Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете за намиране на триак моля.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете за намиране на триак моля.

Сигурно е на 220, довечера ще я разкостя, че пусто през деня няма как.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
      Помпата нали е 220 V, защо не и подадеш от контакта да видиш как върти, и да видиш после колко волта имаш на нейните клеми като е включена на изпомпване или центрофугиране. А да не е лоша връзка нейде по трасето
      Това не е лека кола и загубите на напрежение веднага стават видими чрез миризма на изгоряло и пушек. Не е това.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
      Сигурно е на 220, довечера ще я разкостя, че пусто през деня няма как.
      Помпите на тия твари са на 220, най-често са асинхронни моторчета (без четки) с центробежна турбина. Като резервни части също се продават, ако е безнадеждна. Хубавото е че и да няма твоя модел, разнообразието от присъединителни размери не е голямо.

Триакът който ги управлява, обикновено е много мъничък и не прилича на триака за главния мотор.

А за главния мотор: Четките пак ги виж, ама с махане от мястото и проверяване на остатъчния размер, пружинката и проводника. Ако нямат (двете!) още поне 5мм работен ход, охарчи се за нови - 5-10 лева са. Ако самият мотор се е таковал, ще е гадно, но това не е много вероятно. Мотори също се продават резервни.

Коментар

Четките на мотора ги свалях, у ред са. Не ми е ясно обаче каква е връзката между помпата и големия мотор.
        Какъв е тоя малък триак, предния път, като спря помпата изгоря една интеграла , ти пък ми каза да сменя и релетата и триака, е - смених ги и тръгна, ама пак същия проблем.
        То ако беше изгорял някой друг триак, помпата или мотора нямаше да тръгнат. Дано да не е думнала пак интегралата, ама то пък как ще позная.
        Релетата ще тествам старите дали работят, ако работят - няма да разпоявам новите. Явно и те си работят, смененият вчера триак вече знам от къде - от Горчев, после Търтьо пътьом, и ОК.
        Помпата довечера ще се сваля, мммм...ка И.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Връзката между помпата и големия мотор е през програматора. Като не източи водата, спира и се замисля.

Иначе натам не знам - не казваш на кой етап спира и показва ли нещо. То може ли въобще нещо да показва тая пералня? Моята почва да светка с кодове на грешки които да гледаш при Мануел. Барабано се не врътка, водата се не източва, датчикът за ниво показва простотии...

Коментар

Помпата ( не винаги) спира, когато трябва да източи водата, чува се тъпо-тихо бръмчене, без да върти, тогава светва "P" - помпа демек, пауза на пералнята, отваряне на филтъра, завъртане на перката, пуск на пералня, помпата тръгва и може и да не спре следващия път, когато трябва да източва вода.
            Сега ( и когато гръмна платката ) обаче , при едно от нетръгванията на помпата, не изписа "P", а започна да мига лампичката на знака за заключен капак и никакво развъртане на помпата ( която тръгва ) не помага да тръгне мотора на барабана.
            Иначе включена само на източване си работи и източва, на пране обаче само пуска водата и дотам, светва ключето и не върти барабана.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Одисеята продължава ( приготвих спален чувал и палатка ).
              Не викайте Па..ервиз - не ремонтират програматори, не ремонтират мотори, само могат да сменят помпа, а са официален сервиз на Уърпул.
              Посъветваха ме да си сменя четките на мотора, ама те не го правят , даже срещу заплащане. Егати и сервиза.
              Става ми любим, а работят с инструменти от мен, вече няма да им продавам, даже срещу пари.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

светва ключето и не върти барабана.
                Това ключе...
                Пробвай да излъжеш компютъра,че люка е постоянно "заключен"
                Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Той си е заключен, когато светне, отключва чак след спиране на тока и то не веднага, а след 1 мин.
                  Утре сменяме четки и ......

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Имам предвид датчика-да не е ошашавен и да прави мизерии
                    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

вече няма да им продавам, даже срещу пари.
                      Това искам да го видя - да дойде някой в магазина и ти да кажеш "абе точно на тебе няма да продам, въпреки че имам или мога да доставя".

Явно от много места ти казаха нещо за четките и за майката на четките - ми смени ги и пак ще говорим.

Коментар

Първоначално публикуван от митре Преглед на мнение
                        Това ключе...
                        Пробвай да излъжеш компютъра,че люка е постоянно "заключен"
                        Да.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Това искам да го видя - да дойде някой в магазина и ти да кажеш "абе точно на тебе няма да продам, въпреки че имам или мога да доставя".

Явно от много места ти казаха нещо за четките и за майката на четките - ми смени ги и пак ще говорим.
                          Ще го видиш, заклевам се, не някой, точно Преебансервиз, а за четките - само две места.

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Да.
                          Да какво и как ?

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Нещо не мога да схвана проблема, а уж автоматична перална вътре има мотор на барабана с четки и помпа без четки. Помпата вероятно се пали от реле, а мотора на барабана от триака, който се управлява от онази забита SMD платка предполагам с TDA1085 на нея. Уж помпата не работи, какви четки ? Смени ли релетата със същите или по-яки ?
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За ,,да"-то:грешката,която се отчита от заключването на вратата-може да е мех.ключе,може рид ампула.Това може да побърква процесора.Но момента с бавното въртене и най-вече с тръгването на помпата след помощ с ръка е вече чисто и само електричарски проблем-четки,мех.повреда на помпата(може и ел.-статор,кондензатор).
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Точно и аз бях в този филм, но е малко дълго да обяснявам.

Симистора управлява помпата. На моята нямаше радиатор за охлаждането му.
                                Помпата "взема" движение през магнитен съединител. Като се скапе заяжда и трябва да отвориш филтъра и да го врътнеш... И така по-често и по-често.
                                Като не източи водата за "Х" време симистора се опича и става проводник от всички страни.
                                Тогава това, което е пред него сдава богу дух. В моя случай беше транзистор.
                                Ако датчиците казват, че има вода в барабана двигателя върти по-бавно. Шесто чувство...

Лошото ми е, че и "новата" пералня, която купих преди 4 години също е уърпул понеже само тя имаше отделен вход за топла вода.

Майсторе, обади се да си поплачем...
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X