Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Know-how /знам как/ или трябва ли да се забрани свободната продажба на поялници :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Know-how /знам как/ или трябва ли да се забрани свободната продажба на поялници :)

Прибирайки се тая вечер ми звъни приятел на които няма как да откажа да му видя фенера дето не работел. след като го разглобих се натъкнах на следното чудо на техниката

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00037.jpg
Прегледи:1
Размер:163.9 КБ
ID:6041863Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00039.jpg
Размер:143.1 КБ
ID:6041864Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00040.jpg
Размер:129.6 КБ
ID:6041865Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00041.jpg
Размер:134.2 КБ
ID:6041866

Кабела се включва в контакта минавайки през четири диода /изправител/ директно на акумулатурчето идват 202 волта прав ток , интересно кондензатора е 400 волтов.
    На крушката си пише 6V 0,75 A
    Ключето просто прекъсва едната жица към лампата

Човека твърди че нищо не е запоявал или махал от фенера.

п.п. Купен е от пазара не от магазин
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

От: Know-how /знам как/ или трябва ли да се забрани свободната продажба на поялници

Нищо притеснително....
    Най-вероятно кондензатора играе роля на съпротивление (по-точно пада на напрежение да е точно върху него - кондензатора се връзва последователно преди греца)...
    Ако направиш снимката отдолу на схемата - ще е ясно дали е така, но съм срещал такива схеми при икономично решение за голям пад на напрежение, но с малка консумация (такова решение може да подаде доста нисък ток).......
    П.С. Забравих да добавя, че при такава схема пада на напрежение върху кондензатора зависи от товара... Ако няма товар на изхода може да скочи доста напрежението... Напълно съм съгласен с Паджеровод, че навярно акумулатора е умрял.
    Последно редактирано от slowtraveler; 17-01-14, 21:53. Причина: Допълнение...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

От: Know-how /знам как/ или трябва ли да се забрани свободната продажба на поялници

Така е, а щом върху акумулатора има такова напрежение, значи е мъртъв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X