Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едножилен, монтажен проводник?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Едножилен, монтажен проводник?

Въпроса е за едножилен монтажен проводник с PVC изолация, с диаметър на жилото 0.4 - 0.5мм, желателно калайдисан. Преди се ползуваше масово по телефонните централи, сега - нямам идея.
    По магазините няма (или поне аз не открих), по търговските сайтове има, ама е на цена лев на метър Даже в началото си помислих, че аз не съм написал нещо правилно и ми предлагат като минимум злато.
    По китайските сайтове има и е на съвсем поносима цена 7-10 стотинки на метър, обаче ... забравих да си поръчам А следващия тираж, особено с дивата Заралийска митница (колкото време стига стоката от Китай до митницата в СЗ, още толкова стига от едната страна на митницата до другата), кой знае кога ще е.

Молбата ми е, ако някой има изостанали количества от това чудо, да се обади, естествено, плащам си ... стига да е в рамките на разумното де
    Трябват ми спешно двадесетина метра. Ако пък е повече от един цвят - съвсем супер.

П.П. Сигурен съм, че някой ще предложи да си разфасовам някое УТП, обаче: да, на качествения лан-кабел жилата са таман с тоя диаметър и са шаренки, че са и калайдисани, обаче изолацията е адски кекава. Просто НЕ е предвидена за запояване, а на мен за това ми трябва. Става, но гъзобола е малко оттатък поносимите граници...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Едножилен, монтажен проводник?

Иди до някой пункт за вторични и виж дали няма да се намери някое парче 50 чифтов кабел. Аз имам разни парчета, но със сигурност са под 20 метра дълги.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

За София съм виждал такъв в магазинчето на "Симеон".
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Имам, но не е калайдисан. Подарявам, пусни телефон на ЛС да мислим нататък. Моите са с по-кекава изолация и от на ЛАН кабелите.

Коментар

Хубавите LAN кабели са си медни, еФтините са от помеднен алюмин (CCA). Теста е прост: изгори го със запалка. Ако се стопи е алуминий.
          Огледай се в s/FTP cat.5e или 6 на Draka или Belden.
          Не са калайдисани, но са медни Е, цената ще е малко неприятна де...
          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Изолацията на телефонните кабели не е ПВЦ, полиетилен е. Подсещам, може да е важно за приложението.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
              Изолацията на телефонните кабели не е ПВЦ, полиетилен е. Подсещам, може да е важно за приложението.
              Важно е - и LAN кабелите и едновремешните телефонни НЕ СТАВАТ за запояване. Изолацията им се сбръчква докато ги калайдисаш.

И понеже тук така и не намерих източник на хубав калайдисан многожилен кабел като тия в компютърните захранвания например - поръчах си от Китай. 4 размера с по 7-8 цвята всеки, по 10 метра от всеки. Цените са народни, а ми дойде в пощата, на 2 пратки. Едножилен не съм търсил но не вярвам да няма.

Сега, гледам не искаш много цветове, та задачата е малко по-проста. Малко по-дебел от въпросния, едножилен, съм срещал по бриколаж/практикер/баумакс. Вероятно и по кабелните фирми ще да го има. Е, калайдисан няма да е, но пък наистина ще е с PVC изолация, която макар да омеква при запояване, не се свива като полиетилена. Това ако кабела е читав де.

Иначе - търсиш бобинажен проводник с тройна изолация, или с тефлонова такава (втория посочен го има в размери до сущ едновремешните телефонни) - идеален е за запояване, и със сигурност бая фирми го продават. Тънкостта е да намериш достатъчно малка разфасовка. Но който и от двата вида да вземеш, поне с изолацията грижи няма да имаш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ..... и едновремешните телефонни НЕ СТАВАТ за запояване. Изолацията им се сбръчква докато ги калайдисаш.....
                Да се чуди човек как съм запоил десетки хиляди чифтове по таралежките и то без флюсове и с руски тинол...... Запояват си се екстра без предварително калайдисване.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Да се чуди човек как съм запоил десетки хиляди чифтове по таралежките и то без флюсове и с руски тинол...... Запояват си се екстра без предварително калайдисване.
                  Като няма риба, и рака е риба.

И аз съм запоявал такива. То други нямаше. Сега обаче има, и на фона на тях - еми не стават. На едното изолацията не помръдва (моде да се размекне, но си стои на мястото), на другото се дръпва. Отделно дето ако има калайдсан е за предпочитане отвсякъде, освен ако не-калайдисания не е съвсем пресен или съхраняван както трябва.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Въпроса е за едножилен монтажен проводник с PVC изолация, с диаметър на жилото 0.4 - 0.5мм, желателно калайдисан. Преди се ползуваше масово по телефонните централи
                    Имам точно такъв, оплетен в двойка - бяло и кафяво. Подарявам. Дай ми офис Еконт, име и фамилия, GSM.

п.п. 0878461896 - Милчо Николов
                    Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Съжалявам за забавянето, покрай скапаните гръмотевични бури до сега нямах интернет

Mil68@: точно такова търся, златен си! Пуснал съм ти лично.

Спарки@: Не си прав. Предполагам, че просто си попаднал на сръбски или италиански проводник. Да, там ситуацията е плачевна. Но на читав български няма никакъв проблем. Е, не е чак като силиконовата, но на млади години толкова километри съм разпънал по АТЦ-тата по реглетите, че ти е бедна фантазията

Иначе дели е PVC точно, полиетилен или нещо друго - признавам си, не съм сигурен, напълно възможно е да бъркам.

Понеделник си пускам поръчка на китайците, просто докато дойде, че после докато нашите идиоти на митницата се натуткат ... отиде един месец Днес си взех едната пратка, която за осем дни дойде от китай до СЗ, след това още 7 (петък сутринта до следващия петък следобед) зор да излезе от митница ... при това всичко официално и законно до няма и къде... как и да е, майната им.

Благодаря още веднъж на Милко, направо ме спасява

Коментар

И аз ти пуснах ЛС, но преди да видя поста ти, където съм ти описал точно проводника. Явно си ми бил колега, или си още такъв. Точно от репартитор е жицата. Поздрави.

п.п.Моля, Модератор да ми изтрие личните данни от по горния пост.

Коментар

Пратката изпратена. Пиши като я получиш, за да не пазя разписката. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
                            Пратката изпратена. Пиши като я получиш, за да не пазя разписката. Поздрави!
                            Разбира се, че ще пиша! 20тина метра жица може да изглеждат смешно на някого, ама когато положението е на зор, са си спасение от много псуване

Коментар

Жицата е при мен. Още веднъж огромни благодарности на Милко за точната реакция и за 'допълнителната екстра' (той си знае )!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X