Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течност за почистване на леща - CD/DVD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Течност за почистване на леща - CD/DVD

Каква течност би могла да се използва за почистването на четящата леща?
    Имам диск за почистване но ми се ще капна нещо да се изчисти по добре.

От: Течност за почистване на леща - CD/DVD

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
    Каква течност би могла да се използва за почистването на четящата леща?
    Имам диск за почистване но ми се ще капна нещо да се изчисти по добре.
    Аз ги чистя с вода. Може и да бъркам теоретично (не разбирам от химия), но досега е давало добър резултат. Лещите обикновено са пластмасови, рядко стъклени.

Дисковете за почистване обикновено си идват с тубички с лубрикант. Не съм виждал траен ефект от използването им. Досега все съм отварял устройството и съм бърсал ръчно лещата с памук с малко водичка. Оставям я да се изсуши, сглабям и работи чудесно.

Коментар

Обикновено нищо не помага, защото лещите от доста години се правят от старееща пластмаса, която помътнява цялостно и нищо не става от нея. Въпреки това, аз съм използвал изопропилов алкохол с частичен успех. Голямо изключение беше някакъв доста стар плеър, който след процедура с изопропилов алкохол работи поне още 2-3 години без никакъв проблем.

Успех.

Коментар

течността се казва изопропилов алкохол....
        за капване върху диск за мокро чистене

Диск за сухо почистване е просто диск с четка..

И двете притежават феноменалната способност да убедят собственика им, че е направил, каквото може..

А собственика просто трябва да си сипе една, две, или повече дози от един друг алкохол ( да речем от бутилка с квадратен или триъгълен профил) за Бог да прости устройството, и да си купи ново...

това е от практиката, де, ако някой иска да теоретизира - тука е темата..

от двадесет и няколко години си вадя хляба и с такива нещица - ако някой иска да ме убеди в противното на казаното от мен, много ще трябва да се препоти...

пък ако успее да ме убеди - с факти, де, спирта е от мен - и изопропилов, и дестилиран по разни чалъми от Кентъки, и прочее..

сервизната база е от мен, естествено - просто - уелкъм..
        Последно редактирано от Veni1; 14-12-11, 21:44.

Коментар

Мерси за бързия отговор! А къде да го търся този изопропилов алкохол? Аптека?

Коментар

Абе налей си чаша ракиджос капни две три капки от чашката (е разхищение си е, ама няма как...) върху някое памуче потъркай, сглоби го пак. Ако има подобрение си налей още една да го отпразнуваш, ако ли пак си налей и отпий с мъка...

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
              Абе налей си чаша ракиджос капни две три капки от чашката (е разхищение си е, ама няма как...) върху някое памуче потъркай, сглоби го пак. Ако има подобрение си налей още една да го отпразнуваш, ако ли пак си налей и отпий с мъка...
              в ракиджоса има доста неща, дето не са за миене, за пиене са

във водката - също..

Спирта е за миене, другото е за пиене....

Понеже миенето не помага, другото се налива по вкус, и по мерак - за количеството, де

Успех!

Коментар

Стига бе кажете сериозно! Къде да го търся да го купя?

Коментар

Ми принципно наистина в аптеките би трябвало да имат даже мисля и на ампули го има.

Коментар

Стига бе кажете сериозно! Къде да го търся да го купя?
                    Преди много години, когато се продаваха дискети, и компютрите имаха флопита, тогава имаше и китове за миене на главите на флопитата - дискета и шишенце с изопропил...
                    От тогава до сега мина толкова време, колкото от 8" дискета до 5,25" такава....

не се хаби, действай като македонеца - еб%ш и хвърляш....

Ако ултрастрашно си решил да се правиш на Христос - ще ти пратя едно шишенце - двайсетина грама - ама това са пари, дадени напразно за куриер...

Прежали, налей си, и си купи ново...- разумната инвестиция

Коментар

Veni1
                      Става въпрос за навигацията в колата не е за обикновенно компютърно DVD.
                      Чете отвреме на време и явно е мръсна лещата - ще пробвам да го чистя да видим какво ще стане и след това ще мисля какво да правя!

Коментар

Стига бе хора - или говорим за обикновено зацапване, или лещата е остаряла/повредена и наистина се хвърля. Не бих хвърлил нещо, което работи заради мърсотийка - не го правете и вие. Обикновената водичка върши чудесна работа. Лошото е, че дисковете не я вършат

Коментар

Veni1
                          Става въпрос за навигацията в колата не е за обикновенно компютърно DVD.
                          Чете отвреме на време и явно е мръсна лещата - ще пробвам да го чистя да видим какво ще стане и след това ще мисля какво да правя!
                          изчисти го сухо, ако не стане.....
                          exitus letalis..

Коментар

Вени , правиш ги тия неща така ли ?
                            Тук брата има 2 броя такива ... едното четеше по едно време Дисковете за навигацията в колата му ... после отказа и от тогава не бачка.
                            2рото е CD-Changer-a му ... и той работеше до скоро ... и после просто почна да пише CD-Error

Ако ги можеш , да ти ги пращам по доверен човек ... че това Волво (S80 98г.) , както е тръгнало скоро няма да има нито 1 работеща екстра
                            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                              Вени , правиш ги тия неща така ли ?
                              Тук брата има 2 броя такива ... едното четеше по едно време Дисковете за навигацията в колата му ... после отказа и от тогава не бачка.
                              2рото е CD-Changer-a му ... и той работеше до скоро ... и после просто почна да пише CD-Error

Ако ги можеш , да ти ги пращам по доверен човек ... че това Волво (S80 98г.) , както е тръгнало скоро няма да има нито 1 работеща екстра
                              Ти пък, не знаеш ли с какво се занимавам???

информативно, чейнджъра от джипа седи на рафта с надпис "безнадеждни", а чейнджъра от Мерседеса е перфектен - когато иска.. не е за профилактика, или за къпане - направил съм го отдавна..
                              знам какво иска, и знам колко струва.. няма да похарча толкова пари, естествено..

Мога да пиша в тая тема толкова много, точно толкова, колкото няма смисъл...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X