Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем с тв Самсунг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем с тв Самсунг

Привет колеги, едно приятелче ме викна да му свържа на неговия тв Самсунг чрез HDMI кабел към булсата, но има странен проблем, значи като изкарам менюто с избор на даден вход и в момента в който тръгвам със стрелката надолу с дистанционното - ограденото в жълто от снимката, да избера HDMI1, на мен ми прехвърля само TB, Ext.1, Ext.2 и DTV, другите са в сив отенък и изобщо не мога да избера един от тези портове HDMI1, HDMI2, HDMI3, PC, Компонент, S-Video i AV, защо не ми позволява? Къде ли не се опитах да влизам другаде и да са активни въпросните портове и нищо

Модела на Самсунга:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:010220142245.jpg
Прегледи:1
Размер:25.8 КБ
ID:6044462

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:010220142246.jpg
Прегледи:1
Размер:73.0 КБ
ID:6044463

От: Странен проблем с тв Самсунг

Колега в сива са неактивните входове или иначе казано тези в които нее включено нищо.Вижте примника да не би да не е включен или неговия изход да нее активен.

Коментар

За триене
      Последно редактирано от persuader; 05-02-14, 17:01.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от min4o Преглед на мнение
        Колега в сива са неактивните входове или иначе казано тези в които нее включено нищо.Вижте примника да не би да не е включен или неговия изход да нее активен.
        Да разбирам че съответния HDMI вход ще бъде автоматично активен в момента в който включа кабела и има сигнал, пробвах на друг телевизор и си работи без проблем, някакво скрито меню да има Самсунга или други идеи за проверка?

Коментар

Включете друго устройство. Може булсатският приемник да е бъгнат.
          Или самият кабел.

Коментар

Поне на моя няма скрито меню,пробвай с някой от другите входове на тв-то и съответно изходи на приемника.

Коментар

Ако цъкнеш бутона "source" на дистанционното, какво показва на екрана? (Примерно "hrc 8" значи че хваща от антената, не от кабела, и е на 8-ми канал.) Отстрани на самия телевизор има ли бутони?
              При закачен hdmi кабел, пипни бутоните отстрани на телевизора, може да е нужно да превключиш на правилния канал, 3-4 канал би трябвало да улови сигнала от кабела и да тръгне.

Коментар

вклучен ли в втория монитор на лаптопа ? С друг hdmi източник работи ли ? Кабела сигурно ли е че работи
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

кабел-я най-вероятно. Не го ръчкайте излишно да не даде фира входа на ТВ-то.

Коментар

Приготвил съм си работещ HDMI кабел от нас за проба, ще взема и двд плеъра си за да го свържа чрез HDMI-то и него за проба, тия дни чакам да ми звъннат за да ходя пак и ще видим какво ще подкараме, ще пиша. Аз съм с телевизор SONY Bravia има много интелигетна автоматична програма и мога ръчно да си избирам който си искам порт, независимо дали има включен в даден порт сигнал или не без да ми показва неактивност като при Самсунга...

Коментар

Проблема е разрешен, приятелчето ми се обади оказа се че е повреден HDMI кабела, благодаря на всички за съветите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X