Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обща GSM група за Форума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обща GSM група за Форума

Това е форум за офроуд.
    Покритието на операторите по планините варира от мижаво до смешно. И понеже съм сърбал попарата на всички оператори към момента ме сърби да споделя следнот с Вас:
    1. Има Viber, където има 3G покритие. Телефон който върти Ваибър струва 100-200лв.
    2. Прехвърлянето към един оператор.. хмм.. това добре, но аз лично не бих си сменил оператора САМО заради това.
    3. Цените за терминиране са "уж" намалени и се очаква разговорите между отделните мрежи да паднат.
    4. Ако не сте забелязали, има сериозно радиолюбителско присъствие във форума и според мен се дължи на това, че остарялата аналогова радиокомуникация е по-ефективна за скитания по пусти места.
    5. 20 кинта на месец и още един телефон.. Хайде бе.
    6. Технологично-напредналите оператори са 2/3 от всичките и като си помислиш че има и 3ти, ще има и 4ти LTE и т.н....
    7. Технологично назадналият GSM оператор година и нещо не може да си оправи връзката и ако ми се наложи да говоря през GSM мрежата отвкъщи трябва да чупя шамански стойки да ме чуят. Това в София, до летището

Май по-добре да си платят рекламата на Офф-медия пък ние ще му намерим колая

P.S. Умишленно не споменавам имена но мисля че се знае кой-кой е
    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Владо, ако ти трябва да сключиш договора и ти да плащаш сметките, повярвай ми ще се вкараш в такъв филм, за който не си сънувал.

Само три въпроса имам:

1- къде ще се плащат сметките /горе пишеш за една сметка, т.е. събират се парите при теб и се внасят накуп/, ами тези, които не са от София? Не случайно моб. оператори имат стотици каси в цялата страна.
      2- какво става, когато някой не си плати /а ако е взел повече от една карта/?
      3- какво става, когато някой на втория месец ти донесе картата и каже, че има по-добри условия или заминава за чужбина. Ами ако и жена му и двете му деца заминат с него, кой ще им плаща таксите до края на договора?

И аз мисля, че контакта ни по между ни е тук, а все за толкова разговори ще намерим по някой и друг лев. Не знам дали ще е оправдано да носиш още един телефон, да плащаш още една сметка макар и 5лв да е тя. Че какво толкова има да си говориш по телефон с някой от форума???
      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
        Владо, ако ти трябва да сключиш договора и ти да плащаш сметките, повярвай ми ще се вкараш в такъв филм, за който не си сънувал.

Само три въпроса имам:

1- къде ще се плащат сметките /горе пишеш за една сметка, т.е. събират се парите при теб и се внасят накуп/, ами тези, които не са от София? Не случайно моб. оператори имат стотици каси в цялата страна.
        3- какво става, когато някой на втория месец ти донесе картата и каже, че има по-добри условия или заминава за чужбина. Ами ако и жена му и двете му деца заминат с него, кой ще им плаща таксите до края на договора?

И аз мисля, че контакта ни по между ни е тук, а все за толкова разговори ще намерим по някой и друг лев. Не знам дали ще е оправдано да носиш още един телефон, да плащаш още една сметка макар и 5лв да е тя. Че какво толкова има да си говориш по телефон с някой от форума???
        +1
        Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Само три въпроса имам:

И аз мисля, че контакта ни по между ни е тук, а все за толкова разговори ще намерим по някой и друг лев. Не знам дали ще е оправдано да носиш още един телефон, да плащаш още една сметка макар и 5лв да е тя.
          Засега планът е следният, но може да претърпи промени.
          1. Сметките да се плащат по банков път, като се открият сметки в няколко банки, за да няма междубанкови трансфери.
          2. Има 2 хипотези. Първата е - аз гърмя. Втората е, че при получаване на карта се внася депозит равен на лимита за разговорите. Може да е 20, може да е 200 - кой колкото прецени, че ще изговори. Вероятно ще обвържем това със статута +ПЛ. Мисля, че никой от хората, които имат такъв статут няма нарочно да прави въртели. А ако има затруднения с плащането, просто ще ми прати съобщение.
          3. Разбрали сме се с БТК, че броят на картите в групата може да варира. Можем да изключваме карти с месец предизвестие.

Група към 3 оператора не знам дали е възможна. Аз поне не съм в състояние да уговоря, а и не виждам смисъл.
          Смяната на оператора става за няколко дни, стига да ти изтече договора. Номерата се запазват.
          Да носиш 2 телефона обикновено не е оправдано. Но единия аз бих си го избрал според месечната сметка.
          Дали се говори по телефон или не - де да знам. Моите сметки в последните години са между 107 (най-ниската) и 543 лв. (най-високата) за основния телефон и още 20-30 за резервния. Но знам, че съм изключение.
          www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
            1. Сметките да се плащат по банков път, като се открият сметки в няколко банки, за да няма междубанкови трансфери.
            Повечето от банките си начисляват такси за трансфери и в собствената си мрежа, например в Булбанк ми взимат 3 лева за превод, при положение, че внасям на каса в клона, където е сметката!
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Две страници умни аргументи. Всичките се свеждат до едно: трябва ни собствена Тетра.
              Сега остава само някой от имащите мнение да извади половин милиард суха пара, и аз ще го подкрепя.
              Кво правим? Говорим помежду си без пари, или се страхуваме от измама? Който излъже - ще има ли сурат да се появи отново тук? Който иска да бъде - ще излъже ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Две страници умни аргументи. Всичките се свеждат до едно: трябва ни собствена Тетра.
                Сега остава само някой от имащите мнение да извади половин милиард суха пара, и аз ще го подкрепя.
                Кво правим? Говорим помежду си без пари, или се страхуваме от измама? Който излъже - ще има ли сурат да се появи отново тук? Който иска да бъде - ще излъже ли?
                Да не би да няма досега такива случаи?!
                Идеята е най-малкото закъсняла. С години...
                Риска е за Офф-медия, респективно Форума.

Коментар

Вроденият ми Реализъм, ми казва, че "тая няма да я бъде", Но все пак ми е интересно какви условия, ще предложат операторите - чакам
                  Още един въпрос, как ще седят нещата с фирмите? ще се признава ли за разход, ДДС услугата в случая предлагана от Оффмедия? Мисля, че да, ама

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                    .....
                    2. Има 2 хипотези. Първата е - аз гърмя. ....
                    Владо, хипотезата е една: Ти гърмиш.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    .....Всичките се свеждат до едно: трябва ни собствена Тетра...
                    И собствен спътник. Малко паднаха цените за тон космически товар, сега е момента.

Коментар

утопия........

какво печели форума от това?
                      какво печелят участниците?
                      и накрая /по-скоро първо/ какво печели мобилния оператор?

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                        ...

И собствен спътник. Малко паднаха цените за тон космически товар, сега е момента.
                        Не искам да те разочаровам, НО с един спътник НЯМА да минеш

Коментар

Да вървя да се разправям с бившите си колеги за геостационарни гирлянди на три орбити ли?
                          Толкоз пари май верно няма да съберем.
                          Работата е по-проста. Малко по-прилични цени за потребителите, малко пари за финансиране на това място тук, и безплатни разговори между нас си. Всеки запазва досегашния си телефонен номер, все едно при кой оператор е бил до момента.
                          Колкото до изгърмяването на гаранта - въпрос на честността на участниците. Значи - на собствена чест. Стадо без мърша няма, но и мърша няма откъде да дойде, ако няма живо. Трудно ми е да си представя човек, който ще се лиши от тая компания за два лева. И за двеста да е - все тая - ще затвори много голяма порта пред живота си. Страната е малка - позорът ще е завинаги и навсякъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X