Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за wi-fi SD карта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за wi-fi SD карта

Здравейте. Видях скоро тези wi-fi SD карти

http://www.eye.fi/products/connectx2

Имам покет с wi-fi. Питането ми е- дали на място, където няма никаква друга мрежа, мога да изпращам снимки или клипове безжично до покета от апарата? И ако да, до колко метра приблизително?
    Някой има ли опит с такава карта?
    Извинявам се, ако темата я има някъде, колебаех се дали да не я пусна във фотораздела.
    Поздрави

От: Питане за wi-fi SD карта

Първоначално публикуван от 100yanov Преглед на мнение
    Здравейте. Видях скоро тези wi-fi SD карти

http://www.eye.fi/products/connectx2

Имам покет с wi-fi. Питането ми е- дали на място, където няма никаква друга мрежа, мога да изпращам снимки или клипове безжично до покета от апарата? И ако да, до колко метра приблизително?
    Някой има ли опит с такава карта?
    Извинявам се, ако темата я има някъде, колебаех се дали да не я пусна във фотораздела.
    Поздрави
    Съответното устройство не мисля, че би заработило с фотоапарат! Как фотоапарата, (като една доста примитивна в това отношение) машина да разпознае мрежата? Как да му я настроиш? Според мен същата може да се използва само за ПК без вграден (или с повреден) wi-fi адаптер.

Коментар

Точно за фотоапарати е. То и за компютър няма такъв интерфейс за wifi през sd карта... Явно го прави това прозрачно.
      http://support.eye.fi/product-info/c...ith-my-camera/
      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Съответното устройство не мисля, че би заработило с фотоапарат! Как фотоапарата, (като една доста примитивна в това отношение) машина да разпознае мрежата? Как да му я настроиш? Според мен същата може да се използва само за ПК без вграден (или с повреден) wi-fi адаптер.
        Картата се слага във фотоапарата. Моя го има в списъка, друг въпрос е, че картата тука струва много по-скъпо..въпроса е дали ще може покета да приеме, без никаква друга мрежа наоколо- картата адрес ли има, някакъв, като мрежа..не разбирам..та покета да я разпознае?

Коментар

Изглежда ми меко казано съмнителен продукт... Аз по принцип съм си скептичен към подобни нововъведения, но...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Изглежда ми меко казано съмнителен продукт... Аз по принцип съм си скептичен към подобни нововъведения, но...
            Видях ги в магазина на Фотопавилион до Хемус, съответно по 150лв за модела конект и 200 за гео. Може би,ако няма отзиви, да помоля модераторите да преместят темата в раздел фотография..или да изчакаме малко и после

Коментар

Видимо можеш да си качваш снимките само на компютър и уебсайт. За ВМ базиран покет за сега не виждам да има софт.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Това е една проста карта която има и wi-fi. Апарата я ползва като памет, а компютъра я ползва като wi-fi у-во от което безжично да си дръпне снимките, нищо повече не е като гледам. У-вото което ползва такава карта няма как да се възползва от wi-fi мрежа поради факта че му липсва софтуер за това.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Видимо можеш да си качваш снимките само на компютър и уебсайт. За ВМ базиран покет за сега не виждам да има софт.
                  Да, реално това ми е въпроса-дали трябва специален софт за покет или е предвидено да си се намират автоматично..или не става изобщо.

Коментар

Първоначално публикуван от 100yanov Преглед на мнение
                    Да, реално това ми е въпроса-дали трябва специален софт за покет или е предвидено да си се намират автоматично..или не става изобщо.
                    Мисля че това е отговора на зададения от теб въпрос:
                    http://support.eye.fi/product-info/s...d-hoc-wi-fi-2/
                    http://support.eye.fi/how-to-set-up-an-ad-hoc-network/
                    Между другото и аз преди ме мъчиши този въпрос и достигнах до извода че най-доброто практично решене е използането на micro SD карта с преходник когато се слага във фотоапарата а а като я пъхнеш в самия телефон си разглеждаш или копираш например снимките там но ако ти трябва да прехвърляш голям брой снимки директно в паметта на телефона то тогава може и да е проблем, но например новите WP7 телефони тяхната вътрешна памет представлява точно една микроСД карта.
                    Ако скоростта на картата е от важно значение за теб то скоро четох че Сандиск пускат скоро микро СД карти от клас 10
                    Ето едно интересно видео отнасящо се до Андроид
                    http://www.youtube.com/watch?v=T9wU60LCtf4
                    Последно редактирано от icpart; 30-03-11, 19:58.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X