Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лична драма: Булсатком и телевизия Фиеста

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лична драма: Булсатком и телевизия Фиеста

Скъпи съотечественици,

Сянка на буреносен облак се носи над безоблачното и слънчево небе на семейния ми живот. Преди година станах абонат на Булсатком. С два преимника - ХД и обикновен и една антенка. И сега си имам Хоби и Хоби ХД. Да, ама жената си няма Фиеста. От Булсатком ми заявиха, че няма да пуснат Фиеста. Във тяхния форум, обаче, някакъв човек беше писал, че може със тия приемници да се хване и Фиеста, която била качена на незнам си къв спътник безплатно. Та въпросът ми е: "Може ли това да стане и как?". Технически съм що-годе грамотен, но сателитната техника ми изцяло тъмна Индия. Предварително благодаря за усията да ми отговорите.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

От: Лична драма: Булсатком и телевизия Фиеста

Пиши поне на кой спътник е. Иначе бих ти дал съвет да питаш в някой специализиран сат. форум. На мен тая техника ми е хоби, ама с тая информация не мога да помогна.
    Трябва инфо за:
    1. какъв приемник имаш
    2. на кой спътник е фиеста. Дали не е кодиран все пак? Виж lyngsat.com.
    3. имаш ли възможност да монтираш втора чиния, и кой ще ти я настрои. Обзалагам се, че Булсатаджиите няма да могат. Поддържа ли ти приемника DISEQ ключ, или ще е съвсем отделен приемник?
    п.с. то пък и една телевизия е фиестата ...
    Последно редактирано от Rabin; 29-09-11, 14:34.

Коментар

Трябва ти втора антена. Можеш да ползваш един и същ рисивър иначе. Аз съм така - с две различни антени и един рисивър, но втората ми антена е насочена към друг сателит.

Коментар

фиеста я има на два спътника.на 23 градуса изток Satelit BG.,и на 45 градуса изток-VIVACOM.
        Без втора антена,нама как.
        Сега гледам че на 23 градуса е кодирана.При виваком още не.Но и на двете места е на DVB S2.Тоест ще можеш да ползваш само HD приемника на булсатком,ама ти вече гледаш там Хоби тв,и жена ти при всички случаи ще ти дръпне дистанционното..
        Евентуално решение е и друг приемник,друг тв и друга стая.
        Последно редактирано от Румен Николов-sineto; 29-09-11, 15:12.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

фиеста я има на два спътника.на 23 градуса изток Satelit BG.,и на 45 градуса изток-VIVACOM.
          Без втора антена,нама как.

И май и двете са на DVB-S2, т.е. обикновена Делтичка няма да може да отвори каналите. Дори да са некодирани. Само с HD приемника с DISEQ!

Коментар

Имахме подобна драма заради детските канали и я решихме с допълнително включване на

http://vivacom.bg/tv/bg/OffersAndPrices/Offer/14

Настана мир и спокойствие за всички
            0889/ 634 448 - за приятели по всяко време...

Коментар

Ето това е ХД приемникът http://www.bulsat.com/hdtv.php . Другия въобще не знам какъв е.

Аз имам два телевизора в две стаи, обаче имам и два приемника - един ХД и един обикновен. Жалко, че няма как да стане с една антена.
              Последно редактирано от NovemberCharlie; 29-09-11, 15:29.

Коментар

Отскоро ( около седмица-две) вече можеш да имаш ХД и като допълнителен приемник, можеш и да си замениш втората Делта за ХД, само че се плаща - 58 лв беше по спомен. После таксата пак като за допълнителен - по 4 лв.
                Това обаче не премахва нуждата от втора антена.
                А техниците на Булсатком биха се справили и стази настройка, но се плаща.

Коментар

Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X