Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за входовете на телевизор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• за входовете на телевизор

Има ли начин да се разбере дали са в ред входовете на телевизор само чрез измерване? Входовете са за чинчове.
    Благодаря!

От: за входовете на телевизор

Може, и без измерване. Като пробваш с още един източник. Общо взето да диагностицираш вход чрез измерване е възможно в крайно редки случаи.

Говора е лесен - набиваш му някаква отвертка в центъра, и започваш да я пипаш с пръст. Трябва да чуеш бръмчене/шум от говорителите на телевизора, зависещи от пипането ти. Ако не - или не си избрал въпросния вход, или не е в ред. За картината е по-сложно и нееднозначно. Често играе и същия прийом - ще видиш разни ивички/смущения по екрана, зависещи от пипането ти, но често не се получава, дори входа да е в ред. Зависи от конкретния телевизор.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може,имам такъв уред,ама е бая скъп,към 400-500$
      Какво те смущава във тези входове,че не си ги пробвал
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря и на двамата колеги! Проблемът е в това че от доста време старият ми телевизор не беше работил , а работеше с кабелна преди. Реших да го кача на вилата за да гледам цифровата с приемник съответно за такава който все още не съм закупил. Та пробвах да ли ще работи като го включа към приемник на Булсаткома но...входовете са Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TC-21L1R Panasonic.jpg
Прегледи:1
Размер:79.2 КБ
ID:5613939 как ли не ги въртях и не ще и не ще да приема нито звук нито картина? Естествено че превключвах и телевизора който всъщност е Panasonic TC-21L1R на AV.

Коментар

Първоначално публикуван от ohdan Преглед на мнение
          Има ли начин да се разбере дали са в ред входовете на телевизор само чрез измерване? Входовете са за чинчове.
          Благодаря!
          Най често проблем възниква от некачествени кабели( 90 %). Много редко от буксата към телевизорът и там проблемите възникват когато самият кабел прекъсва и човек почва да ръчка буксите, вседствие на което буксата на телевизорът се разпоява. Самият вход по ниска честота -тип чинч е изключително редко да се повреди, сигналът по променлива съставка влиза директно в чип, било то в комплексен процесор, разделено видео и аудио или подобни схемни комбинации зависещи от марка и модел. На по скъпите модели освен входове към ТВ има и изходи по видео и звук, там често се бъркат при поставянето на кабелите. Друг често срещан проблем е неточно оказване от входното меню на телевизорът по кой вход да се приема сигналът в ТВ-то.
          В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
          В. Иванов

Коментар

Благодаря колега! Бях описал подробно за какво точно се интересувам, явно обаче модераторът е сметнал че темата не е за тука и не е поместена? С една дума, мъча се да подкарам телевизор Панасоник от по старите модели с приемник на Булсат и Вива но уви? Пробвах по начина на колегата отговорил ми първи но вместо с отвертка , със самите кабели като ги поставих на местата им на телевизора опипвах краищата им...нищо нито шум нито някакви ивици? Телевизорът включвам на вход AV.

Коментар

Номера с дърт приемник на булсатком и дърт Sony Trinitron дето има само чинчове за вход до преди година работеше на село при родителите ми. Преходника беше от евро конектор на приемника към чинчове на телевизора. Никакви грижи, повече от това че на телевизора му се разсъхнаха кондензаторите и беше наложително да се смени.

Явно при теб или нещо не е в ред, или нещо по настройките на телевизора или приемника не е както трябва. Според мен, както е дадено на снимката, трабва да ползваш десните букси - горе видеото и долу аудиото.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Номера с дърт приемник на булсатком и дърт Sony Trinitron дето има само чинчове за вход до преди година работеше на село при родителите ми. Преходника беше от евро конектор на приемника към чинчове на телевизора. ...
                При моите още си работи така.

Пробвай да му пуснеш сигнал през RF антенния вход.
                Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Не знам дали Булсатските приемници имат RF изход ? Има модели за ефирна с такъв изход ! На моята вила имам също стар японски телевизор само с вход за обикновенна антена ! Проблема съм го решил със стар видеорекордер , които използвам само заради модулатора ! Ефирен приемник,Скарт кабел,видео,обикновен видео кабел до телевизора е схемата ми там !

Коментар

Ако приемника и кабелите са ти е сигурни (пробвани са на друг ТВ и работят). То остава проблема да е в телевизора. Принципно някои телевизори имат няколко AV. В смисъл като натиснеш веднъж AV търси на скарт, втори път на A/V трети на HDMI...

Коментар

Благодаря отново на всички! Все още не съм решил проблема и продължавам да търся причината. Ако има нещо от настройките по телевизора , тук съм също с проблем защото единствено мога да ползвам дистанционното за превключване на AV-то и работата със звука? за друго не става , даже и да включвам и изключвам тел.?

Коментар

Ако пробваш с "дръвниците" на Булсатком ,някои от тях нямат "видео" изход за чинчове!Ако има, гнездото трябва да бъде жълто и под него да пише "видео" или само "CVBS",без допълнителни символи като Pb или Pr
                        Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                        Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Може да постнеш една снимка на приемника да видим какви изходи има...

Коментар

В Конрад има модулатори на цена около 6 лева ! Вход чинчове - антенен изход и с обикновен видео кабел си свързваш телевизора !

Коментар

Вземи послушай Спарки, а не през кабелите, те явно са брак.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X