Педи няколко дни си купих 4 от тези литиево-йонни батерии на цена 8лв за брой, трябваха ми за един винтоверт. Цената е безумно ниска, затова предположих , че капацитета няма да отговаря на написания, който също е нереален за този вид батерии. Продавачката каза , че били за фенерчета и били малко по-дълги от тези за лаптоп, но аз се досетих, че е заради пластините, което пък за мен нямаше никакво значение . След като ги обелих се оказа, че това са стари елементи от батерии за лаптоп, понеже се виждаха останки от точковите заварки на откъснатите пластини. Сред четирите батерии имаше и една, която изглеждаше нова, а другите три бяха различни по вид.
Реално един такъв стар елемент би работил безгрижно на фенерче и трудно може да се усети разликата, която се изразява в по-голям максимален ток , който може да отдаде новия елемент и малко намален капацитет при стария елемент.
Реално един такъв стар елемент би работил безгрижно на фенерче и трудно може да се усети разликата, която се изразява в по-голям максимален ток , който може да отдаде новия елемент и малко намален капацитет при стария елемент.
Коментар