Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мастилници за принтери

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мастилници за принтери

Верно не си заслужава. Като знам качеството на боите за яйце които се продават по магзините. Отделно от това, след като забъркаш боята, наи вероятно ще се утай и после ще плачеш за нова глава. А какъв цвят ще докараш и дали червеното ще е червено(или оранжево) и дали cyan ще е синьо или (синьо-зелено) това вече е друга тена ма разговор... Така, че евно и по този начин ще трабва да се търси "качествен консуматив" които няма да е по-евтин от рефил мастило...

П.С. Някои знае ли как да си забъркам тонер? Ако настържа графит със шкурка нали ще се получи

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      Добре де така или иначе я има темата кажете някоя марка и модел устройство 3в1 (принтер ; скенер ; копир) което е с евтини консумативи и позволява пълнене на касетите . Преди няколко години имах един Брадър на който касетите се пълнеха за няма и 10 лева с 4 спринцовки след като машината предаде богу дух купих един Епсон там не оригинални касети струват към 30 лева но принтера не ги разпознава така машината седи вече 2 години и я ползвам само за скенер . Оригиналния консуматив струва повече от самия принтер някъде към 80 лева . Вероятно след 2 години седене и главата е запушена така или иначе ще трябва да купувам друг поне той да е с по евтини консумативи .
      И ти си инат като мен. Купи си лазерно устройство. Не знам за такова, чиито консумативи да не могат да се пълнят. (е, не вкъщи, но читави фирми има поне няколко). Сменят и чипове, ако трябва. Струйните са от всякъде калпава работа. А ако не ти трябва цвят и вземеш черно-бяло, ще ти е още по-евтино, никога няма да се запушва, и просто ще си изкарва страниците, за които е направено дори да е стояло половин година изключено. Разликата е астрономическа. Това е като в днешно време да правиш чертежи с рапидограф на паус. Смисъл - никакъв.

А струйните - да си печатат заготовки за сладкиши или фланелки на тях. От сега ти казвам че и още един струен да си вземеш, и него ще изхвърлиш след време. А в офиса имаме лазерен на 12 години, и още си е като нов.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        П.С. Някои знае ли как да си забъркам тонер? Ако настържа графит със шкурка нали ще се получи
        Не, няма. Тонера е пластмаса.

А има бои и бои. Ако е правилната, ще се разреди напълно и утайка няма да остане никаква.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Не, няма. Тонера е пластмаса.

А има бои и бои. Ако е правилната, ще се разреди напълно и утайка няма да остане никаква.
          То е ясно, че има бои и бои. Ама хубавата няма да струва 50ст. Както му се иска на колегата
          И накрая ще се получи така, че ще даде 10 лв за боя и ще бърка като пикасо, и пак не е ясно какъв ще е резултата...
          Има неща които си струва да се опиташ да "измайсториш" и такива които не си струва. Да правиш мастило за принтер и откриваш топлата вода определено е от нещата които са безмислени. Още повече, че един рефил с мастило струва под 20лв а една развалена глава 2-пъти повече, а ако главите са 2... Вече спокойно може да се мисли за принтера през прозореца...

За мастиленоструйните. Лазера ти дава някои предимства, но си има и недостатъци. Така, че всичко зависи от това за какво ще се ползва принтера.

Примерно на мастилените може да печаташ на по дебел картон, може да печаташ на самозалепващи се етикети, в някои случай може да печаташ на фолио, в други случай може да печаташ върху дискове... Така, че всеки принтер си има своето предназначение...

Коментар

То е ясно, че има бои и бои. Ама хубавата няма да струва 50ст. Както му се иска на колегата
            И накрая ще се получи така, че ще даде 10 лв за боя и ще бърка като пикасо, и пак не е ясно какъв ще е резултата...
            Има неща които си струва да се опиташ да "измайсториш" и такива които не си струва. Да правиш мастило за принтер и откриваш топлата вода определено е от нещата които са безмислени. Още повече, че един рефил с мастило струва под 20лв а една развалена глава 2-пъти повече, а ако главите са 2... Вече спокойно може да се мисли за принтера през прозореца...

За мастиленоструйните. Лазера ти дава някои предимства, но си има и недостатъци. Така, че всичко зависи от това за какво ще се ползва принтера.

Примерно на мастилените може да печаташ на по дебел картон, може да печаташ на самозалепващи се етикети, в някои случай може да печаташ на фолио, в други случай може да печаташ върху дискове... Така, че всеки принтер си има своето предназначение...
            Като изключим дисковете, всичко останало го може и лазерен принтер. А за дисковете си има лепенки, върху които също можеш да печатиш на лазерен принтер - правя го редовно. Фолиото, върху което печтиш на струйния трябва да е специално за струен, например. Лазерния печати върху обикновено фолио, стига да издържа на жегата му. Че е и по-евтино, защото това за струен има специално покритие, за да задържа мастилото.

От всичко, за което се сещам, лазерния май не може само върху торти и фланелки да печати.

Коментар

Интересно за какъв лазарен принтер говориш, защото тези "обикновените за 500 лв" над 150г/м хартия посмъртно, не могат да я поемат. А пък съм виждал и такива дето лепенките им се бяха налепили по барабана и от касетата нищо не ставаше. Трудно ще е да намериш фолио което няма да се разтопи на 200 градуса...(не невъзможно, но трудно)
              За дисковете всичко може, ама си е друго печата да е върху самия диск... иначе и с маркер става...

Коментар

Интересно за какъв лазарен принтер говориш, защото тези "обикновените за 500 лв" над 150г/м хартия посмъртно, не могат да я поемат. А пък съм виждал и такива дето лепенките им се бяха налепили по барабана и от касетата нищо не ставаше. Трудно ще е да намериш фолио което няма да се разтопи на 200 градуса...(не невъзможно, но трудно)
                За дисковете всичко може, ама си е друго печата да е върху самия диск... иначе и с маркер става...
                И HP 1200 в работата и мултифункционалното цветно HP (скенер, копир, факс, принтер), и домашния ми HP CP1515n поемат картон, дебел колкото 3 листа, което е 240г/м. На нито един не е имало проблем с етикети от всякакъв вид (на тях си пише дали стават или не за лазерен, но рядкост са тия, дето не стават), а фолио за лазерен има навсякъде, и е на порядък по-евтино отколкото за струен. Много пластмаси издържат и на доста повече от 200 градуса. Във всеки по-богат магазин за офис консумативи могат да се намерят и лепенки, и фолио, и паус, дето не се набръчква от лазерен. На моя дори в спецификацията му пише че поема до 200г/м, което значи че ще поеме поне 300. Идеята е не толкова да го поеме, а да може печката да го стопли за да стопи тонера. Имахме един грапав и дебел картон, на който не се получаваше - поемаше си го, наслагваше тонера, но не можеше да го стопи. Ама говоря за нещо МНОГО дебело и МНОГО грапаво.

Правил съм си плаки за правене на печатни платки в домашни условия и на 3-те ми струйни, и на 1200 в работата, и не сегашния ми домашен. ВЕрвай ми, имам много добра представа кой какво може.

Относно печатането върху диска направо - лесниния е, но не всички струйни имат приставка за това, и не всички имат възможност за слагане на такава, а и после лесно се размазва, ако пипнеш с потни ръчички. Та поне в това отношение напечатаното върху етикет за CD на лазерен също си има предимствата. Пък и ако ти е кеф - има LightScribe и прочие полюции, които масово се поддържат от днешните записвачки - там вече недостатъци няма, освен липсата на цвят и времето, което искат за да ги "напечати" записвачката.

ПП: Говорейки за лезерни, визирам най-вече HP. Разни полюции от сорта на Olivetti, Kyocera и прочие, дето имат грижи с "хващането" дори и на най-скъпата хартия и всеки месец им се сменят чаркове за да поемат въобще нещо, са ми много извън списъка и не искам изобщо да си припомням кратките, но интересни моменти с тях в процеса на експлоатация и от мен, и от колеги.
                Последно редактирано от sparkybg; 20-08-12, 14:32.

Коментар

А пък съм виждал и такива дето лепенките им се бяха налепили по барабана и от касетата нищо не ставаше...
                  Явно тоя принтер си е имал проблеми доста преди да печатиш на фолио с него...
                  Касетата на лазерните принтери няма нищо ( или почти нищо) общо с фюзера, където се изпича тонера.. Селеновия барабан, който е в касетата, е на поне десетина сантиметра преди фюзера, така че намотаването на каквото и да било по него няма нищо общо с изпичането на тонера..

Коментар

@sparkybg - голяма реклама напрви на HP. Сега всички ще се юрнат да купуват HP-та
                    Аз съм пробвал на Brother-и на Lexmark и на Xerox и Samsung. И и никои от тях не се справи с 250г/м хартия (гладка не грапава). То не е само въпроса само до поемането, ще му "помогнеш малко" ще я погълне, ама нали трябва да го огъне върте няколко пъти този картон.....

Коментар

@sparkybg - голяма реклама напрви на HP. Сега всички ще се юрнат да купуват HP-та
                      Аз съм пробвал на Brother-и на Lexmark и на Xerox и Samsung. И и никои от тях не се справи с 250г/м хартия (гладка не грапава). То не е само въпроса само до поемането, ще му "помогнеш малко" ще я погълне, ама нали трябва да го огъне върте няколко пъти този картон.....
                      Сега и ти направи реклама на HP. Поемат - факт. За съжаление в момента нямам 250гр. Ако имах, щях да ти направя клипче, щом не вярваш. Сега като ми "похвали" другите марки, окончателно се убедих че от HP не трябва да мърдам за нищо на света.

Аз ти казах и какъв е проблема - не в огъването, а в печенето.

Коментар

Хе, естествено - принтерите са като колите - НР и останалите... като Мерседесите..
                        Пък и ремонтите им са по... как да кажа, кулутурни, за разлика от пластмасовата мисъл на доста други...за еднократна употреба.
                        А и доста принтери на НР имат директен тракт за печат, при който носителя ня се огъва никъде...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          при който носителя ня се огъва никъде...
                          Кажи кой модел. И още един въпрос: Като има цветна картинка, как ще се вижда на черно/бял лазер?
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Кажи кой модел.
                            LaserJet 1200 например. Ама трудно ще намериш някой да продава. Това е от ония, истинските, дъртите. Отзад си има капаче - отваряш, и листа излиза от там.

И други модели предполагам имат. Моя вкъщи не съм го гледал, но по-скоро няма.

Снимките излизат като в черно/бял вестник. Ако ти трабва цвят ще трябва цветен. На CP1515n например излизат съвсем прилично.

Коментар

По принцип имам приятел на който работата му е точно такава да пълни касети и ремонтира разни лазерни принтери и съм говорил с него че всичко що е нисък клас от порядъка на около 200 лв. за принтер е боклук, и касетите на последните модели от този клас са доста непригодни за пълнене и не издържат доста копия. Така че ако някой търси нещо качествено да се насочи към лазерен принтер поне от среден или висок клас.

Коментар

"Сега и ти направи реклама на HP. Поемат - факт. За съжаление в момента нямам 250гр. Ако имах, щях да ти направя клипче, щом не вярваш. Сега като ми "похвали" другите марки, окончателно се убедих че от HP не трябва да мърдам за нищо на света."

"Хе, естествено - принтерите са като колите - НР и останалите... като Мерседесите.."

Не че нещо ма специално за лазарни машинки Минолта, Ксерокс или Тошиба от времето на фюрера ще удари в земята всичко до 1200-та та и малко по нагоре

Че НР са адски разпространени у нас е факт
                                088455338две
                                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                                Джамбазов 2010г..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X