Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bluetooth слушалка работеща с андроид 4.2.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bluetooth слушалка работеща с андроид 4.2.2

Някои ползва ли такова нещо?

Преди време се мъчих с един Plastronic, но при него нещо не се получаваше гласовото набиране. И след четене , се оказа, че има слушалки с които работи и такива с които не работи.

Та някои има ли работеща такава, за да сподели модел?

От: Bluetooth слушалка работеща с андроид 4.2.2

Абонирам се за темата,ползвам или ползвах плантроникс с 4.2 докъто не счупих плантроникса,след това смених няколко и все не случвам,или свирка без топче или ще случа на глуха акула.Не ползвам гласово набиране,сега ще пробвам дали набират !
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Същия проблем и при мен. За сега го решавам с PLANTRONICS VOYAGER LEGEND като "вдигам" с гласова команда Аконякой е решил този лек недостък ще съм благодарен да узная как.

Коментар

Ще ви споделя моето решение с handsfree. Взех си ето този Plantronics - Discovery 640 - https://www.google.bg/search?q=plant...ml%3B470%3B338
        Стар модел е - май някъде към 2005-2006 година, но поне за мен е супер удобен.

1. Стои закачен на някой джоб и при звънене вибрира.
        2. Слушалката стои в тубос и при изваждане по време на звънене отваря линията автоматично без да е необходимо да се натиска какъвто и да било бутон.
        3. Приключва разговора автоматично при връщане в тубоса.
        4. Можеш да откажеш разговор от слушалката
        5. Възможност за гласово набиране - в user manual-a обаче е обяснено, че тази функция трябва да е организирана от телефона с който се ползва слушалката.

Втори етап - купих на старо един SONY Smartwatch и в комбинация с Плантронис-а са незаменимо удобство при шофиране. Шум в колата, музика пр. по-рано ми пречеха да чуя, че телефонът звъни. Освен това, докато спра /аз винаги разговарям по тел. само при спрял автомобил/ и извадя телефона обикновено пропускам разговора или пък виждам, че позвъняването не е спешно.
        Samart watch-a вибрира и виждам кой ме търси. Изваждам слушалката от тубоса, провеждам разговора, връщам слушалката обратно и приключвам разговора - просто и много удобно.
        + часовника показва получени съобщения, пропуснати обаждания и други gadgets - всеки може да провери доп. възможности.
        Слушалката може да стои и на ухото постоянно - много е лека и не заглушава ухото. Всички слушалки които бях ползвал преди ми запушваха ухото почти до степен, че не чувах почти нищо. Слушалката на Plantrocs-а има нарочен миниатюрен отвор през, който се чува съвсем нормално когато слушалката е на ухото.

Имам малък проблем със съвместимостта на часовника с моя GSM. Марката му Zopo с 2 SIM карти и съм много доволен от него, но често разпада връзката с часовника и трябва да рестартирам тела за да възобновя връзката. Ама здраве да е - ще взема друг телефон.
        Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
        Бахти, как се изказах...

Коментар

В крайна сметка на разбрах с
          Plantronics - Discovery 640
          имаш ли гласово набиране на андроид 4.2. Те по принцип всички слушалки имат гласово набиране, което естествено е организирано от телефона. Реално като натиснеш бутона тя ти "отваря линия" с телефона и тои чака да чуе какво искаш да набереш. Реално доколкото разбрах проблема е в драйвера, които когато натиснеш бутона, не ти отваря правилната функция и за това телефона не те чува като говориш в слушалката при набиране.

Коментар

Ами не съм го правил :0(. Ровичках един ден с моя телефон да добавя гласов таг към някой телефон, но нещо не можах да се ориентирам.
            Отделно при мен са 2 SIM карти и при набиране телефонът спира и чака да избереш през коя карта искаш да проведеш разговора и зарязах варианта с гласовото набиране, защото все пак трябва да извадя телефона.

P.S. Точно в момента пробвам един XPERIA M2 Dual SIM и ще пиша за резултати евентуално.
            Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
            Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarNikolov Преглед на мнение
              Ами не съм го правил :0(. Ровичках един ден с моя телефон да добавя гласов таг към някой телефон, но нещо не можах да се ориентирам.
              Отделно при мен са 2 SIM карти и при набиране телефонът спира и чака да избереш през коя карта искаш да проведеш разговора и зарязах варианта с гласовото набиране, защото все пак трябва да извадя телефона.

P.S. Точно в момента пробвам един XPERIA M2 Dual SIM и ще пиша за резултати евентуално.
              Можеш да му зададеш коя карта да бъде за воис калл,отделно можеш да кажеш предвеарително кой номер от коя карта да бъде избран !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Така, малко допълнение по въпроса.
                Вече съм със SONY XPERIA M2 Dual + Plantronics Discovery 640 и искам да кажа, че все още не мога съвсем да се оправя с voice dial, но имам частичен успех.

1. Имам voice dial, който се осъществява на английски с някаква бързо говоряща кака /малко цапната в устата/. Хубавото ще всичко което говори се изписва и на дисплея на тела.

2. Има voice recognize за google.

Обаче общо взето пак стигам до избора през коя карта да говоря и телефона спира до там. Ще го боря за в бъдеще. Дайлъра който идва с телефона май няма прикрепяне на телефонен номер към коя карта да се избира приоритетно. Свалих друг дайлър, но комуникацията на handsfree-то с тела е с вградения. Не знам за Андройд дали могат да се променят default програмите.

Лично според мен комбинацията smartphone + handsfree + smartwatch е доста по-удачна. Защо?

1. Гласовото разпознаване в автомобил или на шумно място ще е затруднено.

2. Смартуотч-а според мен е по нагледен кого ще избираш. Слагаш си контактите с които говориш в едно фейвърит /едва ли са повече от 10/ и с бързо превъртане набираш.

3. Смартуотч-а показва кой те търси и съответно можеш да откажеш разговора.

Този вариант е идеален за телефон с една карта.

P.S. Версията на Андроида е 4.4.2
                Последно редактирано от DimitarNikolov; 22-10-14, 17:53. Причина: Android version
                Бахти, как се изказах...

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarNikolov Преглед на мнение
                  Хубавото ще всичко което говори се изписва и на дисплея на тела.
                  На мен voice dial ми трябва ЗА ДА НЕ ИЗВАЖДАМ телефона Аз като го извадя дали ще набирам гласово или стандартно все тая.
                  Случвало ми се е, здрав дъжд, нося чадър и трябва да се обадя (набера) е с моито голямо устройство няма начин да го направя с една ръка. А с voice dial, натискаш копчето на слушалката, казваш името и говориш...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    На мен voice dial ми трябва ЗА ДА НЕ ИЗВАЖДАМ телефона Аз като го извадя дали ще набирам гласово или стандартно все тая.
                    Случвало ми се е, здрав дъжд, нося чадър и трябва да се обадя (набера) е с моито голямо устройство няма начин да го направя с една ръка. А с voice dial, натискаш копчето на слушалката, казваш името и говориш...
                    Това, което говори каката е хубаво, че се изписва понеже на моменти толкова бързо говори, че аз не го разбирам - за това съм го писал.
                    Бахти, как се изказах...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X