Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Програми за обработка на любителски видео файлове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Програми за обработка на любителски видео файлове

Здравейте колеги,
    Интресуваме програма за обработка на любителски видео файлове. Сравнително юзер френдли за рязане, монтаж, озвучаване, допълнителни надписи, ако има и лесна за работа със субтитри. Предимно с .avi, MP4, WMV разширения. И която, да може да смесва отрязъци от различните формати и при монтажа да ги записва в друг.
    Споделете вашия опит, ако не ви затруднява.

И която да не изисква гиганстски параметри на хардуера, а примерно: 2 процесорен Centrino на 2 Ghz и 6 GB RAM.
    Ще се радвам да споделите мнения, примери и т.н.
    Благодаря за всяко мнение!
    Последно редактирано от ivied; 20-08-12, 18:18.

От: Програми за обработка на любителски видео файлове

Sony Vegas

Коментар

или по-лесната за употреба (но и доста по-простичка) - CyberLink PowerDirector

Коментар

Аз ползвам това http://www.apple.com/finalcutpro/ но съм на MAC . Ако искаш да правиш сложни ХД клипове иска доста ресурс от системата. Иначе лесно се свиква с интерфейса, особенно ако нямаш някакви навици с друг софт. Възможно е да има версия за Уиндоус, но се съмнявам. Иначе ти дава да ги експортваш направо във фесбук например. Другото е i-movies (част от i-life)което е доста по окастрена версия на това, но със сигурност е само за МАК.

Поздрави,

Коментар

От години ползвам Ulead Studio 11. Доста любителски DVD-та съм направил от пътувания.

Коментар

Ulead VideoStudio 11 вече е Corel VideoStudio с последна версия X5 (15). Наистина е много интуитивна за любителска видеообработка.
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

За най-елементарни видеобработки и без задълбочаване много много във видеобработката и програмата Avidemux би ти свършила доста добра работа. Иначе Сони Вегас го забрави, той е за хора дето искат да правят нещо по професионално. Иначе и аз давам един + за софтуера на Ulead (Corel) като за работа от начинаещи.

Коментар

Що така за Sony Vegas? Около час ми трябваше да направя това което искам, след първото пускане. А клипа стана като за телевизията....
                Вече имаш доста предложения, пробвай едно по едно докато нещо ти допадне и това е!

Коментар

Ами да ви кажа имам проблеми със свалянето на Сони Вегас... Оттук-оттам, нещо не става. И с Corel VideoStudio е такъв проблема - не мога да си сваля работещо копие. Успях само с CyberLink PowerDirector - обаче седя и се "дзверя" откъде да започна - нещо като упътване/описание на БГ да се намира?

Коментар

http://www.google.bg/search?client=o...=1920&bih=1010
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Много благодаря!

Коментар

Просто една импровизация, докато разучавах Sony Vegas.

За мен този музикант (Дейвид Гарет) и тази песен (Cry me a river) означават много.
                        Засега без видео и текст...

Коментар

Сони вегас удачен вариант ли е за компресиране на видео, което да си запази до някаква степен качеството и да се намали размера?
                          Като гледам има си и ПРО-версия, но не съм работил с нея до момента..
                          Регистратора ми записва fullHD с като ги смачкам в 3gp направо не стават за гледане..

Коментар

Пробвай тази - Camtasia Studio 8.0,много е добра,има я из нета,линк не смея да ти пусна че началството гледа!

Коментар

windows movie maker... безплатна, проста и сравнително функционална резачка на клипове. Можеш да режеш и съединяваш - не е много, но е наистина много проста за работа. Основен недостатък е крайният формат - wmf или по-зле. Мисля, че това може лесно да се оправи с virtual dub, който също става за обработка на клипове и е безплатен. Проблема при dub-а е, че трябват плъгини за да стане функционален, а и е много сложен за работа.

// знам че е забранено да се постват линкове, но нямам представа как да стане по-човешки без да ги поствам...

http://windows.microsoft.com/bg-bg/w...es/movie-maker - windows movie maker
                              http://virtualdub.sourceforge.net/ - virtual dub

P.S. Windows movie maker е част от пакета Windows Essentials 2012 - трябва сам да избереш само него или и други елементи от пакета. Лично аз избирам само нещата, които ЗНАМ, че ще ползвам.
                              Последно редактирано от господин никой; 12-03-13, 17:18. Причина: смислова добавка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X