Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измамни батерии внимавайте !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измамни батерии внимавайте !

Педи няколко дни си купих 4 от тези литиево-йонни батерии на цена 8лв за брой, трябваха ми за един винтоверт. Цената е безумно ниска, затова предположих , че капацитета няма да отговаря на написания, който също е нереален за този вид батерии. Продавачката каза , че били за фенерчета и били малко по-дълги от тези за лаптоп, но аз се досетих, че е заради пластините, което пък за мен нямаше никакво значение . След като ги обелих се оказа, че това са стари елементи от батерии за лаптоп, понеже се виждаха останки от точковите заварки на откъснатите пластини. Сред четирите батерии имаше и една, която изглеждаше нова, а другите три бяха различни по вид.
    Реално един такъв стар елемент би работил безгрижно на фенерче и трудно може да се усети разликата, която се изразява в по-голям максимален ток , който може да отдаде новия елемент и малко намален капацитет при стария елемент.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02112011420.jpg
Прегледи:1
Размер:90.6 КБ
ID:5945042
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

От: Измамни батерии внимавайте !

Хммм. И аз купих подобни от Илиенци преди няколко месеца, но цената бе 5 лв. Използвам ги за лазера и за cree фенерче. Работят прекрасно и капацитета им на пръв поглед отговаря. Сравнявал съм ги с оригиналната батерия на лазера, която е 3500 mAh.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      Хммм. И аз купих подобни от Илиенци преди няколко месеца, но цената бе 5 лв. Използвам ги за лазера и за cree фенерче. Работят прекрасно и капацитета им на пръв поглед отговаря. Сравнявал съм ги с оригиналната батерия на лазера, която е 3500 mAh.
      Точно такива си взех и аз.Имам 10тина из жипката по къщи, фенерчета и тем подобни. Вече 3-4 години си ги карам безгрижно. Точно на същата фирма UltraFire само че капацитета на най-голямата която имам е 3200mAh.

Поздрави !

Коментар

В този размер (18650 = 18мм диаметър и 65мм дължина), капацитет над 3Ач си е техническо предизвикателство, по лаптопите се движат такива между 2.2 и 2.8Ач. 3800 със сигурност е свирепо менте.

Една отделна тема е защитния им чип, който може да го има или да го няма, да позволява или не последователно свързване и други такива.

Коментар

На фенерчето ми Cree е абсолютно същата батерия,но за сега не съм имал проблеми с нея.Китайците може да слагат такива стари батерии за да не се вкарват в разходи да произвеждат нови.
          0885719173-Красимир

Коментар

По-вероятно е въобще да не са стари, а да са от непродадени количества от други изделия, които са разглобени за да бъдат ползвани елементите.

Коментар

Замерванията сочат към другата хипотеза.
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Как им измери капацитета?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Как им измери капацитета?
                  Добър въпрос Не че няма как, но отговорът ще е интересен. Предполагам някакъв сравнителен метод, освен ако не сме попаднали на човек работещ в специализирана лаборатория

Коментар

Лаборатория не е проблем да се спретне, но не ми е нужна вмомента. Използвах сравнителен метод с ток на късо за 1-2 секунди . Трите привидно стари батерии даваха 12-13А , а четвъртата привидно нова излизаше от обхвата над 20А .
                    За мен това са употребявани батерии, всеки да си предценява за себе си дали да ги използава и за какво, това е личното ми мнение .
                    Може да отидете и с уред в магазина
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Аз пък ги преслушвам с леко модифициран MHC-9000, който оригинално може да брои капацитета само на 1.2-1.5 волтови елементи.

Токът на късо съединение зависи от много работи и на изправни елементи спокойно може да се различава 3-7 пъти. Е, при постоянното съпротивление на прибора, може и по-малко да се различава, но пак доста.

Коментар

Аз също съм правил тестове в тази посока, макар и не на въпросните батерии. Използвах товар, стабилизатор на ток и часовник. Разрядния ток го избрах според условията на експлоатация като 1/10 от очаквания капацитет и за гранична стойност на разряда избрах момента в който разрядния ток започна стръмно да спада. Помня че се опитвах да измеря капацитета на 7 Ah гелов акумулатор и при ток 700 mA срива на тока настъпи малко след 6-ия час, т.е определих капацитета му на около 4.5 Ah. Вероятно при по-малък ток щеше да покаже по-голям капацитет, но мен ме интересуваше на какво мога да разчитам при консумация от около 600 - 700 mA. Меренето на късо не считам за достоверен метод освен ако намеренията не са да се ползва за стартов акумулатор. Тока на късо зависи най-вече от вътрешното съпротивление на елемента и няма пряка връзка с капацитета му. Може да има огромен капацитет и голямо вътрешно съпротивление, както и обратното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X