужен отдалечен достъп.

Другото вече е таралеж в гащите. Никой никой не кара на сила да ни ползва за каквото и да е, ако не иска има си платен супорт по фирмите.

Както се казва за без пари толкова.

Едно лично примерче: Имах проблем с телефонен апарат. Питах, питах, никой не ми помогна... Звънях и на Даниел за съпорт. Той също нежно ме отсвири. Принудих се да се разделя с апаратчето... А ако знаех, че някой може да ми помогне нямаше да бъдат такива нещата...
      Ето например един казус, този проблем не можеше да се реши от разстояние и съответно нищо не можах да направя. Трябваше да се направи връщане на заводските настройки, ако не стане преинсталация на съответния ром, ако не стане инсталиране на по стари или по нови версии на стоковия ром, ако и това не оправи проблема роот и инсталация на къстъм ром / писах го в темета/.

И така идва въпроса докъде можем да помогнем ние и до какво ниво проблеми можем да се ангажираме да оправяме - съответното по горното можеше да отнеме и няколко минути, както и ден ако не и повече.

Коментар

Вече за 5-ти /пети/ път се опитвам да напиша нещо и тъпия софт на форума ми пише, че трябва най-малко 2 символа да напиша като пост.
        Та да се опитам отново да повторя това, което писах: От страна на знаещите и предоставящи помощта нещата съвсем не изглеждат розови, защото незнаещите и ползващи помощта могат да обвинят този, който им помага. А от страна на незнаещите и търсещи услуга /примерно от моя гледна точка/ нямам какво да загубя, защото аз вече 4-5 смартфона смених и не мога да си прехвърля контактите, спасявам само тези в сим картата, а на компа си нямам нищо много ценно. Няколко пъти познати са ми помагали чрез ТВ, и не са се справяли само когато трябва да се чистят вируси в сейф м. Аз не бих обвинил някого, който в опит да ми помогне е омазал нещата, но свят широк, хора разни... Ако съм от страната на можещите и знаещите не бих се занимавал да помагам на непознати. Но понеже съм от другата страна на незнаещите ще търся помощ и имам доверие на знаещите.
        П.П. Днес операта която ползвам ме направи див и щастлив 5 пъти да пиша едно и също, а фокса от който пиша не ми пази парола и потреб. име и трябва при всяко стартиране да ги пиша отново.
        Последно редактирано от s_s1; 15-10-14, 09:45.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ако изберете ОТРС и искате помощ за него - дръннете.
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X