Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да правя със стар плазмен телевизор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да правя със стар плазмен телевизор

След 10 годишна вярна служба май и дойде времето за пенсия. Работи , но докато се появи нещо на екрана
    минава над половин час. Не знам какво да я правя. Да я давам за ремонт ли? Да търся да ми я изкупят някъде ли ?
    За рециклиране ли да я дам?

От: Какво да правя със стар плазмен телевизор

От плазмите стават прекрасни стенни отоплителни тела. Дори при липса на видеосигнал (черен екран) преобразуват почти 95% от консумираната енергия в топлина, а консумират не малко. До скоро в къщи ползвах една 60-ка на LG. Модел отпреди 4 години. Въпреки че нищо и няма я закарах на вилата и сега хем се отоплявам с нея (е не само с нея) хем си зяпам. Консумира 650 W.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
      От плазмите стават прекрасни стенни отоплителни тела. Дори при липса на видеосигнал (черен екран) преобразуват почти 95% от консумираната енергия в топлина, а консумират не малко. До скоро в къщи ползвах една 60-ка на LG. Модел отпреди 4 години. Въпреки че нищо и няма я закарах на вилата и сега хем се отоплявам с нея (е не само с нея) хем си зяпам. Консумира 650 W.
      Може, ама в банята и на всяка стена по един...поне.
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Явно не ти се вярва Уточнявам: става въпрос за плазмен дисплей, не за LCD или LED. Помещението е с прибл. размери 4 х 5 метра. Масата е на около 3.50 м от дисплея. Още щом грейне имаш чувството че си на слънце. Площта на 60'' дисплей е 1.15 кв.м. Нагрява се до 45-50 градуса. Консумира 650 W от мрежата. Излъчва в топлина почти толкова. Затова и плазми над 40'' вече са забранени в ЕС. Няма ги и на пазара от повече от година. Както и 100 ватовите лампи с нажежаема жичка. И тях заради ЕС.

Коментар

Както и 100 ватовите лампи с нажежаема жичка. И тях заради ЕС.
          Явно има разлика между ЕС и ЕС. Това лято в Мадрид, си купихме 100 ватови крушки с нажежаема жичка
          JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Забравете го това за ограничението за 100 ватовите крушки. В железарията до нас (както и на много други места) имат 100, 150 и 200 ватови неизчерпаеми количества и като ги пипитах ми казаха, че си се внасят официално и по складовете на едро ги има.
            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
              Забравете го това за ограничението за 100 ватовите крушки. В железарията до нас (както и на много други места) имат 100, 150 и 200 ватови неизчерпаеми количества и като ги пипитах ми казаха, че си се внасят официално и по складовете на едро ги има.
              Не разбрахте ли вече, че във нашата родина всяко чудо е за три дена. Както преди 10-12г. например, като изкараш на авто пазара (и не само) да си продаваш колата, а редом с нея две гуми и един фар, трябваше да имаш касов апарат за стоките и частите които продаваш. Минаваше се на проверки и всички събираха за секунди бит-пазара.
              Пресен пример от преди няколко месеца-протестите срещу високите цени на горивата. Шумя се няколко седмици, и всички пак си наливаме нафта и бензин по 2.50.
              Кервана си въври..............

По темата - имам 42-ка на Панасоник, 400херцова плазма - че топли, топли, ами и се отразява сякаш на сметката за тока.
              Силата е нищо без контрол.

Коментар

То няма как хем да топли, хем да не трупа сметка. Но за в банята не е никак добра идея, освен ако не си решил да си правиш електрошоково епилиране
                Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                0894328706

Коментар

Брей аз си мислех че съм почернял от некъпане пък то било от взиране в плазмата - това с 42" плазми че са забранени къде го прочете ? Щото не е истина със сигурност.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Четох го преди повече от година, но за съжаление не помня къде. Факт е обаче, че в момента на пазара няма плазми с диагонал над 40''. За лампите с нажежаема жичка съм малко изненадан, но все пак живеем в БГ. През лятото търсех такива лампи и в Бриколаж ми обясниха че вече ги няма на пазара заради приемането на директива на ЕС. Все пак обаче сме в БГ и не се очудвам че все още се продават свободно. Ето и малко инфо по въпроса с лампите.
                    Последно редактирано от elbgt; 18-10-11, 12:06.

Коментар

............... Факт е обаче, че в момента на пазара няма плазми с диагонал над 40''......
                      Е как да няма. Пълно е
                      LZ1PER

Коментар

Извинявам се в такъв случай, вярно е пълно, но пак през това лято разпитвах в близкия Технополис и ми обясниха, че имат изостанали стари модели и че нови над 40 инча не получават. Останах в печатление че с плазмите сме до тук. А Директивата на ЕС наистина я има. Вероятно има някаква нова технология без живак и ще ги има. Това е добра новина за мен. Препочитам плазма пред всички останали технологии. може пък и да става въпрос за доизчерпване на количества, защото някак си 1150 лв за 50-ка нещо не ми се вързва

А ето и една поостаряла публикация по темата.

И още малко, но това съм го пропуснал. А и тия дето ми обясняваха в Технополис и те са го пропуснали.
                        Последно редактирано от elbgt; 18-10-11, 12:03.

Коментар

Никога, ама никога не слушай какво ти говорят т.н. консултант-продавачи. Целта на техните обяснения е единствено и само да ти продадат стоката която имат в момента
                          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                          0894328706

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
                            Никога, ама никога не слушай какво ти говорят т.н. консултант-продавачи. Целта на техните обяснения е единствено и само да ти продадат стоката която имат в момента
                            Точно така. В Технополис единия ми обясняваше за един модел хладилник, че са го получили от друг магазин, защото там не се продал и да бягам далеч от този модел, а на другия ден друг ми обясняваше, че същия модел бил върха за тая цена.

Коментар

Това с лампите е така.Много ме накефи една статия (не помня къде),където търговец в Германия (който си поръчвал крушките в Китай) си ги продавал спокойно под името "Мини отоплители".Използвал същия коз поради който се забранява използването на крушките.А именно че по-големия % енергия от тях се отделя под формата на топлина.
                              П.С. Страничен ефект на мини отоплителите е че излъчват светлина.
                              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X