Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За сателитна антена под покрив...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За сателитна антена под покрив...

Някой има ли опит с поставянето на сателитна чиния на Булсатком под покрив, който е от изцяло дървена конструкция и отгоре е с керемиди, цигли или там както се казват тези неща. Дали изобщо ще хване сигнал? Просто живея в Турция временно в една кооперация, на която заради това, че не искат да се разваля външния й вид, не дават да се слагат чинии по терасите и по покрива. И единствения ми шанс е да я сложа в подпокривното пространство. Ама незнам дали ще работи така.Моля за мненията Ви.
    Благодаря предварително.

От: За сателитна антена под покрив...

При сигнал с ниво около -160 dB. Нищо няма да хванеш през керемиди. Прекалено плътни са
    Ники

Коментар

Забрави! 12 GHz са, затихването не е като при ефирната телевизия. Дори 2 пръста сняг прекратяват работата на 1,4 метрова чиния.
      Виждал съм работеща ефирна антена през керемиди. Но това е друго.
      Може да си вземеш двоен конвертор и да се присъединиш към антената на някой комшия (ако има Булсатком).

Коментар

За спътникова телевизия ти трябва чисто небе плюс поне 15° от всяка посока.
        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Bgaf, аз ти предлагам друго решение Преди доста години фирмата "Wisi" или "Pace",но по вероятно да е "Wisi" ,предлагаше антена и конвертор в един корпус.Това съм го виждал в каталог, а не на живо за съжаление.На вид наподобяваше говорител Ф200мм,стъпил на краче върху сателитния приемник и насочен от вътрешната страна на прозореца към съответен спътник.По тази снимка не можем да съдим за възможност и качество,но да отбележа също,че тогава сигнальт беше аналогов и вероятно и по-слаб.В същия каталог се придлагаше и външна сателитна антена без конвертор-сигурно вграден вътре,защото излизаше кабел, които бе включен към ресивера,а формата и представляваше квадрат с леко вдлъбната форма.Потърси в нета тази фирма-почти съм сигурен в името и а и че е английска.Вероятно и други фирми може би произвеждат подобно нещо.Каталога отдавна съм го изхвърлил или подарил,но от тогава да ти кажа не съм срещнал подобно нещо.Успех в търсенето.А щом с в Турция от нас- гюле,гюле!
          Без триене няма движение !

Коментар

Нещата вече се оправиха като ми сложиха конвертора на една от техните антени, която е поне 1.20 метра и сигнала е доста силен.
            Последно редактирано от Ясен; 20-07-11, 19:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X