Първоначално публикуван от stefsab
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Честотен преобразувател
Свий
X
-
Еми при монофазен честотен инвертор именно линейното напрежение е 220V. И ако двигателя е правен за линейно напрежение 380V (тоест при номиналната си мощност да работи в триъгълник), получаваш в най-добрия случай около 1/3 от номиналната му мощност, както ще да го свързваш.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Тук тънкия момент е, че двигатели на 380В в свързване "триъгълник" са малка част от двигателите за обща употреба. Просто са по-скъпи...
Масовите са на 380В в "звезда" и при конфигуриране в "триъгълник" стават за трифазно 220В, практически без загуба на мощност, но естествено токът се увеличава...
Всичките мотори, които съм "пипнал" са с изведени всички краища на намотките, с възможност за преконфигуриране от потребителя.
-
Те всичките са с възможност за преконфигуриране (всъшност, виждал съм само един без, с изкарани 4 жици), но далеч не всичките са направени да работят с линейно 220 в триъгълник. Не се сещам от къде би дошла по-високата цена - изискването към изолация и в двата случая е едно и също, токовете при триъгълник са по-малки, което по-скоро би свалило цената.
Както казах, не знам какъв е процента на такива изобщо на пазара. Не съм електротехник, за да са ми минали стотици през ръцете. На моето място с много мотори преобладават свързаните в триъгълник на 380V линейно.
И да, ако пусналия темата снима табелата, за конкретния казус всичко ще приключи.
-
При триъгълник, намотките са с около 1/3 по-дълги....
В определини места се предпочита двигателя да се пусне на "звезда" и като развърти - на "триъгълник". Но е при машини, които тръгват без товар. Целта е нисък пусков ток за двигател с голяма маса на ротора.
-
-
Яснооо, днес скучно ти е и се чудиш с кого да се надприказваш. Ама на мен не ми се пише толкова. Мързи ме.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКакто и да дефазираш синусоиди, получени от едно и също 300V DC (220V AC или 600V p-p), не можеш да докараш 380V AC (1100V p-p). Сам каза че трябва да се мисли - ми позамисли се.
Имаш 3 пълни моста вързани към едно и също входно 300V DC - айде да ми обясниш как точно ще получиш 1100V p-p между кои да е от 6-те извода на трите пълни моста, че аз нещо тая математика не мога да я измисля.
Ама ти пиши - не ми пречиш...
Коментар
-
Втрещяваш ме, чеСно.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЯснооо, днес скучно ти е и се чудиш с кого да се надприказваш. Ама на мен не ми се пише толкова. Мързи ме.
Ама ти пиши - не ми пречиш...

Ето ти монофазен инвертор:
https://mobile1.bg/produkt/chestoten...acon-za-7-4kw/
Ето ти трифазен инвертор:- Входящо напрежение: Монофазно AC180-250V 35A 40-60Hz
- Изходно напрежение: 3 х 220V 50A 0-400Hz
https://mobile1.bg/produkt/chestoten...i-isacon-tp-6/
Що тъй?- Входящо напрежение: 380 VAC +/- 15 %
- Изходно напрежение на инвертора: 3 x 380 VAC
Наблегни на трите моста, вързани към ОБЩО ВХОДНО DC 300V. Това на картинката ти не е това.
Напрежението вурху кондензатора е 300V при 220V вход. Айде сега да ме светнеш от къде в тая схема ще вземеш 537V потенциална разлика, така щото да можеш да получиш 380V AC между кои да са 2 фази?
На автомобилното аудио при 12V вход имаш най-много 8.5V синусоидален AC изход в мостов режим, точно както при вход 300V бихме имали максимум 220V AC на изхода.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Вие къде тръгнахте из дебрите на електротехниката.
Питащият да снима табелката на мотора и всичко ще се изясни.
Масово двигателите с тази мощност ги правят универсални,за да могат да се ползват в мрежи с 110v фазово(триъгълник)
и 220v фазово(звезда).
- 1 like
Коментар
-
Дебрите казваш...по скоро начални стъпки. И някой е явно проспал часовете по електротехникаПървоначално публикуван от plamenpe Преглед на мнениеВие къде тръгнахте из дебрите на електротехниката.
той сам ще се сети
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар