Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля спешна помощ за дистанционна камера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля спешна помощ за дистанционна камера

Здравейте,

имаме труден ремонт на труднодостъпно място - на 100 до 350 метра могат да стигнат един, най-много двама алпинисти. Идеята е на каските им да се поставят камери и инженерите да могат да гледат online ремонта и да наставляват.

Задачата е да закараме сигнала от камерите до компютрите на инженерите с разумни средства.

Операцията трябва да е около три часа - да се предвидят подходящи батерии за камерите горе.

Предварително благодаря

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

От: Моля спешна помощ за дистанционна камера

Най-тъпата цветна PAL камера с необходимия размер и резолюция 720 реда. Комбинирана с видеосендер (на колана примерно) и батерии пак на колана.
    Долу телевизорче или .....
    Звънни на Веско за готини видеосендери. Може да има и нещо под наем!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Кабел може ли да виси от тези хора до долу !Имам каквото ти трябва но цената няма да ти хареса ! Лаптоп с камера горе ,долу рутер и втори лаптоп ,просто като вариянт скайп и т.н
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
        Здравейте,

инженерите да могат да гледат online ремонта.

Т.
        Какво значи Onlain, през интернет ли? Инжинерите къде са, долу или...?

Коментар

Камера за радиоуправляем модел на хеликоптер не ти ли върши работа. Предава сигнала по радиоканал. Или IP камера по Wi-Fi.

Коментар

http://spytech.bg/bezjichni-kameri/71/
            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
            Grand 3.1TD
            0898 620 306 Стоян

Коментар

През GSM не става ли - видео връзка.
              Ако има покритие това е вариант. И камерата и батериите са готови за такива връзки.

Коментар

до всички отзовали се - Благодаря!

малко уточнения:

1) Става въпрос радиокули: на върха на кулата на вр. Ботев - около 120 m, но много тясно място. Другата кула е Венец - около 350 m - там качването и укрепването на алпиниста е 90 min;

2) За проводникова връзка е почти немислимо. Покрай всички фидери, въжета, силови кабели и антени една жица в повече е нежелана;

3) Силно ме притеснява разстоянието, особено на 350 m;

4) Местата са с много действащи антени. Вярно е, че се изключват по време на монтажа, но от съседните сгради и мачти все остава някоя да шуми

и малко въпроси:

1) Камерите за хеликоптерните модели на какво разстояние работят?
                2) Има ли камери за каска (като Go Pro) които да се свързват с видеосендер?
                3) Къде се предлагат видеосендери?

Благодаря

Т
                Good guys drive Land Rovers!

Коментар

GoPro доколкото знам, само може да записва, незнам дали има изводи от които да и се изведе сигнал, но дори и да стане, като изключим това, че е специално за закрепане на каска, големината и е не по-малка от тази на една куполна камера...
                  Та ако има изход, варианта е а се включи един sender на 2.4Ghz а другия сендер да е долу, и към него да е включен монитор. Само незнам на какво разстояние работят тези обикновените сендери, които се продават по-магазините, но има професионални модели, които ще свършат работа...

Според мен най-добрия вариант е една куполна IP камера като тази http://www.ipscam.com/en/Products/Me...eries/75.html#
                  Плюс 1-на акумулаторна батерия 12/12ампера в раницата и един рутер, дори един tplink ще свърши работа. Отдолу може да се сложи пак рутер или един loco station за по сигурно...

П.С. Камерата, акумулатора 12/18 ампера и рутера излизат към 400 лв...
                  Последно редактирано от Glow; 03-06-12, 11:35.

Коментар

Колко струва качването на инженера горе, за да свърши работата?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Колко струва качването на инженера горе, за да свърши работата?
                      Няма ли да се размирише много?

Коментар

Със стандартен WiFi на 120 м може и да стане при чист ефир, но на 300 м няма да работи без антени и т.н.
                        Задачата не е много проста, специализираните линкове са на доста сериозни цени.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Ако почвате първо от Ботев, можем да опитаме да помогна за антените на рутера. Имам допълнителна антена за рутер (купувах я за усилваща сигнала), но на новите рутери не им се развиват техните си антени. Имам и USB външна насочена антена с по-голям обхват от вградените в лаптопите. Имам и IP камера, която може да работи и на батерии, и с WiFi и с кабел. Та ако искате - елате в Троян, изпробвайте първо дали може да се сглоби работеща конфигурация с тия неща (ще трябват и рутер и лаптоп) и ако става - свършете си работата и после ще ми ги върнете.

По-лесен вариант ми се вижда с нет от GSM оператор, но тези които съм пробвал бяха ужасни.

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                            Със стандартен WiFi на 120 м може и да стане при чист ефир, но на 300 м няма да работи без антени и т.н.
                            Задачата не е много проста, специализираните линкове са на доста сериозни цени.
                            Аз затова предложих, от долу да има един http://www.ubnt.com/media/product/ai...tation-m-1.jpg насочен нагоре към алпиниста за по сигурно. Но си мисля, че и със рутер с по-голям обхват ще свърши работа...

А иначе относно цената, колкото и да струва ремонта, си струва като инвестиция, тък-като явно колегата се занимава с такива ремонти, и ако не с тези 2-та при следващите ремонити техниката ще се изплати...

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение

По-лесен вариант ми се вижда с нет от GSM оператор, но тези които съм пробвал бяха ужасни.
                              Нет от GSM оператор (ако става въпорос за 3G видео, за половин, един час сигурно ще излезе колкото техниката. А какво ще се види с тази 0.3Mpx камера е друг въпрос. Камерата трябва да е минимум 1.3 мегапиксела, препоръчително 2, за да се видят нещата както трябва...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X