Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Микрофон за автомобилно радио с Bluetooth

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Микрофон за автомобилно радио с Bluetooth

Здравейте колеги.
    Взех СД радиоприемник с bluetooth за връзка с телефон (Blaupunkt Toronto 410BT).
    Приемника има вграден микрофон в лицевия панел. Но има вход и за външен микрофон, който явно може да се сложи на много по-удобно и близко до говорещия място.
    Предполагам, че за такива цели (ползване на телефон в автомобил) микрофона трябва да е с по-насочена диаграма, за да изолира донякъде външния шум.
    Та въпроса ми е - някой ползвал ли е допълнителен микрофон, какъв микрофон е ползвал (модел и т.н.), и доволен ли е бил.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

От: Микрофон за автомобилно радио с Bluetooth

Имал съм няколко фабрично монтирани, винаги са пред (зад) огледалото, но има един проблем - вентилатора когато обдухва стъклото създава често Ужасен шум и не те чуват. Така че мисли как да го защитиш от въздушните потоци.
    За съжаление марки и моделеи не знам
    Успех

Коментар

Обикновено производителя препоръчва микрофон за радиото. За Вашия приемник е подходящ този, препоръчан от производителя.
      Може да се пробва и друг електретен микрофон, от повреден GSM телефон например, в подходящ корпус и кабел с моно мини жак 3.5мм. Ако се сложи високо, над сенника, няма да има проблеми с шума.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Благодаря за бързите отговори....
        Веско, това е най-ефективното решение (благодаря за парт номера - не успях да го намеря сам), обаче цената му е >40лв ....
        Та затова се чудех дали трябва да откривам топлата вода или някой вече е пробвал/открил някое по-бюджетно решение (системата ще я сложа на едно служебно дизелче - безопасност на служащите). Както се казва - да не настъпвам чуждите търмъци
        Ако никой не е пробвал - ще пробвам с микрофон за ПС. А имам и няколко поразглобени телефона със здрави микрофончета - поле за изява има. Като място за монтаж - навярно ще е лявата греда, на най-близка дистанция до главата.
        Alex_markov имам 2 фабрично монтирани (на Кашкая и Мазда6) и при тях трудно ме чуват като се е усилил вентилатора... Но си мисля, че проблема е повече във фоновия шум, отколкото директно обдухване на микрофоните.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X