Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв принтер + скенер ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв принтер + скенер ...

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    За лазерни принтери бих ви препоръчал за дома или HP 1020/1200 сериите, или Konica Minolta - в момента ми бяга точният модел, но това е един от малкото принтери, които се продават под 500 лева. И двата варианта са на границата на изгодното принтиране - т.е. цената на консуматива е относително висока и не са особено пъргави в печата, но пък са много търпеливи и са относително евтини.
    1020 много отдавна няма - железни принтери бяха, меко казано.
    Това са 1010/1012/1015/1018/1020/1022 M1005/M1319/3010/3015/3020/3030/3050 MFP
    с прословутата касета Q2612A - една такава касета се зарежда елементарно за под 30 лева, и след няколко зареждания се рециклира - в смисъл смяна на цялото и съдържание - валове, ножове и пр. - с нови, зареждане с тонер - става като нова - остава само корпуса и - за петдесетина лева...

ама няма цвят - black&white...
    В горния бюджет може да се мисли за евтин лазерен принтер HP P1102 - и за евтино зареждане и рециклиране от 30 до 60 лева за 2000 страници..
    отнова - black&white...

Пълно щастие няма.

Коментар

В офиса купихме прекрасна по моите критерии машинка. Копир+скенер+факс+цветен лазер на HP. Скенера и факса са с листоподаващо устройство. Мяташ му листовете, то си ги сканира и записва в квото искаш, включително и PDF. Работи бързо като скенер. Качеството на печат е достатъчно добро за офис машина.

За мен мастилената технология умря в момента, в който цветните лазери станаха достъпни като цена. Постоянните проблеми със запушване, почистване, изразходване на мастило при всяко пускане и прочие, след 3 мастилени принтера на 3 различни фирми, ми дойде байгън. Дори и вкъщи съм с цветен лазер. На HP, естествено. И отново тонерите струвато повече от принтера, но пък изкарват толкова страници, колкото им дават по книга, без да съхнат и без да се запушват.

Знам че като пари тия машини са в друга категория, ама не се сдържах, понеже и аз съм правил тая греша, упорито и в продължение на повече от десетилетие.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз си търся принтер за къщи - за подарък на малкия /7 г/. Трябва и скенер. Мисля си дали едно MFC в порядъка на 150 лв мастиленоструен принтер със скенер ще ми свърши работа. Предполагаемото натоварване е 1000 листа на година.
        Мой приятел - сервизен техник ми препоръча Cannon или HP и да не е мастиленоструен.
        Принципно може и черно-бял така че и евтин лазерен до 200 лв ми върши работа, но не знам как върви презареждането при тях.
        Та... дайте конкретни предложения за модел и как са консумативите, а може и директно оферта на ЛС.
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

КОнсумативите за цветните HP са скъпи. Всъщност цената можеш и сам да видиш в сайта на HP. Оказва се обаче че и консумативите на мастилените хич не излизат евтини, като включим разхода при всяко включване, при чистене на главата и прочие. Рядко изкарват и половината си капацитет, освен ако не се работи всекидневно и постоянно. А вкъщи, дори да го пускаш 2 пъти в месеца, ако не се запуши, то така или иначе мастилото ще свърши.

И в единия, и в другия случай консумативите са по-скъпи от машината. При това, колкото по-нисък клас машина, толкова по-скъпи консумативи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

MFU Hewlett Packard LJ M 1132 MFP

работи с касета 285, касетата се поддава лесно на зареждане и рециклиране
            цена на устройството ~ 275 лева с ДДС
            цена на зареждане/рециклиране на касетата ~ 30 - 60 лева с ДДС. за ~ 2000 страници@5% зачерненост на листа.

ако беше в Пловдив, да ти правя оферти, ама...
            това е средната цена, на която може да си го купиш в София, не пазарувай от Техно****,

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              MFU Hewlett Packard LJ M 1132 MFP

работи с касета 285, касетата се поддава лесно на зареждане и рециклиране
              цена на устройството ~ 275 лева с ДДС
              цена на зареждане/рециклиране на касетата ~ 30 - 60 лева с ДДС. за ~ 2000 страници@5% зачерненост на листа.

ако беше в Пловдив, да ти правя оферти, ама...
              това е средната цена, на която може да си го купиш в София, не пазарувай от Техно****,

Успех!
              Аз май съм със същото МФУ в къщи, довечера ще видя модела
              Имам го от почти месец, разпечатал съм 20-ина страници, копирал съм 10-ина, а като скенер дори още не съм го пробвал

Канона основно не ги харесвам заради печатащата глава, като се скапе (запуши) струва дори малко повече от принтера - колкото повече ползвате неоригинално мастило, толкова е по-голяма вероятността да се запуши по-бързо. Пък ако не печаташ известно време работата е сигурна Абе всичко е навързано.

При НР (поне при повечето модели, да не кажа при всички от ниския ценови клас) главата е комплект с мастилницата
              На канона една мастилничка ще ти е 10-15 лв да речем, но главата ти е 80 лв примерно, или 100.
              При НР главата (комплект с мастилницата) ти е да кажем 25-30 лв, и като си купиш после едни спринцовки с мастило ....

Специално на Пиксмата не ми харесва листоподаващия механизъм, т.е. това, че листите се зареждат така отгоре - много често вадим от такива пиксми какво ли не - като се започне от тампони за уши, люти чушлета, хапчета, копчета, кламери ...
              За мен по-удачния листоподаващ механизъм си е класическия отпред на принтера.

Иначе като механика - да, от ниския ценови клас са кажи-речи еднакви, всичко е въпрос на правилно използване вече.

Лазерните не ги коментирам, там работата е ясна, но са доста над определения от колегата бюджет.
              Последно редактирано от HD; 18-03-11, 17:41.
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Естеството на потреблението в службата ми ме кара да мисля че за мастиленоструйни принтери Канон остава ненадминат, включително и в ниския клас.
                За лазерни - HP.

При мастиленоструйните съм ял дървото и на трите марки - канонското дърво се преглъща най-лесно
                HP при съвсем ниския клас изкарваха просто карикатурно кратко, Епсън - малко по-дълго, Канон (i4500) - да речем 1.5 по-дълго от Епсън (забравих му модела).

Една йота по-горе (Епсън R-800 <> Канон i-960) съотношението беше същото, при по-големите (Епсън 1280, после 1400 <> Канон Pixma 9000Pro и Pro2) - едно към две в полза на Канон. Отделно че Канона работи и скърца докато се разпадне, докато Епсъна в един момент ти казва "Умрях, стигнах си сервизната граница, смени ме", и после трябва да го нулираш с разни апокрифни програмки. Канона също има такива оплаквания, но там нулирането става с комбинация бутони на самия принтер.

Като идея за експлоатацията - Pixma 9000 Pro при нас изкарва около 16-18 месеца преди пълен разпад, с междинна смяна на главата няколко месеца преди да пукне. През това време изяжда мастило за около 10 пъти стойността си.

За да не съм голословен - това хартиса от чекмеджетата на ЕДИН потребител когато изхвърлях последния i-960 преди години. Запас за около 3 седмици (i-960 ките ги ползвахме по-малко от Pro 9000, там една такава торбичка изкарва средно статистически около 10 дена). И да добавя че i-960 за мен остава най-уникалния принтер от този клас, когато ги спряха накупихме резервни на корем но и резервните отдавна умряха.

За скенери - отново съм пасъл и трите треви, там най-малко ядове съм брал с Канон и HP ( Епсън са наточени, но се чупят най-много, а не ги ползваме за свръхкачествено сканиране тъй че всеки скенер ни върши работа. Там напоследък съм превключил само на канон, понеже малките са на захранване през USB кабела, докато при другите ми се мотаята кабеляци).

PS: Има една легенда че качественото не-марково мастило не скапва принтера ако ОТ САМОТО НАЧАЛО подкараш принтера само с него. Един вид - с каквото мастило подкараш принтера - с такова трябва да го ползваш до край. Не съм пробвал, понеже при нас проблемът с не-марковото мастило е че от една партида до следващата дава разлики в цветовете, което не можем да си позволим. Иначе по едно време бях ги подкарал повечето с не-марково, наистина се скъсяваше живота на принтера в пъти (примерно два пъти), но пак се избиваше многократно от себестойността на мастилото. Но не стана работата заради цветовата нестабилност, и сега пълним гушата на Канон в индустриален мащаб.
                Последно редактирано от Goblin; 18-03-11, 18:20.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Искам и аз да си взема принер, главно за принтиране на документи (книги), черно бял, лазерен. Знам че мастиления излиза скъп като подръжка.

Какъв е минимални бюджет за нещо сносно, което да ми дава ниска цена на копие и колко ще ми излиза страницата, пълнене (сам , фирма) защото в момента принтирам за 4ст/А4, но трябва да се разкарвам.

Може да си помисля и за скенер+принер (цветно), но май не е оферта?!

Коментар

Аз се ориентирах за цветен лазерен. Има евтини в Англия, но е сложен транспорта. Този който гледам даже ти връщат 20 паунда като представиш доказателство за покупката на производителя, но само за живущи във Великобритания.
                    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                      Аз се ориентирах за цветен лазерен. Има евтини в Англия, но е сложен транспорта. Този който гледам даже ти връщат 20 паунда като представиш доказателство за покупката на производителя, но само за живущи във Великобритания.
                      Евтините стават скъпи, като дойде време за консуматива...
                      Скъпите стават още по-скъпи, в същия тоя момент.

Коментар

Цветен евтин печат няма, в каквито и варианти да го смяташ.
                        Ако не държиш на цвета, единственото решение е мултифунционално у-во лазерно, което може да се зарежда и за предпочитане без чипове и подобни простотии.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз имам цветен мастилен принтер, скенер и копир brother DCP-110C и лазерен ч.б. принтер brother HL-2030 - много евтини модели. Както е видно, вече са на 6 години, но работят много добре. Ползвам ги за печат по 1-100 стр./ден. До сега съм пълнил само мастила и тонер.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
                            Цветен лазерен пробвах в един от отделите преди няколко години.
                            Първата смяна на тонер беше след месец, като се оказа че на цветните лазерни има и някакъв барабан който също беше за смяна. Сметката беше 600$. Принтерът беше купен за 800.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Въпроса за купуване на принтер ми е един от най-сложните, Има Страшно много модели и колкото са по-евтини, толкова по-скъпа излиза експлоатацията им!!!
                              Когато последният път търсих, бях направил едни сложни ексели - цена, скорост, дуплекс (за мвн това е важно, защото мразя да хабя хартия), колко страници дават на главата (колкото повече - по-добре), цена на консуматива..... беше отдавна и сега не ми вършат никаква работа. Но аз гледам да си купувам по-висок клас устройства, който ми излизат по-евтино накрая.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X