Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хардуерен capture на видео.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хардуерен capture на видео.

Здравейте,

трябват ми идеи за ХАРДУЕРЕН начин да се записва във някаква подходяща резолюция ставащото на екрана на системата ми. Колкото по-евтино - по-добре. Ако някой има опит в тази посока ще съм благодарен да го сподели. Реално целта е множество видеота с инструкции за потребителите. Проблема е, че PC-тата от които ще се правят видеотата са няколко и все са слаби за софтуерен вариант. Някои от системите имат да записват приложения във fullscreen, някои от които са DOS базирани (естествено под Windows), а други трябва да записват неща, като Excel например - т.е. не във full screen режим.

Всякакви предложения са добре дошили, но ако ще си говорим как да стане софтуерно смисъл няма, а и нямам 4000 долара за скъп мишпулт.

От: Хардуерен capture на видео.

Ако имах хубав монитор ти трабва само едно хубава USB web camera 2Mpx примерно. Която може да включиш в лаптоп примерно. Може да пробваш с видеокамера, фотоапарат...

Коментар

Имам доста читав монитор... въпроса е, че така ще стане гадно и неугледно, а повечето потребители са възрастни и с очила, което още повече ще създаде проблеми.

Трябва ми чист вариант да заснема екрана без прехвърляне наляво-надясно да маже резултата.

Коментар

Ами това е евтиния вариант, и мисля, че може да се постигне доста добро качество с хубав монитор и камера...
        Другия вариант за които се сещам е да се извежда видеосигнал от картата (примерно през видео аут) и сигнала да се кепчва с капчър, ТВ тунер...
        Вариант 3 които е доста интересен С софтуер за отдалечена администрация на да правиш каквото искаш на клиентския компютър, и да записваш всичко на твоя. Не съм се занимавал, но предполагам не е невъзможно, само трябва да се намери правилния софтуер... Така твоя компютър ще прави всичко, на отсрещния ще има само една клиентска програма няколко МБ...

Коментар

Не съм сигурен, че това което търсиш съществува. Кепчър картите са предназначени за видео-сигнал. От видео картата не е излиза такъв. Ако минеш през "тв-аута", това ще е катастрофално за качеството. Повечето надписи ще станат нечетливи.

Варианта с "римут декстоп" който е предложен ми се струва значително по-добър.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Не съм сигурен, че това което търсиш съществува. Кепчър картите са предназначени за видео-сигнал. От видео картата не е излиза такъв. Ако минеш през "тв-аута", това ще е катастрофално за качеството. Повечето надписи ще станат нечетливи.

Варианта с "римут декстоп" който е предложен ми се струва значително по-добър.
            Да ти призная има, да има подобен хардуер (води се hardware frame grabber) - например на Epiphan Systems, но е бясно скъп. Най-евтиният вариант е около 1000 USD в щатите. За съжаление това е само подобен хардуер - т.е. нямам представа дали наистина ще ми свърши работа - само предполагам, че ще го направи. Търся нещо, което да мога да си позволя без да се налага сериозна инвестиция. За съжаление подобен вид неща са доста зле откъм разпространение.

Вариант би било да се купи видео карта с два DVI/HDMI извода и на единият да се закачи нещо, което да си мисли, че capture-ва сигнал от телевизор да кажем... Проблема в тази постановка е т.нар HDCP - абревиатурата означава High Definition Copyright Protection. Иначе просто веднага ще си взема който и да е хардуерен capture - например Black magic Intensity Pro и ще си свиркам. Ако имаше как да се премине HDCP защитата може би щях да мога да го направя човешки...

"Варианта" със remote desktop просто не е вариант... Имам full screen апликации, които не вървят под Remote Desktop или останалите подбни технологии.

//EDIT: Мисля просто да рискувам варианта с Blackmagic Intensity Pro и ако стане - стане... ако не - жалко... Към края на следващия месец ще се чуе де

//EDIT2: Забравих - трябва ми и HDMI сплитер... Ако някой знае евтин вариант за целта - нещо под 100 лева няма да откажа помощ.
            Последно редактирано от господин никой; 31-05-12, 12:33. Причина: EDIT...

Коментар

Сплитера струва 15 кинта. Потърси в дЕдо Гугъл "HDMI Splitter" в "страници, написани на български", и си готов. Фирмата, дето го продава е IC Intracom, и пише че го имат наличен. Води се "преходник", обаче.

За HDCP-то мисля не трябва да се притесняваш.

И защо "Intensity Pro", а не "Intensity shuttle for USB 3.0" ? USB 3 вади такъв обмен, че ще ти хвръкне капата, а shuttle има освен HDMI, и всякакви други входове.

ПП: Виждам че и "Pro" - то има тия входове (явно на голямата D букса), ама пак няма сми ми се струва - другото е външно устройство, закачащо се през USB. За нула време го връзваш към квото дойде.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не искам да съм песимист, но силно се съмнявам, че ще накараш Blackmagic Intensity Pro да кепчва сам от себе си, защото просто няма такава функция заложена в него! Това не означава, че няма да ти трябва, но просто за нуждите ти, ще ти трябват два компютъра - единия с видеокарта с качествен видео изход (съобразен с входовете на Blackmagic Intensity Pro), на който извършваш демонстрациите, другия с Blackmagic Intensity Pro, който кепчва сигнала, но пък тогава ще ти върши работа и кой да е хардуерен видео кепчър - в смисъл, че ако не държиш на HD сигнала, можеш да си вземеш нещо почти за без пари...

П.П. Днес малко по-късно ще експериментирам различни варианти с
                Blackmagic Intensity Pro според нуждата ти (един приятел има 3 в студиото си) и ще ти кажа какво може да се направи и дали въобще има смисъл да го купуваш...
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 01-06-12, 07:31.

Коментар

@sparkybg - сплитера си е сплитер - струва около 115 лева, защото в него има чип, който декриптира HDMI сигнала (който по принцип е криптиран), заради т.нар HDCP за който говорих по-горе... Ще съм доволен да го намеря поне на 80-90.

//EIDT: Не искам външната карта, защото тя изисква USB версия 3, което на моите стари машини няма. За мен не е голяма драма да слагам и махам две платки от системите. Само драмата е за PCIe-то, което го няма на някои от най-старите машини - там вече ще мисля варианти.

@Марто - ще ти бъда много благодарен, ако можете да го тествате, но без съответният сплитер няма как да го стане... Ще ви избие черен екран заради това, че не е декриптиран сигнала от видео картата. Все пак всяка информация по въпроса ще ми е от помощ. Не ми се дават ~700 лева за hardware (приемлива видео карта, сплитер и Intensity-то са горе-долу толкова) без яснота какво по дяволите правя.

//EDIT:

Всъщност до колкото разбирам реално постановката е следната - видео картата, от нея в сплитера, от него в монитора и Intensity Pro-то.
                  Последно редактирано от господин никой; 01-06-12, 16:28. Причина: смислова добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    @sparkybg - сплитера си е сплитер - струва около 115 лева, защото в него има чип, който декриптира HDMI сигнала (който по принцип е криптиран), заради т.нар HDCP за който говорих по-горе... Ще съм доволен да го намеря поне на 80-90.
                    Съвсем ли си сигурен че по кабела между компютъра и монитора върви кодировка? Щото аз съм почти сигурен че не върви, особено на по-стари устройства с DVI, който с преходник за 2 лева става на HDMI, и всичко си върви безгрижно. В смисъл, ако си пуснеш филм от легален източник и легално устройство (например DVD плеър) е едно, а ако си кепчърваш екрана на компютъра - малко по-друго. Аз те съветвам все пак да опиташ 15 левовия сплитер, който си е буквално това - просто сплитер. Нищо не кодира и нищо не декодира.

Междувпрочем HDCP вече също е разбито. Поредния безсмислен напън на медийната индустрия всичко живо да им плаща лицензчета, таксички и прочие.

ПП: Впрочем, силно се съмнявам стара слаба машина да може да кепчърва пълноценно. Щом има такива и без PCI Express, хавата съвсем се размирисва. Ако вземеш USB устройството, трябва да намериш един единствен компютър с USB3, или да му сложиш USB3 платка или ExpressCard, ако е лаптоп. Аз например съм си взел ExpressCard за лаптопа.
                    Последно редактирано от sparkybg; 01-06-12, 19:01.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, напълно сигурен съм, че върви криптиране. Когато ЗАПИСВА това криптиране се задейства и предотвратява записа. Резултата е най-често директно съобщение, че нямаш право да записваш или просто черен екран. Целта уж е да се спре 0-day пиратството на медиа, но... реално не прави нищо.

Реално както по-горе писах - мисля, че постановката е:

HDMI извода на видео картата -> HDMI кабел -> HDMI splter-а (реално не прави нищо освен да маха HDCP защитата)

извод 1 на сплитера -> HDMI кабел -> Blackmagic Intensity Pro

извод 2 на сплитера -> HDMI кабел -> монитор

Коментар

Егати сложните постановки за нещо толкова елементаро като да заи запишеш екрана... Ти сигурен ли си, че с софтуер няма да стане? Казваш някои компщтри имат Pci-E значи на са толкова зле. Дори и слабите ако имат 1Ghz процесор би трабвало да е достатъчен...
                        Иначе маи ти трябва това - http://www.vgacapture.com/

Коментар

Всяка една система, която подкарва що годе Windows XP може да записва видео от екрана си... Проблема е, че това видео е много накъсано за да свърши работа. Дори и наистина high end системи - например с i7 процесори имат проблем да записват повече то двайсетина минути без насичане при стандартна резолюция за десктоп.

Колкото до dongle-чето - да знам за тях, но тези, които ще ми свършат работа почват от 1000 долара от производителя. Иначе дори имат модел, който е с автономна памет и позволява дори да си запишеш и това, което правиш по BIOS-а си... ако ти се намират 1500 долара и има кой да ти го внесе без мито и п.р.

Коментар

нямам идея какви са тия i7 процесори където имат проблеми да записват повече от двайсетина минути -преди 10 минути 1 час гледах 720p рънове на акт 4 на диабло 3 което беше часове - ако са ти стари машините значи и резолюцията няма да е да е hd няма да е дори 1280/1024 а навярно ще е надолу - което не е проблем записваш в мпег1 на някой голям диск и след това на по сериозна машина мачкаш до мп4
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Домашната ми машина е на такъв... най-обикновено i7 на Intel. Ако визираш youtube стриймърите... не знам какво и как го правят, но при мен не се получава. Проблема не е толкова процесора, колкото количеството информация, което се записва на харда ти, ако няма нещо, което да го компресира в реално време. Точно за това заговорих за intensity pro-то и останалите подобни - това е което правят - хардуерна компресия в реално време. Представи си тест - една минута време без звук на 1280 по 1024 е малко повече от 1.1 гигабайта. Същата в компресиран вариант е около... 50 меги. Просто в повечето случай колкото и да компенсира с процесор и рам в един момент буфера на диска се препълва и почва да хълца.

Системата е гореупоменатото i7 с жалка nVidia GT9500 (в момента не ми трябва повече) и отделен диск само за capture-а - WD Black Edition 1 TB. Това се разхълцва след 20-тина минути запис - и нормално - доста сериозно усилие си е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X