Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се контакт/щепсел/превключвател с дистанционно управление.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търси се контакт/щепсел/превключвател с дистанционно управление.

Здравейте,
    Търсих в интернет - изскачат само някакви съмнителни модификации, при които се споменават максимум 30 метра обхват. Предполагам че тези 30 метра се постигат единствено между двама успоредно падащи парашутисти, в ясен пролетен предиобяд над огромна неурбанизирана територия.
    На всичкото отгоре, дистанционното е с размер на средноголям GSM.
    Някой дали е виждал нещо по-добро?
    Представям си дистанционно като за автомобил и обхват като на добра автоаларма.
    Благодаря предварително.
    Георги Тонев

От: Търси се контакт/щепсел/превключвател с дистанционно управление.

... а ти, колко си мислиш, че е обхвата на алармата?

Иначе, всеки електрончик може да налепи такова нещо от дистанционно+приемник за аларма и дребни реленца. Така ще ти е съвсем в представите. Остава да кажеш и какво искаш да управляваш.

Коментар

На Дайхатсуто алармата със сигурност хваща от над 50 - 60 метра без пряка "видимост".
      Иначе ми трябва за съвсем елементарни битови нужди.
      Примерно, майка ми като полива на вилата цветята да изключи помпата, когато реши и после да я пусне отново. Да контролирам допълнително осветление. Ала-бала...
      Нямам електричар под ръка и затова най-лесно ще ми е да открия някое готово решение. Има за около 40 лв едно, което контролира да 3 контакта, но... пак си мисля че тридесетте метра ще обезсмислят малко упражнението.
      Георги Тонев

Коментар

От сряда почва "Стройкото" в НДК може там да има, и БатВальо внасяше едно време, за управление на до10 автомата за ролетки, щори и т.н. ама дали още го прави, питай го....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Предполагам че нещо такова ще ти свърши работа http://www.argus.bg/bg/products_cont...t=78&cell=2221

Коментар

А на такива разстояния има само две смислени неща. Телефоните ДТМ, които не работят без централа, и радиото ЛПД, което вече не ти е харесало.
            ЛПД са радиоалармите, дрънкулките на автомобилните ключодържатели, покривните климатици, програмируемите девствени пояси за неверни жени, кулокрановете без кранист в будката горе, връзките между пилота и щурмана в не съвсем прогизнала гора.
            Може даже между терасата на вилата, и далечния край на маркуча.
            Технологията си е в ред, ти просто купувай не най-окаяните ментета.

Коментар

Колко трябва да му е обхвата, защото по магазините се намират такива, но са за "битови" нужди- да угасиш осветлението в стаята и т.н. и едва ли имат голям обхват. Също има дистанционни с приемащ модул като за кола който е с различни функции, но пак опираме до обхвата. Нищо не пречи да видиш в някой магазин за осветителни тела такова дистанционно и да го пробваш до какво разстояние хваща. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от neo13 Преглед на мнение
                Предполагам че нещо такова ще ти свърши работа http://www.argus.bg/bg/products_cont...t=78&cell=2221
                Пишат си че обхвата е до 10 метра, което обезсмисля устройството.

Иначе, ако има един гарантиран 30 - 35м обхват на открито, и около 10м вътре в помещения би било екстра.
                Изборът всъщност съвсем не е толкова голям че да предпочитам между по-качествени и по-лоши.
                "Hama" предлагат вариант за около 40 и нещо лева - два контакта и дистанционно, което контролира 6 контакта.
                Интересното в случая е че не предлагат отделно допълнително контакти, така че реално някак как да ползваш шест.
                Георги Тонев

Коментар

http://www.goodluckbuy.com/rf-wirele...switch-12.html

Коментар

Има едни дистанционн, подобни на автомобилни, които с нови батерии покриват 30-40м. Приемника е с 2 или 4 релета 2-5А. Има режими на включване и един бутон е за едно реле. 2 дистанционни и приемник с 2 релета струва към 50 лв.
                    Аз съм си сложил такива на автоматичните врати и с едно дистанционно отварям 6 врати на различни места. Можеш да си купиш и програмираш няколко дистанционни на различни приемници по произволен начин.
                    Пиши за какво ти трябва.
                    Ако ти е интересно мога да снимам.
                    Последно редактирано от drukman; 11-04-11, 10:56.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Всъщност вече поръчах едно готово изделие, включващо дистанционно и три контакта. Производителя твърди че обхвата на открито е 50м, а на закрито 15м.
                      Аз съм неверник и се надявам на поне 35 метра - открито, 5-10 метра - закрито.
                      Като направя тестове ще пиша отново.
                      Георги Тонев

Коментар

Колега пиши да видим доволен ли си, тъй като на скоро си взех ключ за святкане в спалнята (понеже ми е далече от леглото и като задремя пред телевизова адски ме мързи да стана) ма кво да ти кажа пълна помия, той се командваше от универсално дистанционно, в смисал аз ползвах от ТВ-то, като го гледах в бриголаж ми изглеждаше сносно + това че имаше и димер с който регулираш светлината.
                        Сложих го точно седмица изкарах и го махнах. То насочвам към него сигурно 1 минута доде точно го уловя каде тр. да се насочи. В началото си казах то ще се свикне ама след седмица станах луд и го махнах.

Коментар

Получих джаджата и тя работи!

Нямах много възможност да експериментирам, но е проверено че на около 50 крачки от къщата, пали и гаси касетофона, който е вътре без проблеми.
                          По нататък ще проведа по-сериозни опити.
                          Георги Тонев

Коментар

Снимай де!

...моляааа.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Понеже и мен ме гождеше адското любопитство, вдигнах морни кокали и направих следното изследване.
                              Живея на седмия етаж на панелен блок. Включих един от приемниците-превключватели в контакта в кухнята. Поставих човек, който да ми дава сигнали с фенерче кога превключвателя работи и кога не. Слезнах пред блока и започнах едно цъкане, цъкане, цъкане... Намерих мястото, след което вече дистанционното не работеше. Пробвах на затворен прозорец (PVC дограма) - очевидно нямаше значение дали е отворен или затворен, дистанционното си работеше.
                              Маркирах с камък мястото на което бях пред блока.
                              Аз съм инженер геодезист и мерките са ми ежедневие. Извадих тоталната станция и я сложих на перваза на прозореца. От контакта до тоталната станция измерих 2.38 метра. От тоталната станция до позицията си пред блока измерих:
                              - хоризонтално разстояние: 24.59м
                              - наклонено разстояние: 31.62м
                              - превишение: 19.87м
                              Тоест, дистанционното работи със сигурност на 2.38 + 31.62 = 34 метра
                              По техническа спецификация го дават с обхват максимум 30 метра, въпреки че на сайта на продавача пише 50, което си е чиста измама.
                              На затворено в апартамента съм го пробвал на 11 метра по права линия през един панел и две затворени врати.

Светнатия прозорец на последния етаж е моят. Снимал съм от мястото с максимален обхват.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01.JPG
Прегледи:1
Размер:52.4 КБ
ID:5270173

Това е поглед от кухненския перваз с тоталната станция в кадър:

Име:02.JPG
Размер:54.3 КБ
ID:5270172

Отчетите до "точката на обхват":

Име:03.JPG
Размер:65.1 КБ
ID:5270170

Самото устройство с два от превключвателите.

Име:04.JPG
Размер:74.3 КБ
ID:5270171

В комплекта са три превключвателя и дистанционно ~ 40лв. Могат да се докупуват допълнително превключватели, но са скъпи, идват около 14-15 лв бройката. Самото дистанционно може да управлява 16 превключвателя.
                              Ами това е.
                              По-подробно няма как да го опиша.
                              Поздрави.
                              Последно редактирано от VECTOR; 18-04-11, 20:47. Причина: Коригиран првопис...
                              Георги Тонев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X