Не може да искаш да приемаш наземна телевизия независимо дали е аналогова или цифрова със сателитна антена. Те работят на съвсем различни честоти. А иначе коаксиалният кабел от сателита ще ти свърши работа, но ако накрая му закачиш директорна антена за дециметровия обхват. В зависимост интензитета на сигнала би могъл да я хващаш идеално DVB-T- то и с най-обикновена стайна пръчковидна антена за старомоден телевизор отпреди 20 год.
Естествено, че не може.Но 1 годишния ми син без реклами не може да живее и търсих нещо да спаси положението докато оправя сателитния приемник.
Значи искам да си прекарам антена на покрива за въпросната ЕФИРНА цифрова телевизия [DVB-T] .
Въпроса ми е следния с какъв кабел се извършва следната операция коаксиален или от онези (старите двужилни антенни) кабели.
Пробвах сложих му директно коаксиалния кабел на сателитната антена която е 4 етажа нагоре и нищо... Пъхнах в буксата на ТВ-то обикновен меден кабел 20 см. хвана картина с много лошо качество (quality 3 от 10).
Свързах медния с този на сателита и се получи горе долу добре.Та мисълта ми е да не правя някакви такива отчаяни опити другият път когато ми се развали сателита или не съм го платил да имам готово решение.
Ако някой е правил операцията да даде съвет за кабел,антени и всичко което се сети.
За Цифрова ефирна телевизия се използва антена за наземна телевизия, а не сателитна антена! Пробай със смяна на антена и обикновен коксиален кабел
При мене има само бтв и тв7 преди имаше и други - но изчезнаха след малко ще сканирам наново - ама може да ми е малка антената
Имайте предвид, че се подменят предавателните антени по кулите и се променя поляризацията от хоризонтална на вертикална. Ако ви е влошено приемането може да се оправи като си завъртите външните антени "вертикално" спрямо сегашното положение.
Мисля, че смениха поляризацията и на аналоговата, поне на предавателите, за ретранслаторите не знам. Европейска директива.
Предполагам, че тоя сайт го знаете, но все пак - http://www.predavatel.com/bg/karta/
Мисля, че смениха поляризацията и на аналоговата, поне на предавателите, за ретранслаторите не знам. Европейска директива.
Предполагам, че тоя сайт го знаете, но все пак - http://www.predavatel.com/bg/karta/
Супер инфо. благодаря.
TOYOTA LJ70 3D Common Rail
TOYOTA BJ40 3.5D
Венци 0887551059
Здравейте, реших да пиша тук, вместо да отварям нова тема. Някой има ли скорошни впечатления от вътрешна антена за ефирна телевизия? Телевизорът си има нужните цифрови тунери, така че търся само антена. Активна или пасивна да е и дали изобщо тези за вътрешно ползване вършат работа?
Коментар