Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на телевизионен оператор.Кой,защо и за колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на телевизионен оператор.Кой,защо и за колко?

НУРТС Диджитъл и Фърст Диджитъл за телевизионен оператор без ограничение в броя на телевизорите ,ама нямат НЕТ и Хоби ТВ. !

Огледай около вас по кутиите какви оператори са изписани ? Аз съм в югозападна София на местен доставчик и се е случвало да ги викам в неделя в 17 ч. при проблем с Нет-а и са се отзовавали !

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
      Аз пък Нет 1 ги смених с облекчение. По-лош нет трудно се намира. Мегалан - М-тел е препоръката от мен. Оптика да дома.
      И двете цитирани фирми са един дол тикви...

Действието се разви съвсем скоро. Доставчик на интернет - мегалаг. Няма интернет. Опит за свързване по телефон. Чува се музика, и съобщение че многото им оператори (1бр.) били заети... Заинатих се и оставих телефона на спикерфон за да видя колко време ще отнеме свързването. На 20 (двадесетата) минута ми писна и затворих.
      При следващото ми минаване през някой от офисите ще имаме интересен разговор...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Търсете има ли оптика наоколо!
        Аз съм така и мога да гледам до седмица назад около 150канала и супер безжичен интернет.
        За броя телевизори - не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Бях точно на тях, такива настройки ти правят на рутера, че сигнала от съседния вход е по-силен от твоя собствен.
          За това е хубаво да има избор и конкуренция.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          На 20 (двадесетата) минута ми писна и затворих.
          Отпуски, морета. И на мен ми се е случвало, но обикновенно като падне нета в някой квартал, то всички звънят вкупом, а проблема е един.
          А Нет 1 като вдигаха и не правиха нищо, не беше кой знае колко по-добре.
          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
          Drag Grand Canyon Daily
          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
          LZ1JYM

Коментар

Още малко от мен
            Малките доставчици по правило предлагат достатъчно аналогови програми и свободен цифров пакет-т.е включваш кабела и избираш всичко без допълнителни неща като декодиращи модули ,карти и т.н.В имота си можеш да си разклониш колкото искаш приемници.Ако го направиш грамотно ,няма да имаш проблем с доставчика.

Големите доставчици предлагат минимален брой аналогови програми и кодиран цифров пакет.Ако си разклониш допълнително телевизори ,ще можеш да гледаш само аналоговите програми.За цифровите ще ти трябват декодиращи карти или модул от доставчика,което означава че той може да ти "таксува" допълнителните приемници..

IP/"ай-пи"/телевизия и нет по един кабел –забрави за разклонения.Всеки ТВ се връзва с IP приемник на доставчика.Там е възможно да гледаш предавания седмица назад.И ако на два приемника едновременно пуснеш HD канали –нетът умира.

Избягвай по възможност доставчици, които задължително изискват ползването само на техни приемници-обикновено те са със силно орязани възможности и ТВ-то го ползваш само като монитор.
            За българските сателитни доставчици,ако искаш да не си късаш нервите,трябва да имаш достатъчно добри познания в тази област/или поне верен приятел,който разбира/.Операторското им оборудване е в най-ниския ценови клас и е изключително дръвнишко
            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

... И на мен ми се е случвало, но обикновенно като падне нета в някой квартал, то всички звънят вкупом, а проблема е един.
              За 3 години не е имало някакви съществени проблеми с нет-а, а доколкото са възниквали технически прекъсвания, те не са били продължителни и на телефона на съпорта в такива случаи обикновено е имало записано съобщение: "В момента има авария в: .... изброяване на районите" (ако има такива), така че не се и налага да чакаш да ти вдигнат, ако си в засегнат район.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Каквото и да си говорим - нет-а на Мегалан / вече МенТЕл/ си е есктра, но телевизията.... айде няма нужда. То не бяха обещания са нови HD канали, то не бяха обещания за намаляване цената на HD пакете, обещеания за нови канали, обещания за youtube, vbox...запис през usb-то... Но си останаха само обещанията. Затова с голям кеф ги разкарах преди месец като ми изтече договора... Сега съм на рибаком... хем плащам доста по-малко, хем съм по опитка, хем качеството и екстри като пауза, запис и т.н. са къде къде по-добре

Коментар

Отпуски, морета. И на мен ми се е случвало, но обикновенно като падне нета в някой квартал, то всички звънят вкупом, а проблема е един.
                  Възможно е и това да е причината, но честно казано от доста време, това изобщо не ме интересува.
                  Както аз на ги занимавам с моите проблеми, свързани с това как изкарвам парите с които им плащам за дадена услуга, така не искам да слушам за техните. Да се оправят както могат. Ако не могат, следващите.
                  Отдавна мина времето когато им влизах в положение, защото нали, техника, всичко може да се случи.

И коментаторите...

Коментар

Абе, сичките сте добре, ама кво да правим ние от покрайнините. А гяволите са си ги поделили, за да няма конкуренция.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Нет+мобилен на лаптопа+телефон - Мтел. До блока е оптика, вкъщи влиза LAN. Рутера си е мой. Никакви грижи. Някога беше квартална кабеларка на познати, после SpеctrumNet, и накрая Ментел. Последно отпаднаха всичко други мрежи (изкупихя няколко), и прехвърлиха всичко върху мегаланската инфраструктура + допълнения, до колкото ми е известно.
                      Телевизия - пълен паке на близу. Пак не съм имал ядове от доста отдавна.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нещо дочух ,че "Ти водиш " щал да бъде нов DTH оператор на Ментел ! Демек конкурент на Булшитком и Вивасер !

Коментар

До тук добре ама я дайте цени и кажете има ли някой с повечко приемници от дадения оператор какви пари дава.
                          Няма страшно в умирачката...
                          Страшното е да си жив!...

Коментар

В сметката прибавяй и ел енергията ,която консумират операторските приемници.Кабелните и IP приемници са по около 10 W,но сателитните са около 30 W,на някои партиди яйце можеше да печеш на тях и за да не "забиват" ,често се монтираше вентилаторче вътре.
                            Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                            Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Да споделя,че от края на месеца чакам включване от близу за нет и телевизия.32лв за 2 цифрови приемника+4 кабелни и 50мгб нет.
                              Обаче след като подписах договора ми звънна една мома да ме светне,че не можело така и трябвало да си купя и усилвател,че нямало да смогнат на сигнал иначе.70лв някъде бил и се купувал предварително като в деня на монтажа щели да го донесат и монтират.
                              Другото е че май ще искат и по 10лв за всеки телевизор за окабеляване.
                              Ей на 130 от вятъра стават парите.
                              В понеделник ще мина през офиса да я видим тая работа със доплащането за усилвател.Айде за окабеляването съм съгласен въпреки,че вече ми взеха едни 30лв за лист хартия(договора).
                              Въобще лошо почват пък да видим.
                              Някой да знае от къде аз да си закупя усилвател,че да не им давам пари и да ги накарам те да ми окабелят за 4 телевизора пък аз да си окабеля другите два и при нужда да си вържа и усилвател.
                              Няма страшно в умирачката...
                              Страшното е да си жив!...

Коментар

Задължението да осигури качествен сигнал е на кабелният оператор. Тяхна си работа дали ще монтират усилвател, затихвател или ще го носят с кофи...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X