Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от помощ за проект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужда от помощ за проект

Имам нужда от помощ за част от един проект в университета, че само той остана и май ще ме карат пак да плащам семестър и да се явявам чак септември на държавен изпит. Задачата ми е да направя блоково програмно прекъсване към една схема. Това е схемата, аз съм я правил и ми проверена и одобрена като вярна:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sh.28.5.jpg
Прегледи:1
Размер:70.0 КБ
ID:5973408
    Задачата ми да имам прекъсване на всеки 5msek което да проверява стойността на входното напрежение от аналоговия вход и ако то е по-малко от нула да го записва в регистър на UART с BCD или ASCII преобразуване до втория знак след десетичната . Ако напрежението е по-голямо от нула трябва да се изпраща към 7-сегментния индикатор. До тук сътворих това:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:posledna.png
Прегледи:1
Размер:30.4 КБ
ID:5973409
    Притесненията ми са относно BCD преобразуването тъй като на практика такова нямам, вчера го приемаше и така, но понеделник не се знае на какъв акъл ще е. Другото което не ми харесва е проверката дали е пълен регистъра RCSTA, не знам за така направена дали няма да ме върне, също е възможно да ме върне да избирам друг регистър въпреки че този вчера го одобри, но не се знае понеделник на какъв акъл ще е. Може би ще се заяде и за изпращането към дисплея въпреки, че и него вчера го прие така, но не се знае понеделник на какъв акъл ще е.

Не искам вие да ми го правите проекта, искам насоки. Моля да ми казвате къде бъркам за да не ходя напразно до Варна и да ме връща за грешки, че едно ходене ми е 20 лв. и почти цял ден загуба, а съм много закъсал финансово.

Вчера му висях на главата над 4 часа и му преправях 7-8 пъти блоковата схема за да се стигне до тази. Не сме ги учили тези неща и не ги знам, а преподавателя отказва да ни ги обясни. Преди да ми даде това задание за блокова схема бях почти минал с друго, но се оказа, че не е за мен и ми даде това. Как не го видя, че не е за мен като ме върна 5 пъти за преправяне преди това не знам, беше казал да му направя прекъсване без да пояснява какво. С това задание съм ходил само вчера. От 3 месеца си късам нервите с този проект, схемата съм я преправял няколко пъти заради грешки за да се стигне до тази. Които минаха на време ги пусна без прекъсвания, а за мен и още 10-ина други колеги като закъснели с предаването много държи и отказва да ни ги обясни нещата.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

От: Нужда от помощ

Вчера последния път ме върна защото бях сложил ако регистъра е пълен информацията да се записва буфер и каза, че няма нужда от буфер. Преди това ме върна защото бях сложил ASCII и BCD преобразувания едно след друго защото не знаех, че трябва да е само едното и нямаше време да прочета малко по-подробно. Преди това ме върна защото не хареса как съм сложил записването в буфера, който на второто ходене след това каза, че е излишен. Преди това ме върна защото бях сложил регистъра да се нулира ако е пълен и щяла да се изчисти старата информация, за това и сложих записване в буфера. Преди това защото нямах проверка дали е пълен регистъра.

Кажете, моля ви се, сега кое е грешно да знам да го оправя? Знам, че има хора тук които разбират от тези неща и може би незнанието ми им се струва смешно, но вече вземам да се отчайвам.
    Телефон - в профила!

Коментар

От: Нужда от помощ

Моля трийте! Доцентът прояви някакъв пристъп човечност и ни пусна.
      Телефон - в профила!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X