Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видео наблюдение онлайн със запис!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Видео наблюдение онлайн със запис!

Здравейте приятели!
    Искам да сложа една камера която да може да се гледа онлайн от няколко места (Ще изработя страница в интернет). В същото време да записва и да се пазят записите и по желание да се гледат стари записи по дати (също които ще се намират в страницата)!
    Имам един стар комп мога ли да го полвам или ще ми трябва DVR? Друг проблем е, че имам динамично IP.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

От: Видео наблюдение онлайн със запис!

Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнение
    Здравейте приятели!
    Искам да сложа една камера която да може да се гледа онлайн от няколко места (Ще изработя страница в интернет). В същото време да записва и да се пазят записите и по желание да се гледат стари записи по дати (също които ще се намират в страницата)!
    Имам един стар комп мога ли да го полвам или ще ми трябва DVR? Друг проблем е, че имам динамично IP.
    В случая динамичното IP май ти е най-големия проблем... Но не е и нерешим де.
    Като казваш стар компютър, какво ще рече това? На 2 ядрен процесор с 2ГБ рам и примерно над 160ГБ твърд диск можеш да пуснеш всичко...

Аз бих процедирал така, IP камера 1.3 - 2Mpx. Вързваш я директно към интернет и към компютъра които записва видеото от нея.
    От тук нататък вариантите са или да ползваш някакъв DynDNS или да ползваш камера, която може да работи с динамични IP-та.
    Ако се интересуваш то такава, пиши ми да ти предложа модели...

П.С. Много е важно какъв интернет ползваш и какъв ти е уплоуда...
    Последно редактирано от Glow; 07-08-14, 09:33.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      В случая динамичното IP май ти е най-големия проблем... Но не е и нерешим де.
      Като казваш стар компютър, какво ще рече това? На 2 ядрен процесор с 2ГБ рам и примерно над 160ГБ твърд диск можеш да пуснеш всичко...

Аз бих процедирал така, IP камера 1.3 - 2Mpx. Вързваш я директно към интернет и към компютъра които записва видеото от нея.
      От тук нататък вариантите са или да ползваш някакъв DynDNS или да ползваш камера, която може да работи с динамични IP-та.
      Ако се интересуваш то такава, пиши ми да ти предложа модели...

П.С. Много е важно какъв интернет ползваш и какъв ти е уплоуда...
      Компа е слаб, 1.4гх на 512 рам и 80гб хард. Нета е най високата скорост на Булсат (оптика).
      Камерата ще е изложена на външни условия (дъжд, слънце).
      Да но ще ми трябва някакъв софтуер, за да гледам записите онлайн, в същото време и камерата!

Коментар

В момента ползвам китайски DVR с 4 камери ТВ резолюция външен монтаж и подсветка, с уеб интерфейс...
        DVR-а е с 500GB диск и съм го настроил да пише постоянно, но допълнително отделя и файлчетата със засечено движение. Цената бе символична за времето си - някъде около 200-250$ комплекта. Има и приложение за андроид - учудващо лесно за работа след предварителната настройка - при стартиране се появяват директно на екрана камерите...
        IP ми е динамично (че и DVR стои зад рутер и друг- настроен като бридж), но съм настроил рутера да казва на no-ip.biz текущото IP и всичко работи безпроблемно..
        Услугата е безплатна, но изисква веднъж месечно да потвърждаваш в сайта им желанието си да ползваш услугата (получаваш мейл с линк, където въвеждаш 3-4 цифрички).
        За мен въпроса с компютър не стоеше поради няколко причини - DVR е изключително компактен (като малък приемник за кабеларка), с ниска консумация, без вентилатори/шум и т.н. Да, избрания от мен модел има недостатъци - например не мога да кажа на DVR да прехвърли всички файлове на флашка или външен диск, а трябва да избирам файловете един по един... Ваденето на диска пък не спомага за лесно прехвърляне, защото вътре е някакъв шибан формат, който на всичкото отгоре скапва уиндоуса (и уиндоуса го скапва него)...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
          В момента ползвам китайски DVR с 4 камери ТВ резолюция външен монтаж и подсветка, с уеб интерфейс...
          DVR-а е с 500GB диск и съм го настроил да пише постоянно, но допълнително отделя и файлчетата със засечено движение. Цената бе символична за времето си - някъде около 200-250$ комплекта. Има и приложение за андроид - учудващо лесно за работа след предварителната настройка - при стартиране се появяват директно на екрана камерите...
          IP ми е динамично (че и DVR стои зад рутер и друг- настроен като бридж), но съм настроил рутера да казва на no-ip.biz текущото IP и всичко работи безпроблемно..
          Услугата е безплатна, но изисква веднъж месечно да потвърждаваш в сайта им желанието си да ползваш услугата (получаваш мейл с линк, където въвеждаш 3-4 цифрички).
          За мен въпроса с компютър не стоеше поради няколко причини - DVR е изключително компактен (като малък приемник за кабеларка), с ниска консумация, без вентилатори/шум и т.н. Да, избрания от мен модел има недостатъци - например не мога да кажа на DVR да прехвърли всички файлове на флашка или външен диск, а трябва да избирам файловете един по един... Ваденето на диска пък не спомага за лесно прехвърляне, защото вътре е някакъв шибан формат, който на всичкото отгоре скапва уиндоуса (и уиндоуса го скапва него)...
          Какъв ще да е този шибан формат . Повечето "съвременни" DVR-ри са с Linux и формата съответно е ext2 - ext4...

Коментар

Идея: пускаш сайта на компютъра, забраняваш порт 80 (http - apache) от защитната стена/рутера и си отваряш SSH достъп до тази машина (ползва порт 443, ако не се лъжа, който трябва да бъде отворен от защитната стена/рутера). По този начин ще имаш директен достъп до компютъра - можеш да контролираш самата камера, ако има някакви настройки и прочие, също така е и по-надежден вариант, ако ще гледаш само ти (ако не е публична камера)
            Относно записа на видео, може да си вземеш CLOUD storage 3 терабайта за около 200-300 лева, не съм точно запознат с цените им в момента, но аз имам и ми върши чудесна работа, дори качвам глупости като видеа и снимки директно от телефона

Коментар

Да допълня малко неточности които съм пропуснал:
              няма да засича движение, а ще записва 24ч. от камерата до устройството (комп или DVR) е около 30-40м. Май най е добре да е DVR но дали може онлайн да си избираш по дата и час старите записи?
              Колегата Glow , ми е пуснал линкче за една от камерите, но на мен ми трябва примерно като посетят WWW.адрес да се вижда в момента, и меню от старите записи, без да се инсталлва някакъв софтуер за гледане.

Коментар

Да допълня малко неточности които съм пропуснал:
                няма да засича движение, а ще записва 24ч. от камерата до устройството (комп или DVR) е около 30-40м. Май най е добре да е DVR но дали може онлайн да си избираш по дата и час старите записи?
                Колегата Glow , ми е пуснал линкче за една от камерите, но на мен ми трябва примерно като посетят WWW.адрес да се вижда в момента, и меню от старите записи, без да се инсталлва някакъв софтуер за гледане.
                DVR, NVR като професионален продукт предназначен конкретно за тези цели няма никакви ограничения относно прегледи по време, час и дата...
                Това със прегледите през уеб, също не е проблем за, DVR. Просто трябва да се настроят конкретни потребители с конкретни права...
                За 24 часов запис ти трябва само достатъчно голям диск...

Коментар

Какъв ще да е този шибан формат . Повечето "съвременни" DVR-ри са с Linux и формата съответно е ext2 - ext4...
                  Самата структура на диска май бе нещо окъкана и уиндоус 7 не я позна.
                  В уиндоуса се виждаха само файлчета с еднаква дължина...
                  И след това диска не тръгна на DVR (тръгна след преформатиране). Не съм пробвал да го вържа директно на друга линукска машина...

А за останалите функции, които пита колегата - всичко си върви така, както си го иска - виждаш през уебинтерфейс камерите, можеш да уголемиш дадена камера на екрана, можеш да търсиш запис от дадена дата/час... 500GB стига май за няколко седмици х 4 ТВ камери.
                  Да, искаше ми се да е по-отворена линукс система, ама за тази цена - толкова (линукса е на ROM, а не на диска).
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Къде ще се гледа on-line,в смисъл искаш да служи като реклама към някакъв сайт примерно хотел и клиентите да виждат има ли сняг в момента,или от чисто охранителна гледна точка.От сайта който ще направиш,видеото ще е с линк към софтуера,или ще се вижда директно със стриминг в самата страница.Липсата на статично ИП не е проблем и има две читави решения.Професионално се занимавам с такива неща,обаче съм на морето до края на седмицата и немога да чета форума постоянно.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

DVR и сайт с камера, без инсалиране на софтуер.. MJPEG?
                      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                        DVR и сайт с камера, без инсалиране на софтуер.. MJPEG?
                        Rtsp

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Къде ще се гледа on-line,в смисъл искаш да служи като реклама към някакъв сайт примерно хотел и клиентите да виждат има ли сняг в момента,или от чисто охранителна гледна точка.От сайта който ще направиш,видеото ще е с линк към софтуера,или ще се вижда директно със стриминг в самата страница.Липсата на статично ИП не е проблем и има две читави решения.Професионално се занимавам с такива неща,обаче съм на морето до края на седмицата и немога да чета форума постоянно.

Ще се вижда директно със стриминг в самата страница (както и старите записи), идеята е да заснема близкият завод който ни е.....а мамата, а риото не вярват . От 1-година мъки, мисля, че това е последното което мога да направя!
                          Запис и работа на камерата 24ч, достъп до нея от всеки който желае, това е идеята.
                          Последно редактирано от Marin Stoyanov; 08-08-14, 06:28.

Коментар

Ще се вижда директно със стриминг в самата страница (както и старите записи), идеята е да заснема близкият завод който ни е.....а мамата, а риото не вярват . От 1-година мъки, мисля, че това е последното което мога да направя!
                            Запис и работа на камерата 24ч, достъп до нея от всеки който желае, това е идеята.
                            За да гледат записи трябва да им дадеш достъп до контеолния панел с юзер с права да гледа записите...

Коментар

За да гледат записи трябва да им дадеш достъп до контеолния панел с юзер с права да гледа записите...
                              MJPEG-a можеш си го рефрешваш колкото пъти искаш в секунда и няма нужда онлине потребителя да инсталва нищо. После, че с 3 реда пхп/асп/жава/.../ си правиш записване на всичко според нуждите и кеф ти собствен сървър, кеф ти платена/безплатна услуга.. облак/хост/собствено ПЦ...
                              Нужната схема се осъществява хардуерно с ИП-камера с параметри сапоред нуждите (за качвествена картинка: от 150+лв надоре) и интернет. За хост на записи - според разбиранията.
                              При всички случаи ако стане събитие и се гледа видео, има го момента за гледане "кадър по кадър" = MJPEG, записан по горния начин..

П.П.: че се сещам за динамичното ИП... ако си на Виваком и флудиш изображения/стриймваш... имай едно на ум, че може да контактуваш със съпорта и за разяснение естеството на трафика. Ще се стигне до там, след спиране на интернета...
                              Последно редактирано от p-pleven; 08-08-14, 08:12.
                              Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X