От: Странен казус с настройки на телевизор
Вече го направихме... тоест на втория час от разопаковането на телевизора, след като явно часовника не се влияеше от първоначалната найстройка за местоположение. В момента е с версия "LC-40/46/52LE/LU820E Software-Update - ver. 1.20-USB GB 35.47 MB 30.06.2011", която е и най-новата възможна. А гаранцията при firmware update отпада само ако си го купил от кофти търговец. Вярно ако го флашнеш кофти и не знаеш как да му направиш Test Point и да го рестартираш - ще си платиш препрограмирането. Аз се занимавам (добре де - занимавах) с правенето на т.нар. "Monster Packs" (любителски firmware) за мобилни телефони Motorola... и досега буквално стотици хора са ми минали пред очите (пряко и косвено) с кофти флашнати фърмуеъри. Все са се спасявали, а много рядко някой е стигал до сервиз, като дори в България за отпадане на гаранция при дефектирал телефон не е ставало и дума... с изключение на 2 места от големите вериги, които изглежда, че първо това погледнаха преди дори да видят къде е проблема 
А за връщане на телевизора мисля, че няма да стане и дума. Дори да не беше минал законно установения срок - това е толкова добър телевизор и то на такава цена, че заслужава дори да преглътнеш подобни проблеми.
Всичко сочи именно натам, но може би по-различно отколкото го казваш. Според мен близу предава всичко (вкл. българските канали) със сигнал в GMT+1, а после цифровите им приемници си го коригират от настройките. В случая CA картата на Conax няма подобни настройки... Телевизорът горкия си очаква коректна дата и час... Което изглежда при други оператори е нормално. Даже някъде прочетох, че разни оператори променят часа само на някои от чуждоезичните канали така, че рекламите за "кое кога ще се излъчва" да съвпадат с българското... В близу май всичко е с голямата секира фиксирано на GMT +1...
Ще взема да вдигна този телевизор и да го пробвам на друго място при друг кабелен оператор... Ама си е разправия
Ако някога някой във форума се появи с подобен телевизор ще се радвам ако пише как са нещата при него.
Първоначално публикуван от господин никой
Преглед на мнение

А за връщане на телевизора мисля, че няма да стане и дума. Дори да не беше минал законно установения срок - това е толкова добър телевизор и то на такава цена, че заслужава дори да преглътнеш подобни проблеми.
Първоначално публикуван от jumboframe
Преглед на мнение
Ще взема да вдигна този телевизор и да го пробвам на друго място при друг кабелен оператор... Ама си е разправия

Ако някога някой във форума се появи с подобен телевизор ще се радвам ако пише как са нещата при него.
Коментар