Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дистанцирано наблюдение на помещение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дистанцирано наблюдение на помещение?

Здравейте колеги. Предвид гладните времена и зачестилите кражби съм решил да сложа една или две камери за наблюдение. Идеята ми е да сложа една вътре в помещението и една от вън да се вижда вратата. Преди малко разглеждах камерите в един сайт и то е ясно, че ще са с диоди за нощно виждане, но другите неща не са ми ясни. Можете ли да ми дадете малко съвети и да предложите някакво добро съотношение цена/качество. Ако някои има опит, ще съм благодарен да сподели.

От: Дистанцирано наблюдение на помещение?

Колега първо е добре да започнеш с това, какъв бюджет си готов да отделиш за наблюдението. От тук вариантите са 2 IP камери, които са с доста голяма резолюция, и виждат доста по детайлно, но са доста по-скъпи.
    Предимството е, че може да се включат директно към компютър и всичко да се записва на него. Вариант 2, аналогови камери, които са доста по-евтини между 100 и 200 лв парчето, но към тях ще ти трябва DVR, на които да се записва информацията. Може да се включат и към компютър, но ще трябва да се монтира и инсталира специална карта, към които да се свържат камерите... При всички положения IP-тата са по-добрия избор, но и по-скъпия...
    А за каква врата става въпрос, апартамент, порта...?

Коментар

Това с диодите за нощно виждане го забрави! Тези диоди са сложени за да се вземе по-висока цена за камерата. Не, че не светят в инфрачервено, но за осветяване на цяло помещение са силно нефелни.
      Аз слагах камера, но вместо да разчитам на доидите-сложих лампа тип "вана" с обемен датчик. С идеята когато крадеца мине в полезрението на камерата-лампата да светне, и изненадания крадец да бъде заснет, и съответно разпознат. Но това с разпознаването е тегава работа. С евтина камера трябва да е заснет от два-три метра, в анфас, почти да е позирал за снимка... С по-скъпите камери има повече шанс, ама цената е по-неприятна.
      Моето наблюдение се провали по наши си причини, но ако имаш набези-слагай камери на скришни места, и след разпознаването следва първо обяснение с едни ячки момчета, а след това обаждане в полицията. Записите не се признават за доказателство, така, че може и без полицията. На зла круша-зъл пърт...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        С евтина камера трябва да е заснет от два-три метра, в анфас, почти да е позирал за снимка...
        Има нещо вярно, но в затворено помещение, както и пред врата, не е трудно това да се реализира с камера поставена на правилното място.
        Точно за това препоръчвам IP камери, с които видимостта е доста по-голяма...

Коментар

Към колегата Glow какво е това DVR и да го разбирам ли, че е като PC или като един хард на които се записва? Вратата е метална порта която се вдига понякога. Точните и размери не ги знам, но ми се струва че е 3м широка и 4 висока. Понякога влизат работници в това помещение а аз не мога да съм постоянно там и ми се е случвало да изчезват неща. Идеята ми беше примерно една ИП камера отпред насочена към вратата и една вътре в помещението свързани към рутер като да ги гледам през интернет. Но не ми е ясно те записват ли или не? И ако записват как и къде?

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Трайков Преглед на мнение
            Към колегата Glow какво е това DVR и да го разбирам ли, че е като PC или като един хард на които се записва? Вратата е метална порта която се вдига понякога. Точните и размери не ги знам, но ми се струва че е 3м широка и 4 висока. Понякога влизат работници в това помещение а аз не мога да съм постоянно там и ми се е случвало да изчезват неща. Идеята ми беше примерно една ИП камера отпред насочена към вратата и една вътре в помещението свързани към рутер като да ги гледам през интернет. Но не ми е ясно те записват ли или не? И ако записват как и къде?
            DVR е точно една метална кутия с твърд диск, която записва информацията от камерите. При аналоговите е задължителен(освен във варианта които се ползва карта и компютър, които играе ролята на DVR)
            DVR има много функции, запис при движение, аларми, връзка с интернет и т.н. Евтин 4 канален(за 4 камери) DVR струва около 250 лв (без твърдия диск)

IP камера 1.3Mpx, 1280*720 HD Ready, 24 диода IR до 30 метра - струва пак около 250 лв. Предимството, е че може да се включи директно към лан порта на компютър/рутер без нищо допълнително
            Куполна IP камера с по-горните параметри може също да се намери за около 250 лв...

Коментар

Намерих една оферта за 4 канално самостоятелно DVR устройство пентаплекс, с възможност за наблюдение през лан мрежа и интернет. Компресия H.264(нищо не ми говори). Мониторинг в реално време. Запис със 100кад/сек на D1 резолюция. С 4 входа и изхода.Към комплекта има 4 камери day&night на цена от 350лв. Дали си струва? Това с настройките което казваш ми харесва, но там няма аларма. А въпросните IP камери или каквито и да са IP камери могат ли да записват?

Коментар

Предимството на ИП камерите е,че можеш от всяка точка на света, чрез компютър с интернет да наблюдаваш какво става в помещението. А също така за целта има специални софтуери, предлагащи преглед на камерите дистанционно чрез смартфона ти.
                А в една сравнително нормална стая, камера с подсветка ще ти върши работа. В крайна сметка подсветките не са чак толкова "афиф работа". Разбира се, за повече сигурност , камерата , комбинирана с лампа с датчик за движение е перфектна комбинация.
                First Man, then Machine!
                Lada Niva
                Honda XR 400

Коментар

Намерих една оферта за 4 канално самостоятелно DVR устройство пентаплекс, с възможност за наблюдение през лан мрежа и интернет. Компресия H.264(нищо не ми говори). Мониторинг в реално време. Запис със 100кад/сек на D1 резолюция. С 4 входа и изхода.Към комплекта има 4 камери day&night на цена от 350лв. Дали си струва? Това с настройките което казваш ми харесва, но там няма аларма. А въпросните IP камери или каквито и да са IP камери могат ли да записват?
                  Не ти трябват 4 камери а 2 (гледай, качество а не количество). IP камерите, както и аналоговите, просто предават картина, която може да записваш(повечето IP камери вървят със софтуер за запис). Голямото предимство на IP е резолюцията, което при 1.3MPx е 1280*720 HD Ready, при 2Mpx FullHD, докато при аналоговите максимума е D1 720х576 - така, че както виждаш разликата е значителна.

За външната камера, която трябва да вижда добре в тъмното, не ти препоръчвам нищо под 1/3" Sony Super HAD II CCD sensor + Sony Effio-E DSP. 700 TVLine, за да не стане като при колегата, гледаш а не виждаш
                  Цената и върви около 200 лв за бройка, за вътре може и по-обикновена но не под 600TVLine...

Едно демо на Effio-to. Жалко, че не можах да намеря с night vision

Това е 1.3Mpx камера

За комплектите, обикновено са събрани, най-евтините елементи... Така, че рискуваш накрая да дадеш "малко" пари, и да не виждаш нищо. Хубавата система се прави като се избират компонентите един по един, според, приложението му...

@Brazer и с аналогови и DVR, може да си гледаш камерите от всякъде, включително от телефон....
                  Последно редактирано от Glow; 28-08-12, 22:46.

Коментар

...Понякога влизат работници в това помещение а аз не мога да съм постоянно там и ми се е случвало да изчезват неща. ...
                    Само от работниците ли трябва да се пазиш?
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Не само от работници, от разбиване на вратата и вдигането и примерно. То ако я нарочат няма как, но за всеки случай.

Коментар

Към Емил Трайков
                        Колега кутията ти за лични съобщения е пълна. Трябва да се разчисти

Исках да ти кажа и, че утре пристигат камерите които искаше... Пиши ми на лични да видим какво ще правим...

Коментар

Една дегизировка и забравяш да познаеш който и да е, каквато и камера да ползваш...
                          Ако ти е интересно - ще ти пусна сниман от моя камерка филм, как 67-годишен дъртак се е маскирал на п.д.л, с перука от секс-шопа, само и само да не го познаят кой е... ДОказването на извършител,чрез снимки от камери също е трудно - ония, дето искат повишаване на заплатите и пушат пред парламента, въобще няма ти обърнат внимание. Пробвано поне 15 пъти. Остава сам да се "оправяш" с досадниците, на твой риск и на база какво си видял и кой мислиш че си познал от записите...
                          Пиша ти ги нещата в следствие горчив опит... Преценявай...
                          Иначе съм за IP-камерите, като възможности за всякакъв досъп до записаното. А за "обикновените" четеш какво разтояние "виждат" и си прецени дали ти върши работа. Има и IR-прожектори. Бягай от безжичните, понеже повече от 1 не може да работи на една честота...
                          Поздрави и успех!
                          Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X