Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за съпротивление на диоди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за съпротивление на диоди

Здравейте!! Решил съм да свържа голям брой диоди ( да кажем 50 ) като за целта ще ползвам адаптор 10V/12V. Мисля да ги вържа 10 групи (паралелно) , по 5 диода всяка (последователно), като по този начин до всеки диод ще достигат по 2V. Диодите са червени, работят на 2V и 15mA, а на адаптора е дадено 10V и 700mA. Та въпросът ми е да слагам ли на всяка група по 1 резистор или да слагам на всеки диод резистор. А ако е на всяка група по един Ом ли да е ? Мерси предварително за отговорите!!!

От: Въпрос за съпротивление на диоди

Това както си го намислил няма да стане, трябва на всеки диод резистор 680-750 ома, вземи готова лента не си играй
    ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Не искам да си взимам лента, защото това за нищо няма да служи. Просто искам да знам дали е правилно това, което мисля, и дали ще се получи подобен проект, ако някога ми трябва.

Коментар

Теоретично трябва да стане ама на практика не е баш така, ако има разлика в параметрите (съпротивлението) на различните елементи може някои да светят други не
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Ако са еднакви ще стане.
          Аз като ученик бях набарал доста светодиоди подобни на твоите и съм си правил всякави експерименти. Последователно свързани по 5 - 6 и захранени с 12V работят безгрижно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X