Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за една задача за C++

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за една задача за C++

Здравейте!
    Ще се радвам много, ако ми помогнете с решението на една задача, която ми дадоха днес от училище по информатика и е за утре. Просто не съм много наясно с писането на програми и наистина много ще съм благодарен!

Ето и задачата:
    Да се състави програма, която въвежда от клавиатурата три реални числа a,b и c. Програмата да определя дали съществува триъгълник със страни a,b и c и ако такъв триъгълник съществува, да изчислява и извежда лицето му (използвайте Хероновата формула)

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
    GARMIN nuvi 2350 LT
    GARMIN nuvi 250W - broken display

От: Помощ за една задача за C++

Виж сега. Тая задачка са ти я дали с мисълта да се помъчиш да ти влезе нещо в тиквата. Да ти я даде някой наготово е безсмислено.
    Кажи кое точно не ти е ясно в нея и ще ти помогна. Но наготово цялата не.
    Хероновата формула не я знам и ще трябва сам да помислиш как да я вложиш в програмата.
    Ники

Коментар

Еми значи аз в училище пиша програми, но там учителката помага и съответно се справям. За тази задача трябва първо да въведем променливите int a,b,c. После трябва да напишем условието как съществува триъгълника, а то е a+b>c b+c>a a+c>b. Сега май трябва това да го напишем с if и после не ми ясно как става. Просто графичното оформление не ми е много наясно.
      GARMIN nuvi 2350 LT
      GARMIN nuvi 250W - broken display

Коментар

За какъв дявол ти е графично оформление? По задание имаш да изкараш въпрос от сорта на "Въведи стойност за а:" и т.н., след което да направиш проверката - използуваш примерно IF и AND, иначе ще се оплетеш, след което смяташ по формулата (Хероновата е оная с полупериметъра) и извеждаш отговора.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Нема-нема и някой поиска да му напишем домашното. Нито е първи, нито втори път - потърси. За да е ясно отсега - освен бъзици друго няма да получиш. Отделно, че Ц++ далеч не е най-подходящият език за задачата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ... Отделно, че Ц++ далеч не е най-подходящият език за задачата.
            Толкова им стига акъла на даскалите. Не на всички - попадал съм и на свестни, дето не ги мързи да си напънат главите, но са рядкост. Щом не са го накарали да прави двоично изчисление на корен квадратен, само за да демонстрират използуването на Do...While, пак добре.

Коментар

Отделно, че Ц++ далеч не е най-подходящият език за задачата.
              K'во му е на С++, езикът ще си е актуален още 100 години! Добре, че не ги занимават с Паскал за ДОС! Доскоро караха с него. Или пък Visual Basic...

Коментар

Нас ни карат на Паскал....напрао си ***** мамата...

Коментар

А какво му е на Паскал?

Коментар

"истинския програмист не пише на Паскал"

Коментар

Ама те не са програмисти. А за обучение да разбереш какво е програмирането, е супер. Всъщност, той затова е измислен - не за да се пишат програми на него.

Коментар

Абе, ако трябва да си говорим сериозно, основните принципи са горе-долу все същите, номера е кой колко успява да ги обясни (като даскал). Половината не знаят какво преподават и карат наизуст, другата половина може и да знаят, но така обясняват, че няма никакъв начин да разбереш за какво, по дяволите, говорят. Особено, ако има забрана скъпоценните пецета да се включват и те карат да пишеш сорса на ... листче
                        Тук-там има по някой, дето хем знае за какво говори, хем успява да го каже разбираемо - имах в Пловдив един такъв даскал, яд ме е, че не му помня името - невероятен. Пън да си, пак ще разбереш какво ти обяснява. За съжаление, беше съвсем за малко, половин семестър.

Коментар

Хем да може да програмира - хем да стои за даскал... да не е луд?
                          Иначе Паскал е мъртъв език, като Фортран и много др. И аз съм чел, че е писан за обучение, но не вярвам да е така. В началото MAC - овете май ги пишеха на Паскал. Делфи също имаше големи амбиции, а той си е Паскал.
                          В обучението има невероятна инерция, а заради ниските заплати - и отлив на мераклии да си дават зор.
                          Изобщо се чудя защо мъчат децата...
                          Последно редактирано от Rabin; 20-03-11, 11:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                            Иначе Паскал е мъртъв език, като Фортран и много др.
                            Рядко неподготвено изказване - и за двата езика.

А защо мъчели децата - образованието е задължително само до 8 клас, нали?

Коментар

На Фортран не съм писал, но за Паскал и недомислиците му на системно ниво мога да говоря до утре! Едва ли обаче на някого ще му е интересно. А и двата езика ги поддържат само поради исторически съображения. Нямат и един плюс пред С и наследниците му (почти всички актуални езици)!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X