Ето пред какъв тъп проблем се изправих. Трябва да си инсталирам софт, който да ми следи за промени в някои сайтове. По-скоро - определени вътрешни странички. Просто искам да си спестя сутрешно мотаене сред 60-70 вътрешни странички. Това са часове... А! - RSS четци не ми вършат работа - просто на сайтовете няма инсталирани съответните приставки. Преди години имах един, а сега дори не му помня името...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Софт за мониторинг на сайтове...
Свий
X
-
От: Софт за мониторинг на сайтове...
Най-интересното, поне за мен, е мониторинг през google reader-а и add-on-че във firefox - update scanner. Повече можеш да прочетеш тук:
http://downloadsquad.switched.com/20...e-without-rss/
Аз лично не ползвам нищо от горепосоченото, но се надявам на теб да свършат работа
-
Нищо от тези не съм ползвал, но това е втория резултат в гугела:
http://www.ghacks.net/2009/09/07/mon...bsite-changes/
Може да се ползва и като стринг за търсене: monitor web site changes
Преди 12-13 години се ползваха други програми, но кой ли им помни имената, а и стандартите се промениха вечеИначе работеха с проверки за дадени полета като дата и час, та да не пискат излишно. Предполагам по-новите програмки успяват успешно да следят без фалшиви аларми.
Коментар
-
Според мен ти си единствения, който може да каже кое му върши работа или не. Просто въпрос на време да пробваш различни програмки. Как да ги намериш - вече съм писал. Може да си поиграеш с ключовите думи, за да може да получиш по-добри резултати от гугела. Както се казва, желая ти късмет
Коментар
-
Първоначално публикуван от pecix Преглед на мнениеСпоред мен ти си единствения, който може да каже кое му върши работа или не. Просто въпрос на време да пробваш различни програмки. Как да ги намериш - вече съм писал. Може да си поиграеш с ключовите думи, за да може да получиш по-добри резултати от гугела. Както се казва, желая ти късметКогато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Принципно сайтовете без RSS, не искат, съдържанието им да се чете "външно" без да отидеш на сайта. Може да огледаш дали няма вариант за известяване чрез e-mail за новините...
Лично такъв "софтуер" не съм виждал. Принципно може да се напише скрипт за "крадене" за съдържанието но е много работа...
Иначе много програми, могат да ти изтеглят определена страница, интересно ми е обаче, как ще разбере програмата, в страницата има промени... Освен ако не прави спан-шутове, на всички страници всеки ден и сравнява съдържанието...
Коментар
-
Повечето програми за проверка на даден уеб сайт се представят като даден броузер. Няма кой да им "забрани" да се чете "външно", иначе няма да има изобщо УЕБ. А специализирани програми за даденото изискване съществуват от много години - споменах вече, че съм ползвал преди 12-13 години (1999-2000) та до към 2003-та, така че такова нещо "не може", "няма" "не искат" не съществува
Коментар
-
Пример с български сайт с над 100 000 потребителя, правен около 2003-та до към 2007-ма. До момента няма работещ RSS, защото нямат програмисти, които да се занимават с това. И не, те ИСКАТ да им дърпат новините. Някакъв проблем ли виждам или не?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеНе ме разбра. Авторите НЕ ИСКАТ да им дърпат новините, затова не слагат RSS...Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Първоначално публикуван от pecix Преглед на мнениеПример с български сайт с над 100 000 потребителя, правен около 2003-та до към 2007-ма. До момента няма работещ RSS, защото нямат програмисти, които да се занимават с това. И не, те ИСКАТ да им дърпат новините. Някакъв проблем ли виждам или не?
В противен случай, това ми звучи като виц. актуален сайт с 100 000 потребителя, да не може да си пусне RSS АКО ИСКА.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар