Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да желирам колофонен флюс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да желирам колофонен флюс

Тъй. Понеже ми писна да мия платки до припадък от магазинския no-clean флюс, реших да опитам да си направя собствен, а именно - колофон, разреден в изопропилов спирт. Колофона го разредих. Стана малко редичък, но не това е главния проблем. Дори и да беше по-гъст, то пак щеше да е най-много с консистенция на пчелен мед, а аз не искам това. Аз искам да добавя нещо, за да се желира. Но не да стане като желираните мечета, а да стане като паста.

Някакви идеи?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Как да желирам колофонен флюс

Желатин? (извинявай, ама не можех да се сдържа)
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Желатин? (извинявай, ама не можех да се сдържа)
      Защо се извиняваш. Явно съм бил достатъчно гламав, за да не се сетя сам.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С желатин или агар-агар няма да стане на паста, а на желе. Със семки от дюля пак така
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дай да скапем и тази тема.
          Защо трябва да е като паста? Пастата се нанася по-трудно. Абе, ползва се за единични спойки, които не се предават на колофона. Разтворът може да го нанасяш и в определена точка, а и може да намажеш цялата платка. Не е нужно да редиш елементите веднага. Може да забравиш за платката и след година тя пак ще има флюс - за разлика от пастата. Разтворът може да нанасяш с четка, парцал или пръст - пак за разлика от пастата. Та за какво ти трябва паста? Давай да научим нещо.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Дай да скапем и тази тема.
            Защо трябва да е като паста? Пастата се нанася по-трудно. Абе, ползва се за единични спойки, които не се предават на колофона. Разтворът може да го нанасяш и в определена точка, а и може да намажеш цялата платка. Не е нужно да редиш елементите веднага. Може да забравиш за платката и след година тя пак ще има флюс - за разлика от пастата. Разтворът може да нанасяш с четка, парцал или пръст - пак за разлика от пастата. Та за какво ти трябва паста? Давай да научим нещо.
            Дребни SMD компоненти. То си има флюс за тая работа, обаче се мие трудно. Предния път за една платка изхарчих 2 кила спирт и неизвестно количество вода, и пак имаше местенца, дето остана. Нанася се преди самото запояване, със спринцовка. Онова е като рядък гел. На топлина става течен. Като миеш със спирт уж се мие, но в момента, в който спирта изфиряса, става същата гелова гнус. Разбирай - спирта го разтваря, но бавно и трудно, дори да потопиш цялата платка във спирт.

Коментар

Ползвай хацетониум бре. Мие доста по-добре от спирта. Няма да се учудя ако е и по-малко вреден от изопропиловия...
              Пробвал ли си кометския флюс IF8300. Прилично се държи, относително лесно се мие...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Ползвай хацетониум бре. Мие доста по-добре от спирта. Няма да се учудя ако е и по-малко вреден от изопропиловия...
                Пробвал ли си кометския флюс IF8300. Прилично се държи, относително лесно се мие...
                Изопропиловия не е вреден. Трябва да смъкнеш към 250 грама, за да има токсичен ефект. Просто не става за пиене, щото е гаден на вкус. Метиловия е гадния. Ама изопропиловия чисти по-добре и от етилов, и от метилов. А от ацетона на електролитите им изчезват надписите, а и на разни други пластмасарии им идва в повече.

Точно 8300 ползвам, и точно него трудно го мия. Може би ако остава платката за известно време накисната, резултата би бил по-добър, ама пак си е гнус.

Коментар

Сложи още колофон и ще стане на паста .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Сложи още колофон и ще стане на паста .
                    Ще стане на пчелен мед. А аз искам рехаво желе. Да не тече, демек. Утре ще пробвам с половин идейка желатин, да видим какво ще излезе.

Коментар

Няма да стане пчелен мед пробвай, ще видиш .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X